16 και 17 Σεπτεμβρίου: Διήμερο δωρεάν μαθημάτων και ενημέρωσης των γονέων για την Ρομποτική στο εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου!

Η λέξη ρομποτική σίγουρα φέρνει στο μυαλό των περισσότερων από εμάς αμέσως στη σκέψη εικόνες από γιγάντια ρομπότ και σκηνές από ταινίες του Χόλιγουντ. Και όμως τα ρομπότ βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, στα παιδικά παιχνίδια, σε διάφορους μηχανισμούς αλλά και στη σύγχρονη χειρουργική. 

Και επειδή η ανάγκη για νέες τεχνολογικές δυνατότητες συνεχώς αυξάνεται η ρομποτική είναι μια επιστήμη που θα αναπτυχθεί όσο καμία άλλη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η ρομποτική λοιπόν είναι ένα εφόδιο για τα παιδιά που θα τα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξή τους. Και μπορεί οι μεγαλύτεροι να μην είμαστε καθόλου εξοικοιωμένοι με την έννοια της ρομποτικής, αυτό δεν σημαίνει όμως τα παιδιά δεν είναι σε θέση να ασχοληθούν με τη ρομποτική. Μια επιστήμη που θα τα βοηθήσει να χτίσουν βασικές ικανότητες για τη ζωή τους όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων.

Με τη συνδυαστική χρήση της επιστήμης, των μαθηματικών, της φυσικής, της μηχανικής και της τεχνολογίας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες και, παράλληλα, αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η ρομποτική αρχίζει να αναπτύσσεται. Το φετινό καλοκαίρι μαθητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έντεκα ομάδες μαθητών κέρδισαν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ (World Robot Olympiad) στην Κόστα Ρίκα.

Για πρώτη φορά έρχεται στην πόλη μας η ρομποτική. H Ακαδημία ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονία με φυσική παρουσία στο εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου

Σύμφωνα με τους καθηγητές ρομποτικής ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με τη ρομποτική από μικρή ηλικία, όμως η ηλικία των 6 ετών είναι η ιδανική για να ξεκινήσει.

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής και ενημερωθείτε και εσείς για αυτή την επιστήμη.

Παρακολουθείστε το διήμερο δωρεάν μαθημάτων και ενημέρωσης των γονέων για την Ρομποτική 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε από το εκπαιδευτικό κέντρο και να συμπληρώσετε το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε το παιδί σας να παρακολουθήσει το κατάλληλο τμήμα ανάλογα με την ηλικία του.

Αυτή την χρονιά δώστε τα παιδιά σας την ευκαιρία με κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό, με την ρομποτική….την επιστήμη του μέλλοντος!