Tα ζώδια της εβδομάδας

ΚΡΙΟΣ: Κάθε πανσέληνος έχει ενδιαφέρον γιατί σημαίνει ότι πιάνουμε έναν έναν από τους μεγάλους τομείς της ζωής μας και κλείνουμε εκκρεμότητες με αυτούς, ώστε να προχωρήσουμε απαλλαγμένοι όσο γίνεται από βάρη και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Η πανσέληνος στις 4 σχετίζεται με πρακτικά ζητήματα, τις υλικές σου κτήσεις και τα οικονομικά, και είναι μια ένδειξη ότι θα διερευνήσεις τρόπους να βελτιώσεις την κατάσταση. Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο όντως μπορείς να δεις τα οικονομικά σου να βελτιώνονται και το έδαφος αρχίζει να καλλιεργείται από τώρα. Ακόμη και αν κάποιες φορές αγχώνεσαι, ίσως αυτό το άγχος να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Ο καλύτερος τρόπος για να κινητοποιηθείς. Γιατί εκτός από τις “τάσεις” της εποχής ή της αστρολογίας, χρειάζεται και εσύ να δημιουργείς ευκαιρίες για το καλύτερο. Πάντως ο τομέας των συνεργασιών (και των συναισθηματικών) έχει να πει τα καλύτερα. Η Αφροδίτη και ο Άρης συνυπάρχουν στον οίκο σου της συντροφικότητας και το “σχετίζεσθαι” φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτικές.

ΤΑΥΡΟΣ: Κάθε πανσέληνος στο ζώδιό μας, όπως αυτή στις 4 που πραγματοποιείται στο δικό σου, είναι μια ευκαιρία. Ακόμη και αν υπάρχει ένταση στην ατμόσφαιρα, η ευκαιρία δεν πρέπει να χάνεται. Είναι ώρα να κάνεις τον απολογισμό σου, να απαλλαγείς από βάρη, να πάρεις αποφάσεις και να κλείσεις εκκρεμότητες. Όλο αυτό έχει έναν στόχο, και αυτός είναι η νέα αρχή που θα ακολουθήσει. Ίσως αυτή η πανσέληνος να φέρει μια ευκαιρία σε ένα επαγγελματικό θέμα ή να σε βοηθήσει να κάνεις τη ζωή σου περισσότερο λειτουργική. Όσον αφορά σε αυτούς τους τομείς, εξάλλου, (των επαγγελματικών και της λειτουργικής καθημερινότητας) έχεις την Αφροδίτη και τον Άρη μαζί στον έκτο οίκο σου: η εργασία μπορεί να έχει πολύ καλές εξελίξεις, και μάλλον όσο πιο ευέλικτα και προγραμματισμένα δουλεύεις τόσο το καλύτερο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της θετικότητας κάνει τα πρώτα του βήματα στο απέναντί σου ζώδιο που συμβολίζει τη συντροφικότητα, τις συναισθηματικές σχέσεις και τις συνεργασίες. Σταδιακά η εύνοια σε αυτούς τους τομείς θα σε συναρπάσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η πανσέληνος στον Ταύρο: έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς είσαι μέσα σου για όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της ζωής σου. Η πανσέληνος κάνει ένα δυνατό ξεκαθάρισμα και είναι ενισχυτική. Το κυρίως θέμα αυτή την περίοδο είναι το να μπει μια τάξη και σε εσωτερικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικά ζητήματα, όπως το πώς δουλεύεις, πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, πώς “φέρεις” τον εαυτό σου σε κοινωνικό επίπεδο, είσαι δηλαδή σε μια περίοδο ανασκόπησης και επανεκκίνησης. Αν πάντως υπάρχει ένα συναισθηματικό θέμα μέσα σου το οποίο αναζητά να επιλυθεί, καλώς ή κακώς πρέπει να ασχοληθείς μαζί του γιατί μπορεί η λύση του να σε κάνει να βλέπεις με εντελώς διαφορετικό μάτι τον εαυτό σου και το μέλλον. Η Αφροδίτη και ο Άρης για λίγο ακόμη θα βρίσκονται μαζί στον οίκο σου του έρωτα και της δημιουργικότητας και η ανάγκη να ερωτευτείς και να δοθείς με πάθος, σε άνθρωπο ή σε δραστηριότητα ή τέχνη, γίνεται επιτακτική.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον Ταύρο, στον ενδέκατο οίκο σου που έχει να κάνει με την κοινωνική σου ζωή, τις φιλικές σχέσεις και τη δικτύωση και κατά κάποιο τρόπο γίνεται μια επανεξέταση ορισμένων σχέσεων. Ενδιαφέρον έχει ο οίκος που σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένεια, μπορεί για παράδειγμα να σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή να είσαι σε διαδικασία συμφωνιών ή συγκατοίκησης. Είτε μετακομίσεις είτε όχι μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το σπίτι ως χώρο και με το θέμα της συγκατοίκησης, τις σχέσεις και τους ρόλους δηλαδή. Η φάση λοιπόν για πολλούς Καρκίνους έχει ως εξής: φέτος ερωτεύομαι ή παντρεύομαι ή κάνω παιδί, και αν ανήκεις στις δύο τελευταίες περιπτώσεις το σπίτι παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο σε αυτό.

