Παραμύθι χωρίς πρίγκιπα – Ιταλίδα παντρεύτηκε τον… εαυτό της [εικόνες]

Αυτός ο γάμος τα είχε σχεδόν όλα. Ένα εκπληκτικό νυφικό, μια γαμήλια τούρτα τριών ορόφων, παράνυμφους και 70 καλεσμένους. Αυτό που έλειπε ήταν ο γαμπρός και ο λόγος; Η γυναίκα από την Ιταλία αποφάσισε να παντρευτεί τον εαυτό της.

«Πιστεύω ακράδαντα πως ο καθένας μας πρέπει πρώτα να αγαπά τον εαυτό του» δήλωσε η Λάουρα Μέζι, μια 40χρονη γυμνάστρια, που έγινε η πρώτη Ιταλίδα που κάνει κάτι τέτοιο. «Μπορεί ο καθένας να ζει ένα παραμύθι ακόμη και χωρίς τον πρίγκιπα».

Η τελετή ωστόσο, δεν έχει νόμιμο βάρος, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου την Μέζι.

Η 40χρονη είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης που ονομάζεται «sologamy» σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι υποστηρικτές τέτοιων τελετών λένε πως έχει να κάνει με την αγάπη για τον εαυτό τους και την αποδοχή.

Η Λάουρα είχε την ιδέα αυτή πριν από δύο χρόνια όταν βγήκε από μια σχέση 12 ετών. «Είχα πει στους φίλους και την οικογένειά μου πως αν δεν βρω την αδερφή-ψυχή μου μέχρι τα 40, θα παντρευτώ τον εαυτό μου» δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica. «Αν κάποια μέρα βρω έναν άνδρα με τον οποίο μπορώ να σχεδιάσω ένα μέλλον, θα είμαι πολύ ευτυχισμένη, αλλά η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από αυτόν».

Δεν χαιρετίζουν όμως όλοι αυτή την τάση, με ορισμένους να χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως πράξη ναρκισσισμού. Μεταξύ των συγχαρητηρίων σχολίων που δέχτηκε κάτω απ΄οτις φωτογραφίες της στο Instagram, κάποιοι έγραψαν» «Τόσο λυπηρό», «Πρέπει να έχεις χάσει το μυαλό σου» αλλά και «κάτι συμβαίνει με σένα».

Η ίδια όμως δεν πτοείται, λέγοντας: «τίποτα και κανείς δε θα σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη μου» ενώ στις συνεντεύξεις που δίνει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζει πως οι μεμονωμένοι γάμοι δεν είναι για όλους. Σύμφωνα με την ίδια «για να παντρευτείς τον εαυτό σου, χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, την στήριξη των δικών σου ανθρώπων και πάνω από όλα… μια δόση τρέλας».