Τα ζώδια της εβδομάδας

Κριός

Η μία έκλειψη πίσω από την άλλη, κάπως έτσι μας πάει τον τελευταίο καιρό. Μετά τη σεληνιακή που είχαμε στις 31 Ιανουαρίου, έρχεται και μια ηλιακή στις 15 Φεβρουαρίου. Αυτή όμως είναι θετική και φέρνει σημαντικά νέα ξεκινήματα στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Αυτά περισσότερο αφορούν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική σου ζωή και δικτύωση, τις φιλικές σχέσεις και τις ομάδες. Είναι πιθανό να νιώσεις ότι ανήκεις πλέον σε έναν νέο κύκλο ανθρώπων. Επίσης, η έκλειψη μπορεί να αφορά και στην πραγματοποίηση μιας βαθύτερης επιθυμίας σου. Μια σχετικά δύσκολη όψη είναι το τετράγωνο μεταξύ του κυβερνήτη σου Άρη και του Ποσειδώνα που μπορεί να λειτουργήσει λίγο παραπλανητικά. Θα ήταν καλό να είσαι προσεκτικός σε θέματα ταξιδιών και μετακινήσεων και σε θέματα σπουδών, δικαιοσύνης, επικοινωνίας.

Ταύρος

Στις 15 έχουμε μια έκλειψη Ηλίου – νέα Σελήνη στον Υδροχόο, η οποία είναι πολύ θετική και μπορεί να φέρει νέα ξεκινήματα στον τομέα των επαγγελματικών. Μπορεί να υπάρχει μια ένταση αυτές τις μέρες, αλλά η τελική έκβαση της έκλειψης θα είναι θετική. Είναι σημαντικό να προωθήσεις θέματα που έχουν να κάνουν με τη δουλειά αυτή την περίοδο που εμφανίζονται ευκαιρίες και μπορούν να γίνουν νέα ξεκινήματα. Μια όψη παραπλανητική και ασυνεννοησίας είναι το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 17. Υπάρχει ίσως ένα θέμα με την κατανομή ρόλων σε μια ομάδα ή με το τι μοιράζεσαι με έναν ή περισσότερους ανθρώπους. Καλό θα ήταν να προσέχεις τις οικονομικές συμφωνίες.

Δίδυμοι

Η έκλειψη Ηλίου στις 15 έρχεται ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα. Είμαστε λοιπόν σε μια περίοδο αλλαγών, όμως η εν λόγω έκλειψη φέρνει μια θετική εξέλιξη – ως ηλιακή σημαίνει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως ταξίδια, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαίδευση, διεύρυνση οριζόντων. Το πιο σημαντικό είναι και το τελευταίο, ότι μπορεί δηλαδή να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα μόνο και μόνο επειδή εσύ τη βλέπεις από μια περισσότερο θετική οπτική γωνία. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει δηλαδή, είναι ότι ισχυροποιείσαι αφάνταστα εσωτερικά. Μια δυσκολία μπορεί να έρθει γύρω στις 17 και να πρέπει να προσαρμοστείς σε μια δύσκολη συνθήκη που σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου. Για παράδειγμα μπορεί να πρέπει να τελειώσεις πολύ γρήγορα ένα επαγγελματικό έργο και να νιώθεις ότι πιέζεσαι αρκετά.

 

Καρκίνος

Η έκλειψη στις 15 είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στον Υδροχόο, δύο εβδομάδες μετά την έκλειψη στον Λέοντα! Είναι θετική και μπορεί να φέρει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Σχετίζεται και με την ερωτική σου ζωή κατά κάποιο τρόπο, επειδή ο εν λόγω οίκος έχει να κάνει και με το βαθύ συναίσθημα και το πάθος. Η όψη μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα στις 17 μπορεί να φέρει μια δυσκολία, ίσως, για παράδειγμα, να πιέζεσαι να ολοκληρώσεις ένα επαγγελματικό έργο αυτές τις μέρες. Ίσως και μια συνεργασία με το εξωτερικό να θέλει προσοχή ή ένα θέμα που σχετίζεται με εκπαίδευση και σπουδές.

