Τι σχήμα ταιριάζει στα νύχια σου?

Δεν είναι μόνο τα χρώματα και τα σχέδια που πρέπει να σε απασχολούν για τα νύχια σου, αλλά και το σχήμα που θα τους δώσεις… Μάθε πως θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και κάντο στο Sugar Nails!

Ανάλογα το σχήμα, το πάχος και το μήκος των δαχτύλων σου επιλέγεις και το σχήμα που θα δώσεις στα νύχια σου. Oι τύποι σχημάτων στα νύχια είναι standard και είναι 7: τετράγωνο, οβάλ, τετραγωνισμένο οβάλ (ή αλλιώς squoval, δηλαδή square και oval μαζί), αμυγδαλωτό (almond), ballerina, στιλέτο και στρογγυλό.

Ιδού τα σχήματα που μπορείς να κάνεις στα νύχια σου:

(Photo credit: Grazia UK)

Παρακάτω αναλύουμε κάθε στιλ σχήματος με τα υπέρ του τα κατά του ποιο σου ταιριάζει ανάλογα με τα δάχτυλα σου, με ποια χρώματα ταιριάζουν αλλά και τι δείχνουν για εσένα:

Οβάλ: Είναι θηλυκά, classy αλλά και κλασικά. Ταιριάζουν σε δάχτυλα τα οποία δεν είναι τόσο μακριά και λεπτά με μεγάλη βάση καθώς δίνουν μια αίσθηση ότι “μακραίνουν” τα δάχτυλα. Ταιριάζουν, επίσης, σε δάχτυλα τα οποία είναι μακριά αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη βάση.
Δοκιμάστε τα με nail art αλλά και nude αποχρώσεις.

Αμυγδαλωτό (almond): Είναι glamorous, chic και θηλυκά. Ταιριάζουν σε μακριά και μη δάχτυλα αρκεί η βάση του νυχιού σας να είναι μεγάλη. Ταιριάζουν απόλυτα με απλά χρώματα αλλά και μεταλλιζέ αποχρώσεις.

Τετράγωνα: Είναι στιλάτα, δίνουν μία αίσθηση καθαρότητας αλλά έχουν μικρή διάρκεια ζωής λόγω του ότι οι γωνίες που δημιουργούνται στο νύχι σπάνε πολύ εύκολα. Είναι ιδανικά για μακριά δάχτυλα με μεγάλη βάση νυχιού. Ταιριάζει με έντονα (bold)  χρώματα.

Τετραγωνισμένο οβάλ (squoval): Πολύ κλασικό σχήμα νυχιών που φαίνεται φυσικό και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αυτό το σχήμα νυχιών ταιριάζει και σε κοντά αλλά και σε μακριά δάχτυλα. Ταιριάζει ιδανικά με γεωμετρικά σχέδια.

Ballerina: Τα μακριά νύχια που στο τελείωμα τους είναι τετράγωνα σαν τις πουέντ που φορούν οι μπαλαρίνες. Ένα πολύ chic αλλά και glamorous σχήμα νυχιού που έχει μεγάλη διάρκεια. Εάν σας πηγαίνουν τα τετράγωνα και τα τετραγωνισμένα οβάλ θα σας πηγαίνουν άψογα και τα νύχια σε στιλ ballerina. Προτιμήστε τα με pale χρώματα και με καθαρά ακρυλικά χρώματα.

Στιλέτο (πολύ μυτερά): Πολύ έντονο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια που κάνει τα δάχτυλα σας να φαίνονται πιο μακριά. Προτιμήστε το εάν έχετε χρόνο και χρήματα για να το διατηρήσετε και θέλετε να έχετε ένα έντονο και όχι διακριτικό αποτέλεσμα.Ταιριάζει με λεπτομερή και όμορφα nail designs.

Στρογγυλό: Καθαρό και elegant αποτέλεσμα που δίνει μάκρος στα κοντύτερα δάχτυλα. Ιδανικό και για νύχια με μικρή βάση. Ταιριάζει με οποιοδήποτε χρώμα μανό.