Παράταση παίρνει και για το μήνα Μάιο, η έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια!

Μαζί με το θέμα της πρακτικής, ήταν από τα πρώτα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, όταν ανακοινώθηκε η συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων μέχρι το τέλος εξαμήνου και η πιθανή επιστροφή στα αμφιθέατρα τον Σεπτέμβρη. Όπως είναι λογικό, όσοι σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους έχουν ένα άγχος παραπάνω αυτήν την περίοδο για τα έξοδα του σπιτιού που νοικιάζουν, τα οποία τρέχουν, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι φοιτητές έχουν επιστρέψει στο πατρικό τους.

Για το μήνα Απρίλιο υπήρξε μια σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες που έχουν αυτήν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, με μια μείωση ύψους 40%στα φοιτητικά ενοίκια να τους δίνει μια ανάσα.

Κι επειδή τα μέτρα προστασίας μπορεί να ελαττώθηκαν, αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις συνεχίζουν να υπάρχουν και να επηρεάζουν κάθε οικογένεια, αποφασίστηκε η ίδια έκπτωση να ισχύσει και για τον μήνα που διανύουμε τώρα. Ο Μάιος ίσως μοιάζει λίγο πιο αισιόδοξος (ας κρατάμε μικρό καλάθι προς το παρόν), αλλά η απόφαση αυτή εξακολουθούσε να είναι αναγκαία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση της εν λόγω έκπτωσης στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας, αλλά και φοιτητικής στέγης για τα παιδιά εργαζομένων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με την εξεταστική, πότε θα επιστρέψουμε κι επισήμως στις σχολές και τι άλλες αποφάσεις στήριξης θα ληφθούν (αν ληφθούν) μέχρι τότε.