5 τύποι φοιτητών που όλοι μας έχουμε συναντήσει στη βιβλιοθήκη της σχολής!

Συχνά πυκνά όλοι πηγαίνουμε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μας είτε να διαβάσουμε είτε να χαζολογήσουμε είτε να σκοτώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Δυστυχώς, oι βιβλιοθήκες της χώρας μας δεν έχουν καμία σχέση με τις βιβλιοθήκες που είχαν για παράδειγμα στο Hogwarts, αλλά …anyway. Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω τους 5 τύπους φοιτητών που μπορεί κανείς να συναντήσει στη βιβλιοθήκη της σχολής τους:

1. Oι διαβαστεροί

Ήρθαν στη βιβλιοθήκη με στόχο να μελετήσουν και θα μελετήσουν. Θα τους δεις να είναι απορροφημένοι στα βιβλία, τις σημειώσεις και τις εργασίες τους. Ο μόνος λόγος που έχουν μαζί τους υπολογιστή, είναι όχι για να σερφάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για να βρουν περαιτέρω πληροφορίες για το μάθημα που διαβάζουν ή για την εργασία που κάνουν. Είναι συνήθως άνθρωποι συνεπείς, μελετηροί, υπεύθυνοι και πρόθυμοι να διεκδικήσουν ένα καλό βαθμό πτυχίου κι αν τυχόν τους ενοχλήσεις ή τους αποσπάσεις την προσοχή, βρες πέτρα να κρυφτείς.

study

2. Οι κοινωνικοί.

Η κατηγορία αυτή αποτελείται από εκείνα τα άτομα που έρχονται στη βιβλιοθήκη, όχι για να μελετήσουν, αλλά για να κοινωνικοποιηθούν, να πιάσουν νέες φιλίες, να δικτυωθούν. Μπορεί να τους πετύχεις καμιά φορά να διαβάζουν, αλλά συνήθως είναι εκεί για να παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, για να κόψουν «κίνηση», βρε παιδί μου. Η βιβλιοθήκη είναι γι’ αυτούς ένα μέρος κατάλληλο για δημόσιες σχέσεις και όχι για τις εργασίες τους. Συχνά προσπαθούν να σου πιάσουν την κουβέντα κάπως έτσι: «Γεια! Πειράζει να καθίσω δίπλα σου; Από ποιο τμήμα είσαι;». Άπαξ και πέσεις στην παγίδα τους, δεν πρόκειται να διαβάσεις για το υπόλοιπο της ημέρας, να είσαι βέβαιος.

social

3. Οι «δήθεν» μελετητές.

Χμ, είναι εκείνα τα άτομα που τα βλέπεις αφοσιωμένα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και σκέφτεσαι «Κοίτα αυτοί διαβάζουν, ενώ εγώ χαζεύω τόση ώρα!». Η πραγματικότητα βέβαια είναι λίγο διαφορετική. Μπορεί να έχουν ανοιχτό το λάπτοπ αλλά αντί να διαβάζουν, σερφάρουν στο διαδίκτυο, χαζεύουν στα προφίλ τους στα μέσα δικτύωσης, μιλάνε με τους φίλους τους ή κάνουν online shopping. Ναι μεν ο στόχος τους ήταν να πάνε στη βιβλιοθήκη για να μελετήσουν, αλλά δεν έχουν καμία όρεξη για διάβασμα όπως και εσύ.

Seven+hours+of+essay+writing+later_dac8e4_5492141

4. Οι food lovers

Είναι οι τύποι που λατρεύουν το φαγητό. Είναι οι τύποι που αγνοούν το σήμα «Απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού στους χώρους της βιβλιοθήκης» κι όμως έρχονται στη βιβλιοθήκη μόνο και μόνο για να φάνε. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση σου δίνουν, αφού κάθε φορά που τους κοιτάζεις θα έχουν σίγουρα κάτι στο στόμα τους. Θέλουν πάντα να«συνοδεύουν» το διάβασμα τους με έναν καλό καφέ και μια ζέστη τυρόπιτα (και όχι μόνο), χωρίς να τους ενδιαφέρει βέβαια τον ενδεχόμενο ότι μπορεί να λερώσουν ή πόσο θόρυβο μπορεί να κάνουν, καθώς μασουλάνε!

food

5. Οι αστυνόμοι της «ησυχίας»

Είναι οι πιο εκνευριστικοί τύποι που μπορείς να συναντήσεις, καθώς αποδεικνύεται ότι ο μόνος λόγος που έχουν έρθει στη βιβλιοθήκη είναι για να σου κάνουν παρατήρηση είτε γιατί χτύπησε το τηλέφωνο σου είτε γιατί τόλμησες να μιλήσεις είτε γιατί …φτερνίστηκες!
«Σσσουτ! Ησυχία!». Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τη φασαρία την κάνουν κυρίως εκείνοι.

shhh