Όγκος στο κεφάλι: Τι έχει ακριβώς η Μαρία Μενούνος

«Δυναμώνω μέρα με τη μέρα και θα επιστρέψω σύντομα στην κανονική μου ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων

Την ώρα που η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος συμπαραστεκόταν στη μητέρα της Λίτσα Μενούνος, η οποία βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου στον εγκέφαλο, η ίδια διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο, επίσης στον εγκέφαλο, σε μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Όπως περιέγραψε στο περιοδικό People, το Φεβρουάριο, άρχισε να αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα. Ζαλιζόταν, είχε πονοκεφάλους και κάποιος φορές δυσκολευόταν να διαβάσει και το auto cue.

Η μαγνητική αποκάλυψε ότι είχε μηνιγγίωμα το οποίο πίεζε τα νεύρα του προσώπου της.

«Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε νόμιζα ότι είχα πάθει μια μόλυνση στο αυτί κι έτσι πήγα στο γιατρό. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω τίποτα στα αυτιά και με ρώτησε αν αισθάνομαι κάποιες άλλες ενοχλήσεις. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το διάστημα οι πονοκέφαλοι είχαν γίνει πιο συχνοί, είχαν αυξηθεί οι φορές που έκανα σαρδάμ στην κάμερα και, μερικές φορές, δυσκολευόμουν να διαβάσω την οθόνη με τη σκαλέτα. Η πρώτη μου σκέψη, αφού αναλύσαμε τα συμπτώματα ήταν ότι μπορεί να είχα προσβληθεί από όγκο στον εγκέφαλο, όπως και η μητέρα μου. Ο γιατρός με παρέπεμψε να κάνω εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας», δήλωσε στο αμερικανικό People.

Όπως λέει η ίδια, δεν έκλαψε, γέλασε, και θεώρησε απίστευτα σουρεαλιστικό ότι διαγνώστηκε με όγκο, την ώρα που και η μητέρα της έδινε τη δική της μάχη.

Με τη βοήθεια του αρραβωνιαστικού της, Keven Undergaro, επισκέφθηκε νευροχειρουργό και υποβλήθηκε σε επτάωρη επέμβαση την ημέρα των γενεθλίων της, στα 39 της χρόνια.

Το 99,9% του όγκου αφαιρέθηκε, οι γιατροί ωστόσο θεωρούν ότι υπάρχουν 6-7% πιθανότητες να επανεμφανιστεί. Η Μαρία Μενούνος βγήκε μετά από εξαήμερη νοσηλεία και περνάει χρόνο με τη μητέρα της, ο καρκίνος της οποίας χαρακτηρίζεται σταθερός.


Η Μαρία Μενούνος με τη μητέρα της Λίτσα 

«Δυναμώνω μέρα με τη μέρα και θα επιστρέψω σύντομα στην κανονική μου ζωή» δήλωσε αισιόδοξα η παρουσιάστρια, επισημαίνοντας ότι στάθηκε τυχερή και ότι πρέπει να προσέχουμε τα συμπτώματα που μας δείχνει ο οργανισμός μας.