Όσοι τρώνε σοκολάτα είναι πιο έξυπνοι!

«Η σοκολάτα σας κάνει πιο έξυπνους, σύμφωνα με μελέτη 40 ετών» ισχυρίζεται η Daily Express. Η είδηση ​​βασίζεται σε έρευνα που διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ εγκεφάλου.

Ερευνητές στις ΗΠΑ εξέτασαν αν η τακτική κατανάλωση σοκολάτας – ανεξάρτητα από το είδος ή την ποσότητα – συνδεόταν με τη λειτουργία του εγκεφάλου, σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες.

Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι έτρωγαν σοκολάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερη απόδοση σε μια σειρά από νοητικά τεστ που αφορούν τη μνήμη και την αφηρημένη σκέψη (μεταξύ άλλων λειτουργιών), σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν σοκολάτα σπάνια ή ποτέ.

sokolata1

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο του Μέιν και το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου.

Η επικεφαλής της έρευνας Georgina Crichton μίλησε για τα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας στις καθημερινές εργασίες «όπως το να θυμόμαστε έναν αριθμό τηλεφώνου, ή τη λίστα με τα ψώνια σας, ή να κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι η «κανονική πρόσληψη των φλαβονόλων του κακάου, μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία».

Πριν όμως πέσετε με τα μούτρα στη σοκολάτα και τα υποτιθέμενα οφέλη της, πρέπει να θυμηθούμε ότι η σοκολάτα περιέχει επίσης πολλή ζάχαρη και λίπος, οπότε θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.