Φοιτητές διακρίθηκαν παγκοσμίως σε διαγωνισμό καινοτομίας!

Ήταν μεγάλη πρόκληση για την ομάδα των τεσσάρων φοιτητών του Πολυτεχνείου με την επωνυμία Clustergy το να διακριθούν ανάμεσα σε 5.000 φοιτητές από 80 χώρες, στο διαγωνισμό καινοτομίας για τα αυτοκίνητα, που οργάνωσε η γαλλική πολυεθνική «Valeo».

Για ποιο διαγωνισμό πρόκειται;

Πρόκειται για την 4η έκδοση του διαγωνισμού «Valeo Innovation Challenge» στον οποίο συμμετείχαν τελικά 1.628 ομάδες από πολλά πανεπιστήμια. Ανάμεσά τους, η ελληνική ομάδα Clustergy του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τους Χρήστο Κρασοπούλο, Τάσο Τσουμάνη, Μαριλένα Καραλή και Νίκο Κούρο.

 Με πενιχρά μέσα, αλλά πολλή φαντασία, γνώση, δουλειά, συντονισμό και μεθοδικότητα, τα παιδιά της Clustergy κατόρθωσαν να διακριθούν ανάμεσα στις 7 πρώτες ομάδες που υποδέχθηκε η Valeo την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Οι άλλες έξι ομάδες ήταν από το Μεξικό, την Ινδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και δύο από την Πολωνία.

Ποια η πρόταση των φοιτητών;

Οι τέσσερις φοιτητές του Πολυτεχνείου πέτυχαν την μεγάλη πρόκληση της διάκρισής τους, χάρις στην πρωτοπόρα και με προβολή στο μέλλον, φουτουριστική τους πρόταση, για «διαμοιρασμό ενέργειας ανάμεσα σε ηλεκτρικά οχήματα που βρίσκονται εν κινήσει στους αυτοκινητοδρόμους». Μια ιδέα που φιλοδοξεί να δώσει ένα τέλος στο «άγχος της αυτονομίας» (range anxiety).

πηγή:alfavita.gr