Πες μου τι καφέ πίνεις να σου πω ποιος είσαι!

Ίσως το πιο διαδεδομένο ρόφημα στην Ελλάδα και τον κόσμο έτσι; Πολλοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την μέρα τους χωρίς το καθιερωμένο καφεδάκι. Έπειτα είμαστε και εμείς που αν δεν χτυπήσουμε 3 freddo espresso σκέτα στο 4ωρο δεν ανοίγει το μάτι. Ήξερες όμως ότι σύμφωνα με έρευνες η προτίμηση σου στον καφέ μπορεί να προδώσει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου; Για ρίξε ένα βλέφαρο παρακάτω!

Espresso (freddo)

Αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου χωρίς το καθιερωμένο εσπρεσάκι τότε είσαι γεννημένος αρχηγός. Σου αρέσει ιδιαίτερα να βάζεις τα πράγματα στη ζωή σου σε μια τάξη. Συνήθως δεν αφήνεις εκκρεμότητες στην ζωή σου και είσαι ξεκάθαρος στους λογαριασμούς σου. Κι εσύ που κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ απολαμβάνεις έν    αν διπλό εσπρέσο είσαι  λίγο παραπάνω μάγκας γιατί αποδεικνύεσαι γνήσιος λάτρης του καλού καφέ!

Cappuccino (freddo)

Γνήσιος Ιταλικός καφές που όλοι λατρεύουν. Μα όλοι; Η αλήθεια ότι ο cappucino αποτελεί μια εύκολη επιλογή για όλους. Διπλό εσπρέσο με απολαυστικό αφρόγαλο και πανέμορφα σχέδια. Εσύ που τον προτιμάς είσαι κομματάκι αριστοκρατικός, λίγο σοφιστικέ. Είσαι επίσης δημιουργικός, καλλιτεχνικό πνεύμα. Οι barista του ντουνιά σε κατάλαβαν νωρίς και δημιούργησαν για σένα και το latte art! Βέβαια πέρα από σένα είναι και κάτι ακραίοι οι οποίοι παραγγέλνουν διπλό cappuccino επειδή είναι της μόδας αλλά δεν πίνουν πάνω από 2 γουλιές. Αυτούς κοπάνα τους!!!

Ελληνικός

Ε και σένα ρε μάγκα μου πολύ σε πάω. Δεν γουστάρεις τις τάσεις. Δεν σε κόφτει τι πίνουν οι άλλοι. Εσύ είσαι ένα παραδοσιακό παλικάρι που απολαμβάνεις σε φλιτζάνι με πιατάκι και λουκουμάκι τον ελληνικό σου. Πώς να το κάνουμε τώρα; Αυτόν έμαθες από τους γονείς σου, αυτόν δοκίμασες, αυτόν αγάπησες και δεν τον αλλάζεις με τίποτα! Έχεις πολύ αυτοπεποίθηση στην ζωή σου και βαδίζεις με τους δικούς σου ρυθμούς. Δεν σε τρομάζουν οι αλλαγές του κόσμου. Εσύ ξέρεις πως ακόμα κι αν ο ήλιος ανατείλει από την δύση, αυτό δε θα σε σταματήσει από το να βάλεις το μπρίκι στη φωτιά.

Καφές φίλτρου

Ο γαλλικός καφές είναι κι αυτός ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος καφές. Πολλοί τον απολαμβάνουν στην δουλειά, στη σχολή σε πλαστικό ποτήρι, ή ακόμα και στο σπίτι τις βροχερές μέρες. Εσύ που αγάπησες τον γαλλικό καφέ, σε κόβω λίγο ρομαντική ψυχή. Μπορεί να σου αρέσει κάποιες φορές η μοναχικότητά σου και να μην γουστάρεις και πολύ την βαβούρα. Δεν θέλεις με τίποτα να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής των ανθρώπων. Είσαι ήσυχος και πολλές φορές θέλεις να σε αφήνουν πολλοί στην ησυχία σου.

Φραπές

Σιγά να μην έλειπες από εδώ εσύ! Το μεγαλύτερο αλάνι από όλα. Λάτρεψες την πατέντα που γέννησε η χώρα σου για γρήγορο καφέ και όπου βρεθείς κι όπου σταθείς ζητάς μια φράπα! Τον ζητάς με ιδιαίτερο καμάρι. Το επαναστατικό πνεύμα σίγουρα σε διακατέχει, αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση! Είσαι και παραδοσιακός και χαλαρός τύπος που γουστάρει να ζει την μέρα του στα άκρα! Βέβαια πιο πολύ από το «Carpe Diem» εσένα νομίζω σε εκφράζει το «Χαλαράαα». Είσαι και λιγάκι στον κόσμο σου πολλές φορές κι όσο τα πράγματα γύρω σου είναι «κομπλέ», τίποτα δεν σου χαλάει την ζαχαρένια.