Στο κρεβάτι του “Pilates”

Τα τελευταία χρόνια το pilates έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Κάποιοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη του από την πρώτη στιγμή, ενώ κάποιοι το έχουν στο μυαλό τους σαν μια βαρετή και επαναλαμβανόμενη άσκηση, που με τον καιρό όμως γίνονται λάτρεις του. Όποια και αν είναι η αρχική άποψη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το σώμα μεταμορφώνεται!! Όπως έλεγε άλλωστε και ο εμπνευστής της πασίγνωστης πλέον μεθόδου πιλάτες, Joseph Pilates….«Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα»!

Βρεθήκαμε λοιπόν στο Step Gym Club και δοκιμάσαμε το μηχάνημα Reformer του pilates! Πρόκειται για το πιο γνωστό μηχάνημα pilates, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις και με το που το ξεκινήσετε θα δείτε δραστικές αλλαγές στο σώμα σας!!

stepkrevnewok

Τι είναι το Reformer? Είναι ένα ξύλινο κρεβάτι – πλατφόρμα που κινείται μπρος- πίσω και το οποίο δέχεται αντίσταση από ένα σύνολο ελατηρίων, τα οποία ρυθμίζονται ανάλογα με την αντοχή και τη δύναμη του κάθε ασκούμενου. Όταν βρίσκεσαι επάνω στο κρεβάτι reformer κινείσαι κατά μήκος του πλαισίου, με τους ώμους σου να είναι μπλοκαρισμένοι από τις επωμίδες για καλύτερη σταθερότητα, μεγαλύτερη ασφάλεια και σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Επιπλέον, υπάρχουν ιμάντες που χρησιμοποιούνται για τα χέρια και τα πόδια και μπορεί κανείς να εκτελέσει μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων!

Και αν νομίζεις πως θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι και αυτό ήταν κάνεις λάθος!! Το Reformer έξάλλου είναι γνωστό για την ευελιξία του. Και τι σημαίνει αυτό? Πώς μπορείς να κάνεις ασκήσεις ξαπλωμένος, αλλά και όρθιος, σε καθιστή ή ύπτια θέση, να πιέζεις με τα πόδια, να τραβάς τα λουριά, να κρατάς τις επωμίδες, να πιέζεις με τις φτέρνες, να τραβάς τα λουριά, να φοράς τους ιμάντες στα πόδια ή στα χέρια, και πολλά άλλα που ανατρέπουν σίγουρα τη θεωρία όλων όσων πιστεύουν πως το pilates είναι βαρετό!

Και ενώ όλα γίνονται σ’ έναν χαλαρό ρυθμό αρχίζεις να νοιώθεις τους μυς σου να τρέμουν και λες πως γίνεται να το παθαίνω αυτό όταν έχω κάνει μόνο τόσες λίγες επαναλήψεις???!! Η απάντηση είναι πως το Pilates reformer είναι μια πρακτική που δουλεύει βαθιά και δεν χρειάζεται να κάνεις 100 κοιλιακούς για να καείς. Με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή σου θα νοιώσεις τους μύες σου να δουλεύουν στο μάξιμουμ!!

Και δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη αυτού του είδους γυμναστικής. Τα οφέλη του είναι άμεσα και θεαματικά.

  • Επίπεδοι κοιλιακοί, δυνατές πλάτες, τονισμένοι γλουτοί και μηροί
  • Γράμμωση χεριών και ποδιών χωρίς καταπόνηση
  • Αύξηση της ευλιγισίας και χτίσιμο της δύναμης του σώματος
  • Βελτίωση της στάσης του σώματος και της κινητικότητας
  • Καλλιεργεί το μήκος των μυών και όχι τον όγκο και εκπαιδεύει το σώμα να το διατηρήσει
  • Ανακουφίζει από το στρες και την ένταση
  • Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αυχενικούς πόνους, μυοσκελετικούς πόνους
  • Βοηθάει στην επίγνωση του σώματός μας
  • Μας κάνει να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε καλύτεροι

Το Reformer είναι κατάλληλο για τον οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και αν είναι. Είναι ιδανικό τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες, όλων των ηλικιών. Σε συνεργασία με τον προπονητή σας μπορείτε να το κάνετε όσο έντονο επιθυμείτε και να εστιάσετε στις δικές σας προβληματικές περιοχές.

Στο Step Gym Club μπορείτε να βρείτε το  μηχάνημα reformer pilates και σε συνεργασία με τους προπονητές του να γυμνάσετε αποτελεσματικά το σώμα σας! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα και την νέα εικόνα του σώματό σας!