Δεν ξέρω πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώτε τα νύχια σας. Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη «ασχολία» η οποία όμως συνοδεύεται από τη συνεχή γκρίνια της …μαμάς.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, έχει περάσει η άποψη πως το συγκεκριμένο κουσούρι είναι ένα από τα χειρότερα που θα μπορούσε να έχει κανείς.

Γενικότερα όμως, πολλά ακούγονται και λίγα ευσταθούν. Τι ισχύει πραγματικά στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Είναι μία συνήθεια που δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Όσο «κουλό» κι αν ακουστεί αυτό που θα διαβάσετε είναι αλήθεια. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτουν οι έρευνες. Τα χέρια μας, ειδικότερα η περιοχή των δαχτύλων μας, είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του σώματός μας. Εκτίθενται σε εκατομμύρια μικρόβια ημερησίως και η επαφή τους με τη στοματική κοιλότητα, αφήνει εκτεθειμένο τον οργανισμό μας.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα όμως, αρχίζει να λειτουργεί σε υψηλότατους ρυθμούς, καταπολεμώντας τα βακτήρια και ισχυροποιώντας αισθητά την άμυνα του σώματός μας. Διόλου άσχημη εξέλιξη αν αναλογιστείς ότι κανείς δεν πέθανε από βρώμικα χέρια…

Είναι μια συνήθεια που σε ανακουφίζει από το άγχος!

Το άγχος είναι μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες εκτίθεται ο άνθρωπος της εποχής μας. Εφόσον δεν καταπολεμηθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ζημιές, είτε άμεσες είτε μακροπρόθεσμες, στο «θύμα» του. Από τη στιγμή λοιπόν, που όταν τρως τα νύχια σου χαλαρώνεις, ξεχνιέσαι και ηρεμείς, οφείλεις να παραδεχτείς ότι δεν είναι μια συνήθεια τόσο καταστροφική.

Όπως προείπα, πρέπει να ανακουφίζεσαι οπωσδήποτε από τις αγχωτικές καταστάσεις. Διαφορετικά θα εκραγείς. Όταν οι υπόλοιποι γύρω σου το κάνουν με τη βοήθεια του τσιγάρου, του αλκοόλ και πολλές φορές των χαπιών κι άλλων ουσιών, μάλλον τα …νύχια δε συνιστούν τόσο μεγάλη απώλεια!

Είναι μια συνήθεια που εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις υπό πίεση!

Η πίεση, σε οποιαδήποτε μορφή της, δημιουργεί άγχος. Για να ανταπεξέλθεις καλύτερα σε συνθήκες έντονης πίεσης λοιπόν, πρέπει πρώτα να απεμπλακείς από το άγχος που σε κυριεύει. Εύκολα συνδυάζεις λοιπόν τη συγκεκριμένη πληροφορία με αυτά που διάβασες παραπάνω.

Χαρακτηριστικά πάντως, να παραθέσω μία πληροφορία που μπορείς να βρεις εδώ, η οποία με λίγα λόγια, μας λέει ότι οι καλύτεροι πιλότοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αυτοί που …έτρωγαν τα νύχια τους!

Είναι μια συνήθεια που χτυπά την πόρτα πολύ μεγάλων προσωπικοτήτων!

Ναι, καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή των προτύπων. Δεν λέω ότι αυτοί κάνουν πάντοτε τις πιο σωστές επιλογές αλλά διάολε, για να έχουν φτάσει εκεί που είναι, κάτι σωστό θα ακολουθούν στη ζωή τους. Και γιατί αυτό, να μην είναι το δάγκωμα των νυχιών;

Διάσημοι όπως ο Tom Cruise, Eva Mendes, Elijah Wood, Britney Spears, Phil Collins και Andy Roddick, έχουν παραδεχτεί το κόλλημά τους με το συγκεκριμένο κουσούρι.

Ήρθε η ώρα να δείξεις το άρθρο στη …μαμά!