Τα 5 είδη Σαββατοκύριακων που βιώνεις σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής σου!

Όταν περάσαμε στο Πανεπιστήμιο, ένα από τα πράγματα που πιστεύαμε ήταν πως τα Σαββατοκύριακα μας θα ήταν όπως τα βλέπαμε στις ταινίες! Και ποιος δε νόμιζε πως τα ΣΚ του θα τα περνάει στα μαγαζιά κάνοντας ψώνια, σε ατέλειωτες βόλτες, πηγαίνοντας για brunch, για καφέδες, σε ωραία εστιατόρια και φυσικά σε ξενύχτια μέχρι το επόμενο πρωί; Προσωπικά, ήμουν σίγουρη αλλά να που έκανα λάθος!

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι ακριβώς όπως τα φανταζόσουν, αφού ελάχιστες είναι οι φορές που τα Σαββατοκύριακα σου περιλαμβάνουν ατελείωτη καλοπέραση και διασκέδαση. Στο σχολείο καλύτερα περνούσες δηλαδή! Κι αυτό γιατί στο Πανεπιστήμιο, όλες οι υποχρεώσεις που δεν κατάφερες να διεκπεραιώσεις μέσα στην εβδομάδα, μεταφέρονται αυτομάτως για το Σαββατοκύριακο.

Σπουδάζοντας πλέον τέσσερα χρόνια, μπορώ να πω ότι έχω κατηγοριοποιήσει τα Σαββατοκύριακα που βιώνει ένας φοιτητής σε όλη αυτή τη διάρκεια:

#1 Το «θέλω να λιώσω στο κρεβάτι βλέποντας σειρές και να μην κάνω απολύτως τίποτα» Σαββατοκύριακο

Κάποιες φορές, είσαι τόσο αγχωμένος που δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να κοιτάξεις τι έχεις να κάνεις, ειδάλλως θα σου έρθει ντουβρουτζάς. Και εκείνες οι φορές, είναι που περιμένεις πως και πως το ΣΚ για να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου παρέα με το λάπτοπ και την κουβερτούλα σου και να λιώσεις στις σειρές με μικρά διαλείμματα ύπνου. Εντάξει, μπορεί μακροπρόθεσμα να μην είναι κι η καλύτερη απόφαση, αφού το απόγευμα της Κυριακής θα τρέχεις και δε θα φτάνεις να τα προλάβεις όλα για την εβδομάδα που έρχεται, ωστόσο είναι απαραίτητο για την ψυχική σου υγεία!

#2 Το «έχω κανονίσει τόσα πολλά που ζήτημα να με δει το σπίτι μου» Σαββατοκύριακο

Αυτού του είδους τα Σαββατοκύριακα, θα έλεγα ότι είναι επέκταση της υπόλοιπης εβδομάδας. Από τη μία έχεις σίγουρα να βγάλεις δουλειά για τη σχολή, αλλά από την άλλη έχεις να εκπληρώσεις εκκρεμότητες, όπως να πληρώσεις λογαριασμούς ή να αγοράσεις κάποια πράγματα που χρειάζεσαι, στα καπάκια έχεις βάλει κι έναν καφέ με ένα φίλο/μία φίλη που έχεις να δεις καιρό, στη συνέχεια θα πας για φαΐ στους δικούς σου και το βράδυ θα βγεις βόλτα με τη σχέση σου ή θα το ξενυχτήσεις με την παρέα και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ναι, μπορεί να ακούγεται τέλειο, αλλά δεν είναι! Την Κυριακή νιώθεις πιο κουρασμένος/η από ποτέ, ειδικά αν έχεις πιει κιόλας είσαι σαν άρρωστος/η και εν τέλει σιχτιρίζεις που σπατάλησες ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο χωρίς να ξεκουραστείς λεπτό.

#3 Το «μου έχει φάει τη ζωή αυτό το κωλοδιάβασμα» Σαββατοκύριακο

Αχ, αυτά είναι δυστυχώς τα πιο πονεμένα Σαββατοκύριακα στη ζωή κάθε φοιτητή. Όταν την επόμενη εβδομάδα έχεις να γράψεις δυο τρεις προόδους, να παραδώσεις εργασίες ή ακόμα χειρότερα, όταν πλησιάζει η εξεταστική, το ΣΚ είναι προδιαγεγραμμένο. Εσύ θα ήθελες να πίνεις το ποτάκι σου κάπου χαλαρά κι αντ’ αυτού θα λιώνεις στο γραφείο με ένα σωρό σημειώσεις και βιβλία απλωμένα γύρω σου ενώ προσπαθείς να αναλύσεις στατιστικά κάποιας έρευνας για την εργασία σου. Τραγικό… Ούτε στον εχθρό σου, όμως!

#4 Το «πώς γίνεται όλοι να έχουν κανονίσει και εγώ να έμεινα μέσα;» Σαββατοκύριακο

Ή αλλιώς το «εγώ σε πηγάδι κατούρησα;» Σαββατοκύριακο… Ενώ λοιπόν ανυπομονείς να έρθουν αυτές οι δύο υπέροχες μέρες να βγεις και να ξεσκάσεις, για κακή σου τύχη κανένας φίλος σου δεν είναι διαθέσιμος! Χτύπημα κάτω από τη ζώνη και μάλιστα δυνατό. Οι μισοί  έχουν ήδη κανονίσει (και γιατί δε σε κάλεσαν;) και οι άλλοι μισοί θέλουν να μείνουν σπίτι να ξεκουραστούν (ου ρε ξενέρωτοι). Μην αφήσεις τη γκρίνια και τη μιζέρια να σε καταβάλλει, δες το σαν μια ευκαιρία να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Όχι;

#5 Το «τα σπάσαμε όλα» Σαββατοκύριακο

Τελευταία αλλά τα καλύτερα, εκείνα τα Σαββατοκύριακα που με την παρέα σου περνάτε απλά τέλεια και τα θυμάστε για πολύ καιρό μετά. Ατελείωτες ώρες χορού, πολλά ποτά, γέλια, καινούριες γνωριμίες, αφιερώσεις τραγουδιών, κλάματα για πρώην και φυσικά αμήχανες και τραγελαφικές καταστάσεις! Είναι από εκείνα τα Σαββατοκύριακα που όλοι μιλάνε γι’ αυτά και δείχνουν τι θα πει αληθινή φοιτητική ζωή. Μπορεί βέβαια το επόμενο πρωί να έχεις κάποια κενά μνήμης και να νιώθεις σκατά, αλλά αξίζει τον κόπο!

Πώς προβλέπεται το δικό σου Σαββατοκύριακο;