Παίρνει πτυχίο στα 80 του κι ετοιμάζεται για… Erasmus!

Όταν λέμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, το εννούμε. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σε τούτη τη ζωή που το αποδεικνύουν. Άλλο ένα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τον 80χρονο Μιγκέλ Καστίγιο που ετοιμάζει βαλίτσες για… Erasmus!

Ο Μιγκέλ που παίρνει την επόμενη εβδομάδα το πτυχίο του στην Ιστορία, ετοιμάζεται να γίνει φοιτητής στην Ιταλία. Ο συνταξιούχος συμβολαιογράφος με τις τρεις κόρες και τα έξι εγγόνια, έχει γίνει πια γνωστός στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Ο ηλικιωμένος πήρε την απόφαση να γυρίσει στα έδρανα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Τότε ήταν που είπε στον εαυτό του όταν συνήλθε: «Θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Είχα πάντα ενδιαφέρον για την ιστορία. Ενδιαφέρομαι για όλα αυτά, αλλά κυρίως για τη σύγχρονη ιστορία».

Σήμερα, ο Μιγκέλ Καστίγιο είναι ένας κανονικός φοιτητής που πηγαίνει στη σχολή του, ανταλάσσει σημειώσεις με τους συμφοιτητές του και παρακολουθεί μαθήματα ανελλιπώς. Ίσως αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα, να ήταν και στην παράταξη της ΠΑΣΠ.

«Νιώθω ευπρόσδεκτος, η ηλικία δεν είναι πρόβλημα», τόνισε.

Ο Μιγκέλ Καστίγιο γεννήθηκε το 1937 στην Βαλένθια, σε μια οικογένεια αγροτών. Ως νεαρός, έπαιρνε κάθε πρωί το τρένο στη Βαλένθια για να πάει στο σχολείο. Στη συνέχεια άρχισε να σπουδάζει νομικά αλλά δεν τα κατάφερε. Έζησε ένα χρόνο στα χωράφια με τον πατέρα του και συνειδητοποίησε ότι η ζωή του αγρότη ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο σκληρή από το διάβασμα. Και επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο. Ηταν καλός στο ποδόσφαιρο και κάπως έτσι χρηματοδότησε τις σπουδές του. Τα χρόνια πέρασαν, ο Καστίγιο παντρεύτηκε, δύο φορές, έκανε παιδιά και εγγόνια, αναφέρει το euronews. Τώρα περιμένει με ενθουσιασμό το Erasmus.