5 εμφανίσεις με σορτς που θα σου χαρίσουν το παράσημο της κακόγουστης

Το σορτς δεν είναι περαστικό. Ποτέ δεν ήταν, αλλά φέτος έχει απλωθεί σαν μύκητας σε έξαρση, πάνω στο γυμνό δέρμα των κορασίδων, των μεσήλικων, των πάντων.

Ωραία, όλοι συμφωνούμε, ότι το σορτς είναι το πιο βολικό ρούχο για τον καύσωνα και τις ζέστες του καλοκαιριού. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και το πιο στιλάτο. Για την ακρίβεια, το στυλ και το σορτς μάλλον κάνουν μούτρα το ένα στο άλλο. Καταγράψαμε μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν το σορτσάκι να μείνει στο συρτάρι με τα σορτς και να μη σε συνοδεύσει. Σκέψου κάτι άλλο στην τελική να φορέσεις, ένα μίνι για παράδειγμα, ή μία στιλπνή ζιπ κιλότ.

1. Σε έχουν καλέσει σε γάμο, σε κοσμικό νησί, και εσύ το πρώτο πράγμα που βάζεις μέσα στη βαλίτσα είναι το κομμένο τζιν σορτς με τις τσέπες που εξέχουν στα μπούτια. Βγάλε το αμέσως. α) θα το φοράνε όλες οι υπόλοιπες καλεσμένες συμπεριλαμβανομένης και της νύφης και β) το έχεις φορέσει τόσες φορές σε τόσες διαφορετικές περιπτώσεις που, πλέον, όταν κάποιος επιθυμεί να σε περιγράψει λέει: «αυτή, μωρέ, με το τζιν σορτς με τις τσέπες που κρέμονται σαν αυτιά κουρασμένου σκύλου».

Από τη μια αυτό είναι καλό γιατί το ηλικιακό γκαπ έχει πάει περίπατο, από την άλλη η στιλιστική σου εξέλιξη μοιάζει να έχει παγώσει στο χρόνο.

2. Βγαίνεις το πρώτο ραντεβού με εκείνον το τύπο, ξέρεις εσύ ποιον. Περνάει από το μυαλό σου να φορέσεις το κλασικό σορτς-στολή-πρόκληση. Όπως σου ήρθε η σκέψη να σου φύγει. Το παιγνίδι της πρόκλησης παίζεται κυρίως με το μυαλό, τι να λέμε τώρα. Εκεί θα δείξεις τι παίκτρια είσαι.

3. Ξεκινάτε για διακοπές σαββατοκύριακου, σε κοντινό νησί, με το αμόρε σου. Φοράς το χιλιοφορεμένο τζιν σορτσάκι σου. Στο καράβι, δίπλα σου, μια έφηβη, φοράει ακριβώς το ίδιο σορτσάκι με σένα. Από τη μια αυτό είναι καλό γιατί το ηλικιακό γκαπ έχει πάει περίπατο, από την άλλη η στιλιστική σου εξέλιξη μοιάζει να έχει παγώσει στο χρόνο. Κι αυτό δεν είναι καλό για την υστεροφημία σου.

4. Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει 40 plus και εσύ καίγεσαι. Αποφασίζεις να φορέσεις το σορτσάκι σου στο γραφείο και να μην δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Μέχρι εδώ καλά. Το πρόβλημα αρχίζει μετά τις δύο πρώτες ώρες που το παγωμένο πέπλο του ερκοντίσιον έχει αρχίσει να κατακάθεται στα όμορφα μπουτάκια σου και το ανατριχιασμένο κοτόδερμα να παίρνει τη θέση του στην μέχρι τότε λεία επιδερμίδα σου. Τι έμαθες από αυτό σήμερα; Ότι το τζιν σορτς είναι μάλλον λάθος επιλογή για το γραφείο.

5. Βγαίνεις για ποτά με τις φίλες σου σε κάποια από τις «κοσμικές» πλατείες του κέντρου και φυσικά έχεις κοτσάρει, γι’ ακόμα μια φορά το αγαπημένο σου σορτσάκι. Και εκεί που πίνεις αμέριμνη το ποτό σου, η συνειδητοποίηση έρχεται σαν ακόντιο και σε διαπερνά. Είσαι μια σύγχρονη ηρωίδα του Gattaca, αλλά με σορτς, μια ακόμα copy-paste χλιαρή φιγούρα της πόλης, μια κραυγαλέα επιβεβαίωση του νόμου της ομοιομορφίας. Όλες οι θηλυκές υπάρξεις κινούνται γύρω από τον άξονά τους έχοντας το σορτσάκι για σημαία τους. Γυρίζεις σπίτι, βγάζεις το σορτς σου και το καις.