Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα

Με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της περιφέρειας θα αρχίσει η ημέρα την Παρασκευή 6/10, από το μεσημέρι όμως και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και έως αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 4 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, από 15 έως 25 στα παράκτια, από 7 έως 24 στα ημιορεινά και από 4 έως 21 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/10) τα φαινόμενα σε ολόκληρη την Ήπειρο θα αρχίσουν να ενισχύονται με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου να σημειωθούν κατά τόπους και καταιγίδες. Από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά οι βροχές σταδιακά θα εξασθενίσουν, ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο λίγες νεφώσεις θα επικρατούν στα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φτάνοντας πρόσκαιρα στις παραθαλάσσιες περιοχές τα 6 με 7 μποφόρ.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού του Σαββάτου θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασία με αποτέλεσμα στις κορυφές των ορεινών όγκων των νομών Ιωαννίνων και Άρτας να πέσουν τα πρώτα χιόνια.

Την Κυριακή (8/10) θα ξυπνήσουμε με αρκετή ψύχρα σε ολόκληρη την Ήπειρο, δίχως όμως φαινόμενα. Η ημέρα θα κυλίσει με ηλιοφάνεια, ανέμους να πνέουν από τα βόρεια έως 4 μποφόρ και με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 21 βαθμούς στις πεδινές και παράκτιες περιοχές, τους 19 στα ημιορεινά και τους 14 βαθμούς στα ορεινά.