Τέσσερα σποτ που πρέπει να δεις | Η διαφορά μεταξύ φλερτ και σεξουαλικής παρενόχλησης!

Καθημερινά χιλιάδες γυναίκες γίνονται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Στο χώρο εργασίας, σε μία επίσκεψη στον γιατρό, στη σχολή, στον δρόμο και πάει λέγοντας. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή μεταξύ του φλερτ, του κοπλιμέντου και της σεξουαλικής παρενόχλησης που πολλές φορές δεν είναι εύκολα διακριτή και αντιληπτή.

Γι’αυτό η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με αφορμή την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, δημιούργησε τέσσερα σποτ βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα που συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών και διαδραματίζεται σε χώρους που είναι πολύ εύκολο να γίνει σεξουαλική παρενόχληση.

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την ΓΓΙΦ, ενώ οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του Women in Film and Television. Πρόκειται για ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Στα τέσσερα σποτ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης, ενώ το σενάριο υπογράφει η Μανίνα Ζουμπουλάκη με σκηνοθεσία της Όλγα Μαλέα.

Δείτε με προσοχή όλα τα σποτάκια:

Στη σχολή

Στο χώρο εργασίας

Στον γιατρό