ΛΕΩΝ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον Ταύρο, στον οίκο σου που σχετίζεται με τα επαγγελματικά και την εξέλιξή σου σε αυτόν τον τομέα. Είναι μια πανσέληνος που σε παροτρύνει να αφήσεις πίσω σου σκέψεις και πρακτικές που μπορεί να σε δυσκολεύουν και να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία, τους πόρους που διαθέτεις και τον νου σου για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ περνάς και καλά. Και επειδή είσαι ο τύπος που ακόμη και να κάνεις αυτό που λατρεύεις ως επάγγελμα, μόνο και μόνο επειδή το βαφτίζεις “δουλειά” και “καθήκον” μπορεί να γεμίσεις άγχος και να χάσεις την ουσία, που είναι η ευχαρίστηση κατά τη διαδικασία, πρέπει να απαλλαγείς από περιττές σκέψεις αφενός και να βάζεις και μια τελεία όταν ολοκληρώνεις τη δουλειά ή τη μέρα σου στη δουλειά, ώστε να ασχολείσαι και με τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Η Αφροδίτη και ο Άρης, οι ερωτευμένοι, βρίσκονται μαζί σε έναν κοινωνικό οίκο σου και μπορούν να σου προσφέρουν συγκλονιστικές στιγμές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η πανσέληνος στις 4 θέλει να βάλεις μια τελεία σε περιττές σκέψεις και σε διαστρεβλωμένες αντιλήψεις. Σου δείχνει την πραγματικότητα και σου προσφέρει και την επιλογή να τη δεις με τον πιο θετικό τρόπο. Για παράδειγμα σου έρχεται μια δουλειά που πρέπει να κάνεις. Η δουλειά αυτή είναι η “πραγματικότητα” και μερικές από τις επιλογές σου είναι οι εξής: Μπορείς να τη δεις σαν αγγαρεία, να δυσκολευτείς, να περάσεις άσχημα καθώς την κάνεις και ίσως και λόγω αυτών να μην την κάνεις και καλά. Αλλά μπορείς να τη δεις και ως εμπειρία, ως κάτι νέο που θα μάθεις ή να βρεις ένα “νόημα” σε αυτήν, και να την κάνεις γρήγορα και άριστα. Αυτό σου δείχνει λοιπόν η πανσέληνος κατά βάση: ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι, και το πώς τη βλέπεις και την αντιμετωπίζεις εσύ είναι αυτό που έχει περισσότερη σημασία. Ο Δίας στον Σκορπιό παρεμπιπτόντως μπορεί να σου προσφέρει μια συγκλονιστική κοινωνική ζωή και γνωριμίες που μπορούν να συμβάλλουν στο να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου.

