19 Απρίλιος, Παρασκευή, 2024
Αρχική ΝΕΑ Αυτό είναι το νέο εξαιρετικά επικίνδυνο viral trend των εφήβων στο internet

Αυτό είναι το νέο εξαιρετικά επικίνδυνο viral trend των εφήβων στο internet

ι εκεί που νομίζαμε πως η κοινωνία μας δεν θα μπορούσε να γίνει πιο περίεργη, οι άνθρωποι απέδειξαν ακριβώς το αντίθετο και άρχισαν να τρώνε απορρυπαντικό. Ένας αριθμός εφήβων που θέλησαν να γίνουν δημοφιλείς στο internet, ξεκίνησαν να δαγκώνουν ή να τρώνε κάψουλες με απορρυπαντικό πλυντηρίου και μέσα σε λίγες ώρες αυτό μετατράπηκε σε ένα εξαιρετικά περίεργο και επικίνδυνο trend στον χώρο του internet και των social media και όλοι αναρωτιούνται το γιατί.

Με όνομα Tide Pod Challenge, όλοι άρχισαν να “τρώνε” το απορρυπαντικό τους μετά από μία σειρά από παράλογα tweets και memes. Σύμφωνα με το Distractify, ένας χρήστης του Twitter ξεκίνησε το αστείο γράφοντας σε μία γνωστή εταιρεία με γλυκά, να φτάξουν ένα που να μοιάζει με τη πλαστική ταμπλέτα πλυντηρίου. Δεν ήξερε όμως, πως οι σκέψεις και οι πράξεις, όπως αποδείχτηκε, του να τρως απορρυπαντικό πλυντηρίου, θα γινόντουσαν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα viral trends της χρονιάς.

Τότε ξεκίνησαν να εμφανίζονται διάφορα memes δεξιά κι αριστερά, που αστειέυονταν με το να τρως -ή να θες να φας- τα κάψουλες Tide. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν εξ αρχής τόσο αστείο και ανάμεσα στα memes για καθαρή διατροφή (πιάσατε το αστείο; το να τρως απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι να τρως “καθαρά”…), κάπου, όσοι είχαν ακόμη λίγη λογική, θέλησαν πραγματικά να μην ξαναμπουν στο internet.

At this time the Serpent spoke to Eve. “The Lord hath told that the fruit is dangerous. He hath commanded you to abstain of it. But I say that it is a delicious fruit. Eat of this Tide Pod™ and you shall know joy. Eat and become powerful.” (Gab 5:22-27)

Τελικά, όλα αυτά τα memes οδήγησαν τον κόσμο (κυρίως έφηβους που αποζητούν τη φήμη) να βγάζουν videos του εαυτού τους να δαγκώνουν τις κάψουλες Tide υπό τον τίτλο που έδωσαν σε αυτό, “Tide Pod Challenge”. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί κάποιος να το κάνει αυτό, και η δυστυχής απάντηση είναι, απλά, για την παλιά καλή φήμη στο internet. Ακόμα κι αν αυτοί που το έκαναν, κατέληγαν να φτύνουν το απορρυπαντικό μετά (συν το ότι το σπαταλούσαν), όλοι εμείς με λογική σκέψη που το βλέπαμε, υπήρξαμε σοκαρισμένοι το λιγότερο. Το Youtube και το Facebook κατέληξαν να απαγορεύουν όλα τα videos με τίτλο Tide Pod Challenge, αφού προφανώς θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο… και παράλογο.

Η εταιρεία Tide κατέληξε να προσλαμβάνει τον star του ποδοσφαίρου, Robert Gronkowski, των New England Patriots, να πρωταγωνιστήσει σε ένα video στη σελίδα τους στο Twitter, με σκοπό να πείσει τα παιδιά να σταματήσουν να τρώνε τα Tide Pods, λέγοντας “τι στο καλό κάνουν όλοι” και ξαπλώνοντας στο γρασίδι.

Σύμφωνα με το Highsnobiety, παρ’ ότι το Youtube και το Amazon έχουν λάβει μέτρα για να αποτρέψουν τους έφηβους να τρώνε τις κάψουλες Tide, οι αριθμοί εκείνων που το κάνουν έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Το American Association of Poison Control Centers (AAPCC) αναγκάστηκε να δημοσιεύσει (ακόμα) μία προειδοποίηση στους καταναλωτές να μην τρώνε το απορρυπαντικό, ενώ ο αριθμός περιστατικών έχει διπλασιαστεί φέτος, από 39 περιστατικά στις 16 Ιανουαρίου στα 86 μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Το 2016 υπήρξαν 39 περιστατικά και 53 το 2017, σύμφωνα με το AAPCC, και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται παρά τις προσπάθειες να εξαλειφθεί εντελώς το Tide Pod Challenge από το internet.