Το DiscoverEU δίνει 12.000 δωρεάν εισιτήρια σε νέους, για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης!

Όταν σου παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες, τις αρπάζεις απ’τα μαλλιά!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29 Νοεμβρίου 2018, διοργανώνει τον δεύτερο διαγωνισμό για 12.000 νέους που επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν την Ευρώπη.

Ο πρώτος γύρος του DiscoverEUσημείωσε επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε χιλιάδες νέους που δημιούργησαν μια πραγματική κοινότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ωστόσο με τη βοήθεια των social media, σχημάτισαν ομάδες που ταξίδεψαν από πόλη σε πόλη, με τον έναν να φιλοξενεί τον άλλον.

Αν σε ψήνει αυτή η φάση και θέλεις να ανακαλύψεις κουλτούρες, έθιμα, ανθρώπους και να συλλέξεις εμπειρίες, τότε έχεις προθεσμία για να πάρεις το …χρυσό εισιτήριο μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2018.

Το ταξίδι σου θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Ο Eπίτροπος κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς, αρμόδιος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, δήλωσε:

«Το φετινό καλοκαίρι σχεδόν 15.000 δεκαοκτάχρονοι είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ολόκληρη την ΕΕ. Γνώρισαν στην πράξη τι σημαίνει το να είναι κανείς Ευρωπαίος. Είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πολυμορφία και τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης αλλά και να γνωρίσουν ανθρώπους από ολόκληρη την ΕΕ. Ακούσαμε καταπληκτικές ιστορίες από εκείνους που συμμετείχαν, και χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι θα μπορέσουμε του χρόνου να προσφέρουμε την ίδια ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους νέους.»