ΖΥΓΟΣ: Η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται ακόμη για λίγες μέρες στο ζώδιό σου και να υπενθυμίσουμε ότι το να βρίσκονται ΜΑΖΙ είναι κάτι που το λες και συγκλονιστικό. Είναι δύο πλανήτες που όχι μόνο συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, αλλά και που ο ένας μεγεθύνει τα θετικά στοιχεία του άλλου, είναι η ένωση των αρσενικών και θηλυκών στοιχείων είτε μέσα σου είτε σε μια σχέση με έναν άλλον άνθρωπο. Πέρα από την εύνοια στις σχέσεις και από την εντυπωσιακή παρουσία σου, ο Άρης σε καθιστά περισσότερο διεκδικητικό και τολμηρό και η Αφροδίτη συμβάλλει στο να είσαι αυτά τα δύο με απαλό τρόπο, χωρίς εντάσεις. Και αυτό φυσικά είναι απίστευτο στοιχείο, η δύναμη και η τρυφερότητα μαζί. Η πανσέληνος μπορεί να δείχνει ότι μια οικονομική συμφωνία ολοκληρώνεται ή ότι είσαι σε μια φάση διαπραγματεύσεων. Γενικά, η χρονιά αυτή είναι εξαιρετική για τα οικονομικά σου, οπότε προσπάθησε να δημιουργήσεις κι εσύ ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον Ταύρο και αποτελεί ένδειξη ότι μια σχέση ή συνεργασία ξεκαθαρίζεται ή δημιουργείται (ή και επαναδημιουργείται). Η περίοδος αυτή είναι πραγματικά ευνοϊκή για σένα σε όλους τους τομείς, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν και κάποιες εσωτερικές διεργασίες, να απαλλαγείς από σκέψεις και εμπόδια που ενδεχομένως βάζεις εσύ στον εαυτό σου και να προχωρήσεις χωρίς να κάνεις και βήματα προς τα πίσω περιστασιακά. Πρέπει στα εσωτερικά εμπόδια να βάλεις τελεία. Τελεία. Όχι παρένθεση, κόμμα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο στίξης. Αυτά λένε και η Αφροδίτη με τον Άρη στον δωδέκατο οίκο σου, και θα είχε ενδιαφέρον να τους ακούσεις. Ο Δίας στον Σκορπιό εξακολουθεί να δουλεύει για να σε κάνει να δεις τη ζωή κάπως αλλιώς, από μια άλλη πλευρά που δεν είχες αντιληφθεί ότι υπάρχει. Και το να ξεδιπλώνεται ένας νέος ορίζοντας μπροστά σου, είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Η πανσέληνος στον Ταύρο είναι γήινη, ρεαλιστική και ζητάει, μεταξύ άλλων, να βάλεις μια τάξη στην καθημερινότητά σου. Ναι, με το να είσαι οργανωμένος και μεθοδικός πέραν του ότι κερδίζεις χρόνο που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις όπως θες, κερδίζεις και σε ψυχολογική ισορροπία. Είναι πιθανό να ολοκληρώνεις ένα έργο, επαγγελματικό κατά πάσα πιθανότητα, και να νιώσεις την απόλυτη απελευθέρωση ή να ξεκινάς κάτι νέο στη δουλειά. Εν τω μεταξύ γίνονται πολλές εσωτερικές διεργασίες, ενισχύεσαι κατά κάποιο τρόπο ψυχολογικά, τη βρίσκεις μια χαρά με τον εαυτό σου και έχεις πολλές δημιουργικές στιγμές αν το επιδιώξεις, και ταυτόχρονα είσαι και απίστευτα κοινωνικός με την Αφροδίτη και τον Άρη για λίγο ακόμη μαζί, στον οίκο των ομάδων, της κοινωνικής σου ζωής και της δικτύωσης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον Ταύρο, στον οίκο σου που σχετίζεται με τον έρωτα και τη δημιουργικότητα, και μια συναισθηματική υπόθεση που σε ενδιαφέρει φαίνεται ότι γίνεται κατανοητό προς τα πού πάει, αν μπορεί να πάει και πώς. Η πανσέληνος αυτή μπορεί να ανοίξει και έναν νέο δρόμο σε σχέση με τη συναισθηματική σου ζωή. Μπορεί δηλαδή λίγο μετά την πραγματοποίησή της να γίνει μια νέα γνωριμία και να δημιουργηθεί κάτι νέο. Εν τω μεταξύ και η δουλειά φαίνεται ότι έχει πολύ ενδιαφέρον, πέραν του ότι μπορείς να είσαι ορμητικός και ενθουσιώδης με ένα νέο πρότζεκτ, φαίνεται ότι μπορείς να ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς, που σε κάνει να νιώθεις ότι έχει νόημα η ενασχόλησή σου με αυτό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον Ταύρο, στον τέταρτο οίκο σου που σχετίζεται με το σπίτι, την οικογένεια και την αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας. Μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή έντασης αυτές τις μέρες, οπότε η επικοινωνία στις στενές προσωπικές σου σχέσεις μάλλον θέλει προσοχή και υπομονή. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να κλείσει και μια σημαντική υπόθεση, για παράδειγμα να ολοκληρωθεί ένα συμβόλαιο για μια νέα κατοικία, να γίνει μια μετακόμιση, να αποφασίσεις να συγκατοικήσεις, να προσδιοριστούν οι ρόλοι σε μια συγκατοίκηση. Εν τω μεταξύ η Αφροδίτη και ο Άρης, το ζεύγος των ερωτευμένων, βρίσκονται στον ένατο οίκο σου της θετικότητας, της αισιοδοξίας, των ταξιδιών, της γνώσης, της πνευματικότητας και οι ορίζοντές σου διευρύνονται, μαθαίνεις πράγματα, γνωρίζεις άλλες ιδέες, αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα με διαφορετικό τρόπο, περισσότερο ωφέλιμο για εσένα.

ΙΧΘΥΕΣ: Η πανσέληνος στις 4 πραγματοποιείται στον τρίτο οίκο σου που σχετίζεται με την επικοινωνία και τις νέες γνωριμίες και η εβδομάδα αυτή θέλει κάποια προσοχή στην επικοινωνία. Αλλά από την άλλη είναι σημαντική γιατί βάζει μια τελεία. Ξεκαθαρίζεται μια πρόσφατη γνωριμία ή σχέση και ξέρεις προς τα πού μπορεί να πάει, αν μπορεί να προχωρήσει και τέτοια πράγματα. Η Αφροδίτη και ο Άρης, οι πλανήτες που συμβολίζουν τους ερωτευμένους και το πάθος, βρίσκονται μαζί σε έναν οίκο σου που σχετίζεται με τον έρωτα, το πάθος και το σεξ. Για λίγες ακόμη εμφανίσεις. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ερωτική σου ζωή, γιατί πέραν των ευκαιριών για ερωτικές γνωριμίες, υπάρχει μέσα σου μια ερωτική σπίθα που σε μεταμορφώνει. Οι ορίζοντές σου διευρύνονται Ιχθύ, περνάς από μια περίοδο εσωστρέφειας σε μια άλλη, κατά την οποία θα ανοιχτείς στον κόσμο και σε νέες εμπειρίες.