Πανικός στο Μάντσεστερ Αρένα – 22 νεκροί και 59 τραυματίες σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε (pics & vids)

Στους 22 νεκρούς και τους 59 τραυματίες έχει ανέλθει ο τραγικός απολογισμός από βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και παιδιά. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο δράστη, ο οποίος ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Latest statement on incident at Manchester Arena

Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε σε χώρο έξω από το στάδιο, και ότι ήταν ισχυρή.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι “το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό” μέχρι αντίθετων ενδείξεων, και παρέπεμψε στον ιστότοπό της στο Twitter για νεότερα.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται ως πηγές δυο Αμερικανούς αξιωματούχους που κάνουν λόγο για υποψία για δράση βομβιστή αυτοκτονίας.

Στο χώρο της συναυλίας βρέθηκε και άλλη συσκευή με εκρηκτικά. Η αστυνομία θα παρακολουθήσει την ελεγχόμενη έκρηξη και ζητά από τους πολίτες να μην πανικοβληθούν, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατάσταση θα βρίσκεται υπό έλεγχο.

Video shows chaotic scene outside Manchester Arena amid reports of explosion, deaths after Ariana Grande concert. http://abcn.ws/2rJWj4G 

Video shows people running inside Manchester’s Victoria Station after blast reported following Ariana Grande concert http://abcn.ws/2qQ5UXz 

Police are reporting a number of confirmed fatalities following incident at Ariana Grande concert in Manchester. http://cnn.it/2qbaLkS 

 

Witness at Manchester Arena describes scenes of “chaos” as people rushed to leave after “huge bang” http://bbc.in/2qaTPuT 

DEADLY CONCERT BLAST: ‘Number of confirmed fatalities’ at Ariana Grande show in Manchester, Englandhttp://fxn.ws/2raSIzD 

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης

Στο βίντεο από κάμερα μέσα σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από τον συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε έχει καταγράψει τη στιγμή που ακούγεται η έκρηξη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου από λίγα δευτερόλεπτα μετά τον ήχο της έκρηξης, ο οποίος κάλυψε αυτόν της μουσικής, φωνάζει «όχι» και κλείνει τη σύνδεση.