20 πράγματα που είναι σε θέση να καταλάβει μόνο ένας φοιτητής Μαθηματικών!

Υπάρχουν εκατοντάδες σχολές και τμήματα να περάσει κάποιος/α, στην εποχή μας. Υπάρχει η Νομική, το Πολυτεχνείο και τα Οικονομικά. Υπάρχουν τα Παιδαγωγικά, η Ψυχολογία και η Φιλολογία. Υπάρχουν οι Πολιτικές Επιστήμες, η Πληροφορική και τα ΤΕΙ. Υπάρχει η Φαρμακευτική. Και το Βιολογικό. Και το Χημικό. Υπάρχει όμως και το Μαθηματικό.

Ναι, η σχολή που πέρασες (ή ονειρεύεσαι να περάσεις) εσύ που διαβάζεις τώρα, αυτό το άρθρο. Εσύ, που είσαι σε θέση να κατανοήσεις και τις 20 προτάσεις που ακολουθούν. Εσύ, που ξυπνάς και κοιμάσαι με …ένα όνειρο τρελό. Το δυσκολότερο πτυχίο του ακαδημαϊκού κόσμου!

(Δεν παίζει να αισθάνομαι μόνο εγώ έτσι…)

1. Ξέρεις ότι εκφράσεις όπως «1>0» απαιτούν απόδειξη. Διαφορετικά, δεν είναι τίποτα πέρα από 3 σύμβολα στη σειρά.

kristen-wiig-wine-o

2. Δεν αντέχεις άλλο τους γονείς σου, που ονειρεύονται να σε δουν να μπαίνεις στο δημόσιο και να κάνεις μάθημα στα …διαόλια του Γυμνασίου και Λυκείου!

what

3. Όπως επίσης, δεν αντέχεις το ευρύτερο περιβάλλον σου που έχει την εντύπωση ότι κάνεις 10 ώρες ιδιαίτερα την ημέρα και βγάζεις μερικά χιλιάρικα το μήνα, έτσι ξεκούραστα. Άντε να τους πείσεις ότι έχει μόλις 2 παιδάκια και τους παίρνεις 5 ευρώ/ώρα.

who

4. Αηδιάζεις με αυτό το έκπληκτο (και λίγο συμπονετικό) ύφος που παίρνουν ορισμένοι, όταν τους αποκαλύπτεις το πεδίο σπουδών σου.

notthisstupidshitagain

5. Και μισείς αυτούς που έχουν την εντύπωση ότι ως Μαθηματικός, τα μόνα αστεία που είσαι σε θέση να καταλάβεις και να ξεστομίσεις, είναι εκείνα τα κρυόκωλα του τύπου «Έστω πόρτα…»!

no

6. Τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να σου την φέρει με φράσεις όπως «Το ήξερες οτι το 6 είναι ίσο με το 3!»

nervouslaugh

7. Έχεις βαρεθεί τους φίλους σου, που σε κάθε έξοδο σε βάζουν να διαιρείς τον λογαριασμό ανάλογα με το τι πήρε ο καθένας.

aplaugh

8. Και γενικότερα, που σου φορτώνουν ότι έχει να κάνει με αριθμούς και πράξεις. Ως συνήθως, έχουν μπερδέψει την έννοια του μαθηματικού.

Kanye-West-Shaking-Head-No

9. Δε θα καταλάβεις ποτέ, την καύλα ορισμένων καθηγητών με την «ομορφιά» των ακολουθιών και την απειροσύνη τους.

yeah...

10. Θα καταλάβεις όμως, τον «οργασμό» που βιώνεις όταν αντικρίζεις πως το αποτέλεσμα μετά από 2 σελίδες πράξεων, είναι λογικό ή ακόμη καλύτερα …ΕΝΑ ΨΗΦΙΟ!

best

11. Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι μόλις χρησιμοποίησες κομπιουτεράκι για να κάνεις το «75/25»…

2x2

12. Αρχικά σου λένε οτι πήραν πτυχίο στα 4 χρόνια με βαθμό «8,3». Έπειτα διευκρινίζουν οτι σπουδάζουν …Παιδαγωγικά. Κι εκεί γελάς. Τόσο απλά. Τόσο …προσβλητικά.

ok

13. Γιατί στη δική σου σχολή, οποιοσδήποτε βαθμός πάνω από 6 κι οποιοσδήποτε χρόνος φοίτησης κάτω από 6 έτη, θεωρείται ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ!

fair

14. Ακόμη κι ο «πανηλίθιος» συμφοιτητής σου που γλείφει όλη μέρα τον καθηγητή, που πετάγεται με τη λύση σε κάθε πρόβλημα και που σηκώνει το χέρι του λες και είναι στο Γυμνάσιο, δε γράφει πάνω από 7. Νόμος.

help

15. Η λέξη «Ανάλυση» προκαλεί κρίση πανικού. Αν δε, συνοδεύεται από άλλες λέξεις όπως «Μαθηματική…», «Πραγματική…», «Μιγαδική…», ενδέχεται να προκαλέσει κι αιφνίδιο θάνατο. Στην καλύτερη, βαριάς μορφής κατάθλιψη!

ugly-cry

16. Η απογοήτευση που σε κυριεύει όταν συνειδητοποιείς ότι η Θεωρία Παιγνίων δε θα σου εξασφαλίσει τα εκατομμύρια του καζίνο, πού τόσο ονειρευόσουν…

dissapoint

17. Αυτός είναι κι ο 1 από τους 1.000 λόγους που έχεις μετανιώσει για την επιλογή της συγκεκριμένης σχολής.

sad

18. Το μόνο που σε σώζει, είναι ο ενθουσιασμός του περασμένου μαθήματος. Γιατί 1 περασμένο μάθημα δικό σου = 10 περασμένα των υπόλοιπων. Ξεκάθαρα. (Εξαιρείται το Φυσικό στο οποίο μεταφέρουμε και την ειλικρινέστερή μας συμπόνοια και στήριξη!)

yeah

19. Ίσως να σε κρατάει και η έξαψη πως όλες οι επιστήμες βασίζονται στα Μαθηματικά… (Ωπ! Μαθηματικό vs Φυσικό = 1 – 0)

eyebrow

20. Α! Και κάτι τελευταίο. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ! Ποτέ δεν ήταν…

limit