Ο Στέφανος Αποστολάκης από το Atrotos Gym μας προτείνει 4 υλικά που θα απογειώσουν τα καθημερινά μας γεύματα…γιατί γυμναστική χωρίς διατροφή είναι σαν το ποδήλατο χωρίς τις ρόδες!
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά – και αυτά τα απλά υλικά που ίσως ήδη έχετε, θα απογειώσουν τα συνηθισμένα, καθημερινά σας γεύματα! Δάφνη. Εκτός από τις φακές, ένα φύλλο δάφνης αρκεί για να δώσει υπέροχο άρωμα σε ένα απλό πιλάφι! Επίσης η δάφνη αγαπάει τις ντοματένιες σάλτσες (ειδικά μαζί με την κανέλα) και όλα τα λαδερά. Ταιριάζει τέλεια με το χταπόδι, σε σούπες λαχανικών αλλά και σε όποιο φαγητό σβήσετε με ξίδι! Πάπρικα. Το αγαπημένο μπαχαρικό που φτιάχνεται από πιπεριές τσίλι έχει ορκισμένους θαυμαστές κι εχθρούς – η ουδετερότητα δεν έχει θέση εδώ! Γλυκιά η καυτερή, χρησιμοποιήστε την ποσότητα που θέλετε κι αντέχετε για να νοστιμίσετε ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, πατάτες τηγανιτές, το κουνουπίδι, λευκά τυριά (κι όμως, τολμήστε το!) αλλά και ψάρι. Ιδανικό ταίρι; Ένα απλό βραστό αυγό! Ανθός αλατιού. Δεν έχει καμία σχέση με το κοινό αλάτι, πέραν ότι είναι και τα δύο αλμυρά! Όσο απαραίτητο κι αν φαντάζει το αλάτι στο φαγητό, η γεύση που χαρίζει ο ανθός αλατιού (Fleur de Sel) απλά δεν συγκρίνεται. Είναι πλούσιο σε μέταλλα (κάλιο, φθόριο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο) και ιχνοστοιχεία και μπορείτε να βρείτε και ελληνικό ανθό αλατιού εξαιρετικής ποιότητας, από το Μεσολόγγι και τη Μάνη. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ σε απλά εδέσματα για να γευτείτε όλο το μεγαλείο του. Μια φρέσκια σαλάτα με ανθό αλατιού και αγνό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για τον ορισμό της νοστιμιάς! Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου. Ναι! Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και νοστιμίζει τα πάντα: βράστε μακαρόνια σε ζωμό κοτόπουλου και με φρεσκοτριμμένο τυρί gouda ΝΟΥΝΟΥ δεν θα χρειαστείτε τίποτε άλλο! Η συνταγή είναι απλούστατη: σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 lt κρύο νερό προσθέστε 4 φτερούγες και 2 λαιμούς κοτόπουλο μαζί με τη φλούδα ενός λεμονιού ή μισού πορτοκαλιού, μερικούς κόκκους μπαχάρι, ένα ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι με 5-6 γαρίφαλα καρφωμένα και λίγο αλάτι. Αφήστε να βράσει τουλάχιστον μια ώρα, σουρώστε και φυλάξτε το ζωμό στην κατάψυξη, είτε σε μπολ, είτε σε παγοκύστες, ώστε να αναβαθμίζετε γευστικά κάθε φαγητό…απλά με ένα παγάκι!