Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύουμε τα μαλλιά μας;

γράφει η hair stylist Dora Kapsali

Γνωρίζοντας πόσο συχνά πρέπει να κουρεύετε τα μαλλιά σας θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε πολλούς στόχους, όπως να μακρύνετε πιο γρήγορα τα μαλλιά σας και να τα δείτε σε μια υγιή κατάσταση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο 1-1,5 εκατοστό κάθε τέσσερις εβδομάδες. Φυσικά, τα μαλλιά μερικών ανθρώπων μεγαλώνουν λίγο πιο γρήγορα και μερικά λίγο πιο αργά.

Πρέπει να καθαρίζουμε συχνά την ψαλίδα συχνά προκειμένου να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά. Τα μακρυά είναι συνήθως πιο εύθραυστα, γιατί όσο πιο μακριά είναι τόσο πιο λεπτές είναι άκρες τους, μιας και εκτίθενται πιο πολύ καιρό απ’ ότι τα πιο κοντά.

Πρέπει να κάνετε ένα καλό καθάρισμα κάθε 6-8 εβδομάδες, χωρίς απαραίτητα να αφαιρείτε μήκος. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν γενικά και για τα μεσαίου μήκους μαλλιά. Κάθε 8-10 εβδομάδες ένα καθάρισμα είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε μια υγιή κατάσταση.

Αν σας αρέσει το μήκος των μαλλιών σας και δεν προτίθεστε να τα μακρύνετε τότε 6-8 εβδομάδες είναι το σωστό διάστημα ώστε το κούρεμά σας να παραμένει καλοσχηματισμένο.

Όσον αφορά τα κοντά μαλλιά εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Φαίνεται ότι μακραίνουν πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί στα κοντά μαλλιά η διαφορά φαίνεται πιο έντονα. Το κούρεμα λοιπόν στα κοντά μαλλιά πρέπει να φρεσκάρεται κάθε 4-6 εβδομάδες ώστε να διατηρείται το σχήμα του και να μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα το styling στα μαλλιά σας.

“Φυσικά ανάλογα πάντα με το κούρεμα που έχετε, πρέπει να γίνεται και η επανάληψη του κουρέματός σας”. Εάν πάλι έχετε κοντά μαλλιά και προσπαθείτε να τα μακρύνετε τότε το trimming θα πρέπει να γίνεται κάθε 8-10 εβδομάδες.

Η πιο σωστή πτυχή στο να μακρύνουν τα μαλλιά σας είναι η σωστή επικοινωνία με τον κομμωτή σας, για το τι ακριβώς χρειάζεστε και πόσο μήκος πρέπει να αφαιρεθεί. Το τακτικό καθάρισμα θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο της τρίχας, θα διώξει την ψαλίδα και θα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να μακραίνουν φυσιολογικά χωρίς φθορές.