Ο Κωνσταντίνος Ριστάνης, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Cutty Sark, αφήνει για λίγο την πόλη μας και πάει…Λονδίνο!

Ο Κωνσταντίνος Ριστάνης είναι ένας από τους πλέον γνωστούς bartender της πόλης μας και συνιδιοκτήτης στο Spitaki cocktail bar. Όλοι έχουμε περάσει μια βόλτα από το αγαπημένο αυτό στέκι και έχουμε ενθουσιαστεί με τις δημιουργίες του Κώστα. Μία από αυτές δοκίμασαν και στο διαγωνισμό του Cutty Sark και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και φεύγει για….Λονδίνο!!

Αναλυτικότερα, με σλόγκαν το λογοπαίγνιο και hashtag #ftiaxecutty, ο τελικός του Cutty Sark, που διεξήχθη  στον ειδυλλιακό χώρο του 48 Urban Garden, κάλεσε τους 10 διαγωνιζόμενους, που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση, να παρουσιάσουν τις συνταγές τους μπροστά σε κόσμο και κριτές. Ανάμεσά τους και ο Κώστας που έφτιαξε…Cutty και τους τρέλανε!

Τα δύο cocktails, ένα με βάση Cutty Sark Original και ένα με Cutty Sark Prohibition, μαζί με την συνολική παρουσίαση, τεχνική αλλά και ταχύτητα βαθμολόγησαν οι κριτές: Ελένη Νικολούλια, δημοσιογράφος και μέλος της διεθνούς κοινότητας του Difford’s Guide, Μιχάλης Μένεγος, ο οποίος μετά την εικοσαετή απασχόλησή του με το μπαρ ως bartender, πλέον είναι εκπαιδευτής και σύμβουλός στον χώρο της εστίασης και ο καταξιωμένος bartender και ιδιοκτήτης του the Bank Job, στην κεντρική οδό Κολοκοτρώνη, Δημήτρης Τσάλας. Τον παλμό της εκδήλωσης στα ύψη κρατούσε ο ευχάριστος και ευγενικός παρουσιαστής Γιώργος Λιανός, που προσπαθούσε να σπάσει τον πάγο και να απαλύνει λίγο το άγχος των υποψηφίων.

Ο Κώστας πέρασε στην επόμενη φάση όπου οι 5 διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να περάσουν είχαν δέκα λεπτά στη διάθεσή τους να επεξεργαστούν τα υλικά που είχαν στη διάθεση τους, να προετοιμάσουν ένα cocktail με 7 συστατικά (συμπεριλαμβανόμενης της γαρνιτούρας). Από τα συστατικά αυτά δεν έλειπε και το μυστικό, το οποίο είχε ψηφισθεί από το κοινό και δεν ήταν άλλο από την σοκολάτα, που μπορούσαν να βάλουν στο ποτό τους οι διαγωνιζόμενοι μόνο σε δύο μορφές.

Νικητής ο δικός μας Κωνσταντίνος που παρουσίασε ένα μείγμα από Cutty Sark, μαύρη σοκολάτα, λικέρ καφέ, φρέσκο ανανά, 3 coffee bitters και απλό σιρόπι, στολισμένο με ένα μπαλόνι στο πλάι του ποτηριού.

Η μεγάλη ανταμοιβή για την προσπάθεια του ήρθε με το έπαθλο. Μια θέση στο International Bartending Diploma course στο διεθνώς αναγνωρισμένο London Bar School, για έναν μήνα.

Εμείς του ευχόμαστε συγχαρητήρια, πολλές ακόμα νίκες και να συνεχίζει να τους τρελαίνει όλους με τις “μαγικές” του δημιουργίες!!