Ραντεβού με την…… hair stylist Dora Kapsali!

Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες hair stylist στην πόλη μας. Το 2015 ήταν σίγουρα μια πολύ καλή χρονιά γι’ αυτή. Τη συναντήσαμε αυτή τη φορά όχι για να μας φτιάξει τα μαλλιά μας αλλά για να μιλήσουμε μαζί της για πολλά και διάφορα.

Δώρα, πώς αποφάdorakapsalisin2σισες να ασχοληθείς με την τέχνη της κομμωτικής?

Ήταν αδύνατο να επιλέξω οτιδήποτε άλλο. Έχω πολύ μεγάλη αγάπη-τρέλα και πάθος από μικρό παιδί για την τέχνη που υπηρετώ. Ήταν κάτι που ακολούθησα συνειδητά και όχι τυχαία.
Είσαι από τους hairstylist που επηρεάζεις τον κόσμο ή τους αφήνεις να αποφασίζουν μόνοι τους?

Συζητάω πολύ, λέω την γνώμη μου και αποφασίζουμε πάντα από κοινού. Διαρκής στόχος μου είναι οι πελάτες μου να νοιώθουν οικεία και να αισθάνονται πως έχουν να κάνουν με μία έμπειρη επαγγελματία.

 

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν οι πελάτες σου?

Η εξής απλή…..τι πιστεύεις ότι μου ταιριάζει! (γέλια)

Οι κομμωτές είναι και ψυχολόγοι?

Αυτό όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην δουλειά μας. Πρέπει αν ψυχολογείς τους πελάτες. Όταν χρειάζεται να μεταφέρεις το διαφορετικό μήνυμα, πρέπει να πείθεις για τις προθέσεις σου και να καταλαβαίνεις τον τρόπο σκέψης των πελαdorakapsalisin4τών. Πρέπει να είσαι ειλικρινής και μετρημένος. Διαφορετικά βγαίνει κάτι ψεύτικο, που δεν με αντιπροσωπεύει. Είμαι πολύ καλή ακροάτρια και η εχεμύθεια είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας. Αφιερώνω πάντα όσο χρόνο νοιώθω πως χρειάζεται ένας πελάτης, ώστε να είναι σε όλα τα επίπεδα ευχαριστημένος.

 

 

 

Στην προσπάθειά τους οι γυναίκες να εντυπωσιάσουν καταλήγουν σε υπερβολικά χτενίσματα, κουρέματα ή χρώματα μαλλιών?

Πολλές φορές έχω δει λάθος styling που χαλάει μια ωραία εικόνα. Πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες πια είναι όμορφες και μπορούν να είναι εντυπωσιακές κάθε στιγμή, χωρίς να προβαίνουν σε υπερβολές. Θεωρώ πως πολλά look μπορούν να ταιριάζουν σε όλες, ενώ ένα ιδιαίτερο look μπορεί να κάνει μια γυναίκα μαγική. Εντυπωσιακό για εμένα προσωπικά είναι να βλέπω υπέροχα, υγιή, περιποιημένα, καλοβαμμένα και πάντα καλοχτενισμένα μαλλιά.

dorakapsalisin6

Πόσο εύκολα αποχωρίζεται μια γυναίκα το ξανθό χρώμα των μαλλιών της?

Τα ξανθά μαλλιά έχουν την ιδιότητα να τραβούν πιο εύκολα τα βλέμματα. Κεντρίζουν την προσοχή από μακριά. Θεωρείται ένα εντυπωσιακό look που έχει κερδίσει πολλές γυναίκες. Προσδίδει έντονο δυναμισμό, απόλυτη θηλυκότητα και μια πολύ sexy εμφάνιση. Οπότε εννοείται πως πολύ δύσκολα αποχωρίζεται μια γυναίκα το ξανθό χρώμα από τα μαλλιά της.

Η κρίση στην ελληνική κοινωνία σίγουρα επηρέασε και τον κλάδο σας. Οι γυναίκες έχουν περιορίσει τις επισκέψεις τους στα κομμωτήρια ή είναι μία από τις μικρές ελάχιστες πολυτέλειες που τους έχουν απομείνει?

Η περιποίηση μιας γυναίκας εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα των προτεραιοτήτων της. Ίσως να είναι και μία από τις ελάχιστες απολαύσεις που τις έχουν απομείνει. Ένα μικρό και ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινή πραγματικότητά της. Σίγουρα είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, αλλά όσον αφορά εμένα δεν έχω δεχθεί πλήγμα στην δουλειά, το αντίθετο θα έλεγα, έχει αυξηθεί η πελατεία μου. Και αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην ποιότητα, την άριστη παροχή υπηρεσιών και τις προσιτές τιμές.

Πιστεύεις πως ένας hair stylist θα πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς? Εσύ τι κάνεις γι’ αυτό?

Καθημερινά θα έλεγα. dorakapsalisin7Δεν αφήνω ανεκμετάλλευτο ούτε λεπτό. Επισκέπτομαι όλα τα κορυφαία σεμινάρια, παρακολουθώ όλες τις τάσεις της μόδας και φέρνω πρώτη όλα τα hair trends. Όλοι θέλουν να είναι πια in fashion, σίγουρα οι γυναίκες, αλλά πλέον και οι άντρες. Θέλω κοντά μου να αισθάνονται πως κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Συμβουλεύω παρόλα αυτά, ο κόσμος να μην γίνεται θύμα της μόδας αλλά να επιλέγει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει. Γι’ αυτό και προσαρμόζω πάντα ότι νέο με την δική μου αισθητική άποψη.

Υπάρχουν μυστικά που δεν αποκαλύπτουν οι κομμωτές?

Εγώ πάντως έχω πολλά μυστικά ομορφιάς που δεν πρόκειται όμως να αποκαλύψω εδώ!!!!!Εξάλλου είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να με επισκεφτούν όλοι!!

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται το γεγονός ότι πλέον το όνομά σου έχει γίνει συνώνυμο με υπέροχα μαλλιά και τις μοναδικές εμφανίσεις?

Μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο χώρο, θεωρώ ότι η επιτυχία ήρθε ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μου. Η τεχνική μου κατάρτιση, η διαρκής τεχνική αναβάθμιση, καθώς και η αστείρευτη έμπνευση με έκανε να μπορώ να δίνω στους πελάτες μου την μοναδική τους εικόνα μέσα από ειλικρινή συνεργασία και σχέσεις απόλυτης εμπιστοσύνης! Ο κόσμος εισπράττει την απόλυτη περιποίηση των μαλλιών του, την ηρεμία και την χαλάρωση. Αυτή η αρμονία έχει φέρει την απογείωση.

dorakapsalisin5

Μια ευχή για το 2016!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το 2016 να είναι μια τυχερή χρονιά για όλους μας. Ο Άγιος Βασίλης να φέρει σε όλους ότι ζητήσατε…….και για τα υπόλοιπα θα είναι κοντά σας και φέτος η hair stylist Dora Kapsali για να εκπληρώσει όλες τις beauty επιθυμίες σας!!!

dorakapsalisin3