Λέων

Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε μια έκλειψη στο ζώδιό σου, σεληνιακή, η οποία φαίνεται ότι ολοκλήρωσε μια υπόθεση η διαδικασία σημαντική για εσένα. Ίσως άνοιξε και έναν νέο δρόμο, σου έδωσε την ευκαιρία για έναν νέο τρόπο σκέψης, δράσης και αντίληψης της πραγματικότητας. Στις 15 έχουμε μια ηλιακή έκλειψη – νέα Σελήνη στο ακριβώς απέναντί σου ζώδιο, στον Υδροχόο. Η έκλειψη αυτή είναι θετική και φέρνει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες στις συνεργασίες, στις σχέσεις και ενδεχομένως στη συντροφικότητα. Τα νέα ξεκινήματα μπορεί να έρθουν επειδή κάτι αλλάζει, οι αλλαγές, ακόμη και αν νιώθουμε μερικές φορές ότι μας ξεβολεύουν, είναι συχνά οι αρχές για κάτι πολύ καλύτερο και σημαντικότερο από το προϋπάρχον. Κι εσύ μερικές φορές αντιστέκεσαι στις αλλαγές, γιατί η σταθερότητα σού προσφέρει ασφάλεια, αλλά σκέψου ότι μπορεί να χάνεις κάτι εκπληκτικό με αυτή σου την αντίσταση.

Παρθένος

Η έκλειψη στις 15 είναι ηλιακή, πραγματοποιείται στον έκτο οίκο σου και έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σεληνιακή έκλειψη της τελευταίας μέρας του Ιανουαρίου. Είναι θετική και αποτελεί ένδειξη νέων ξεκινημάτων και ευκαιριών στην εργασία, τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την καθημερινότητά σου και τις ευκαιρίες σε αυτήν, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή ζωή, την υγεία και την εμφάνιση. Μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει πολύ αναζωογονητικά. Για παράδειγμα μπορείς να ξεκινήσεις έναν νέο τρόπο ζωής (ναι, το γενικεύουμε: συνολικά έναν νέο τρόπο ζωής) που να περιλαμβάνει περισσότερο τη φροντίδα του εαυτού σου. Καταλαβαίνεις πόσο θετικές μπορεί να είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και σε ψυχολογικό επίπεδο και σε επίπεδο σχέσεων. Έχεις μπροστά σου τουλάχιστον έναν μήνα για να κάνεις τις σχετικές κινήσεις σου.

Ζυγός

Η έκλειψη Ηλίου στις 15 είναι η δεύτερη σε σειρά έκλειψη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Πραγματοποιείται στον πέμπτο οίκο σου που σχετίζεται με τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά και είναι εξαιρετικά θετική – ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου σχηματίζει πολύ θετικές όψεις και με τη Σελήνη και με τον Ήλιο. Στο διάστημα που ακολουθεί, και μιλάμε για αρκετά μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον ενός μήνα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί και μια νέα σχέση ή μια δημιουργική συνεργασία. Πρόκειται για μια πραγματικά αισιόδοξη έκλειψη. Στις 17 θέλει λίγη προσοχή η όψη μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα: 1. καλό θα ήταν να μην υπογράψεις κάποιο συμφωνητικό τις γύρω μέρες, 2. μπορεί να σε πιέζει ένα επαγγελματικό έργο και χωρίς οργάνωση δεν γίνεται τίποτα.

Σκορπιός

Η έκλειψη Ηλίου – νέα Σελήνη στις 15 πραγματοποιείται στον Υδροχόο και είναι εξαιρετικά θετική, είναι μάλιστα η δεύτερη σε σειρά έκλειψη σε διάστημα δύο εβδομάδων. Αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένεια, ένα ακίνητο, την προσωπική σου αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας. Τουλάχιστον έναν μήνα μετά την έκλειψη μπορεί να έρθουν (ή να φέρεις) σημαντικές και πολύ καλές αλλαγές σε αυτούς τους τομείς, όπως για παράδειγμα μπορεί να μετακομίσεις. Ένα θέμα που πρέπει να προσέξεις είναι το άγχος και την υπερβολική πίεση που μπορεί να βιώνεις κατά διαστήματα, όχι μόνο δεν σε βοηθάνε, αλλά σου στέκονται περισσότερο εμπόδια σε αυτά που θέλεις να κάνεις και στο να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου.

Τοξότης

Η έκλειψη στις 15 είναι η δεύτερη σε διάστημα δύο εβδομάδων, είναι ηλιακή και πολύ θετική και πραγματοποιείται στον τρίτο οίκο σου. Σχετίζεται με ευκαιρίες και νέα ξεκινήματα σε διάφορους τομείς, όπως είναι τα ταξίδια, οι συμφωνίες, τα συμβόλαια, οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία και οι νέες γνωριμίες. Ο μήνας που ακολουθεί μπορεί να είναι γεμάτος από τέτοια πράγματα. Ειδικά ο τομέας των γνωριμιών ευνοείται ιδιαίτερα και θα ήταν καλό να κυκλοφορείς και να είσαι ανοιχτός απέναντι στο νέο, και απροκατάληπτος-η, γιατί μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπων που μπορεί να έχει ενδιαφέρον ή πράγματα να μας πει και να μας προσφέρει ως εμπειρίες. Στις 17 ο Άρης στο ζώδιό σου σχηματίζει μια δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα, κάτι που μπορεί να σε κάνει επιρρεπή στο να παραπλανηθείς ή να ερμηνεύσεις μια συμπεριφορά με εντελώς λάθος τρόπο.

Αιγόκερως

Η έκλειψη στις 15 είναι η δεύτερη στη σειρά σε διάστημα δύο εβδομάδων, είναι εξαιρετικά θετική (είναι ηλιακή που σημαίνει ότι φέρνει νέα πράγματα) και σχετίζεται με τα οικονομικά σου και τις υλικές σου κτήσεις. Ο μήνας που ακολουθεί την έκλειψη μπορεί να έχει σημαντικές ευκαιρίες και νέα ξεκινήματα που να βελτιώσουν την οικονομική σου κατάσταση. Στις 17 θέλει λίγη προσοχή με τον τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα που δεν το λες και πολύ εύκολο: το πρόβλημα είναι η βιασύνη στις επιλογές και τις αποφάσεις, η παραπλάνηση που μπορεί να προκύψει, η δυσκολία να συγκεντρωθείς ή να επικεντρωθείς στον στόχο σου.

Υδροχόος

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο εβδομάδες και έχουμε άλλη μία έκλειψη, αυτή τη φορά μάλιστα στο ζώδιό σου, στις 15. Η εν λόγω έκλειψη είναι θετική, είναι ηλιακή που σημαίνει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες, ισοδυναμεί με τρεις νέες Σελήνες για να καταλάβεις το μέγεθος, και σχηματίζει μια πολύ αρμονική όψη με τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του ζωδίου σου. Μιλάμε για κυριολεκτική ανανέωση σε όλους τους τομείς και για νέα ξεκινήματα. Εφόσον λοιπόν το έδαφος είναι γόνιμο για αυτά, μπορείς και εσύ να συμβάλλεις στις εξελίξεις με το να προωθήσεις τα σχέδιά σου, να είσαι περισσότερο διερευνητικός με αυτά που θέλεις, να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Δεν υπάρχει κάτι που να σε σταματάει τώρα Υδροχόε. Μόνο τις σχέσεις σου πρόσεχε λίγο, και το ενδιαφέρον που δείχνεις σε αυτές.

Ιχθύες

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 15 είναι το κεντρικό θέμα της εβδομάδας, δεν μπορείς να πεις ότι η περίοδος δεν είναι έντονη ή ενδιαφέρουσα, ήδη πριν από δύο εβδομάδες είχαμε άλλη μία έκλειψη, όχι τόσο καλή όσο αυτή, αλλά σημαντική. Η τωρινή πραγματοποιείται στον δωδέκατο οίκο σου που σχετίζεται με τις εσωτερικές διεργασίες, την ψυχολογική σου κατάσταση, τη διάθεση και όλα αυτά που έχεις κρυμμένα, ξέρεις εσύ. Βέβαια ξέρεις ότι κάτι έχεις κρυμμένο όπως όλοι μας, έχεις δηλαδή συνείδηση αυτού που συμβαίνει, αλλά πιθανώς δεν ξέρεις ακριβώς ποιες είναι οι επιθυμίες ή τα απωθημένα που έχεις, παρ’ όλο που και αυτά κινητοποιούν τη συμπεριφορά σου. Τώρα ίσως αποφασίσεις να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σου. Πρόσεξε το λίγο το “βαθύτερες”, πολλές φορές πιστεύουμε ότι θέλουμε κάτι αλλά πίσω από αυτό θέλουμε κάτι άλλο. Μερικά παραδείγματα: μπορεί κάποιος να θέλει χρήματα, και η πραγματική επιθυμία να είναι η συναισθηματική ασφάλεια, μπορεί να θέλει σύντροφο με κοινωνικό κύρος και η πραγματική επιθυμία να είναι να νιώσει αποδεκτός-ή, να θέλει σεξ και η πραγματική επιθυμία να είναι τρυφερότητα. Παραδείγματα είναι αυτά και δεν ισχύουν για όλους. Άλλος μπορεί να θέλει ενδιαφέρον μέσα από το σεξ για παράδειγμα ή μια αίσθηση οικειότητας που δεν μπορεί να την έχει εύκολα με τους άλλους και νιώθει ότι του λείπει. Η επαφή όμως με τις πραγματικές σου ανάγκες και η εκπλήρωση αυτών είναι που θα φέρει μια ηρεμία. Οι δευτερεύουσες ανάγκες σου συνήθως όταν καλύπτονται φέρνουν, απλώς, μια προσωρινή ανακούφιση.