Το να γοητεύσετε το πρόσωπο που θέλετε και να έχετε και επιτυχία δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση εκτός κι αν ξέρετε το ζώδιο του προσώπου που σας ενδιαφέρει. Τα 12 ζώδια έχουν διαφορετικά ευαίσθητα σημεία ως προς τον τρόπο που γοητεύονται γιαυτό διαβάστε παρακάτω πως πρέπει να κινηθείτε προκειμένου να κερδίσετε τη μάχη της γοητείας.                                                 

Ο άντρας Κριός
Πώς να τον γοητεύσετε
Ένας θαυμάσιος  τρόπος για τον προσεγγίσετε είναι να του μιλήσετε για τον εαυτό του. Αυτό το θέμα είναι από τα πιο προσφιλή του και δεν τον κουράζει ποτέ. Έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος ολόκληρος αρχίζει και τελειώνει στο άτομό του. Το σύμπαν εξαντλείται σ’ αυτόν και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένη αν του δώσετε να καταλάβει πως ούτε καν θα σας περνούσε από το μυαλό κάτι διαφορετικό.

Ανακαλύψτε λοιπόν, καθετί καλό που διαθέτει και εκθειάστε το με πάθος ώρες ατελείωτες. Παραδεχτείτε τις μοναδικές και ανεπανάληπτες ικανότητές του, επαινέστε τον, υμνήστε τον. Προσοχή όμως, γιατί αν του πείτε ψέματα, χάσατε. Είναι πολύ έξυπνος και καταλαβαίνει εύκολα αν αυτό που του λένε το πιστεύουν κιόλας. Ευχαριστιέται  πολύ με καλά  λόγια, αλλά απεχθάνεται την κολακεία. Θυμώνει δε αφάνταστα όταν του αποδίδουν ιδιότητες που ξέρει πολύ καλά ότι δε διαθέτει.

Λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός ότι λατρεύει οτιδήποτε καινούριο κι αν μια σχέση δεν του εξασφαλίζει πρωτοτυπία και διέγερση, τότε υποφέρει πραγματικά. Ορκισμένος εχθρός της επανάληψης και της στασιμότητας, επιθυμεί διακαώς οι έντονες συγκινήσεις να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του. Όταν τις στερείται, απογοητεύεται, θυμώνει και διοχετεύει τη δυσαρέσκειά του σε συγκρούσεις και καβγάδες.

Φροντίστε λοιπόν, να του εξάψετε τη φαντασία. Κάντε τον να πιστέψει πως κάτι διαφορετικό μπορεί να συμβεί. Ότι αυτό που θα ζήσει μαζί σας θα ξεπερνάει τα όρια της πεζής πραγματικότητας και θα κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και του μύθου, στη χώρα της απογείωσης και της μεταρσίωσης,  στο βασίλειο της έξαρσης και του θεσπέσιου.

Θα τραπεί σε φυγή και δε θα θέλει να σας συναντήσει ξανά, αν υποψιαστεί πως δε βλέπετε με καλό μάτι τη ζωτική ανάγκη του για ανεξαρτησία και πως θα προσπαθήσετε να τον βάλετε σε καλούπια. Μην αναφέρετε ποτέ μπροστά του τις λέξεις «αφοσίωση», «αιώνια πίστη», «για πάντα μαζί». Είναι προτιμότερο να δείξετε ότι είστε διατεθειμένη να του συγχωρείτε πρόθυμα όλες τις ατασθαλίες του και ότι εσείς είστε και γι’ αυτόν και μόνο γι’ αυτόν.

Όσο όμως κι αν τον θέλετε,  μην του παραδοθείτε αμαχητί, μην αφεθείτε άνευ όρων. Προβάλετέ του πάντα κάποια αντίσταση, φροντίστε να κρατάτε σταθερά ένα κομμάτι του εαυτού σας αποκλειστικά δικό σας. Αν του τα δώσετε όλα, θα χάσει το ενδιαφέρον του για σας και θα φύγει. Μάθετε να ανανεώνεστε για να τον έχετε σε διαρκή διέγερση. Κάντε τον να νιώθει πως οι άλλοι άνδρες τον ζηλεύουν επειδή καταφέρνει να έχει δίπλα του μια γυναίκα σας κι εσάς.

                                                           Ο άντρας Ταύρος
Πώς να τον γοητεύσετε

Θα κάνετε πολύ άσχημη αρχή, αν νιώσει πως προσπαθείτε να τον βγάλετε από την ησυχία του και τους ρυθμούς του. Μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν να μιλάει ελάχιστα και να κρατάει τις αποστάσεις. Μην επιχειρήσετε, λοιπόν, να τον πλησιάσετε αν δεν είστε απόλυτα σίγουρη ότι το θέλει. Μην τον ζορίσετε γιατί θα τον πεισματώσετε και πάνω απ΄ όλα, μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αποτελεί μια εύκολη περίπτωση. Δεν είναι με κανένα τρόπο ο άνδρας που θα τον κάνετε ότι  θέλετε.

Δείξτε του ότι σας ενδιαφέρει, όχι όμως με λόγια. Οι πράξεις είναι που μετράνε γι’ αυτόν δεν ικανοποιείται με υποσχέσεις  και με ασαφείς ενδείξεις. Αν τον κεντρίσετε, θα αντιδράσει θετικά. Φροντίστε όμως, να μη διασαλεύσετε τη σταθερότητά του. Οι εκπλήξεις και τα ριψοκίνδυνα πράγματα κυριολεκτικά τον απωθούν. Πλησιάστε  τον στο χώρο  μέσα στον οποίο αισθάνεται ασφαλής, αλλά με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα. Η « επέλαση» δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να τον κατακτήσετε. Αντίθετα, κινδυνεύετε  έτσι να τον κάνετε να τραπεί σε φυγή.

Προσέξτε ιδιαίτερα το ντύσιμό σας. Αν αυτά που φοράτε του χτυπήσουν άσχημα στο μάτι, δεν έχετε μεγάλες ελπίδες επιτυχίας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε και κάποιο ερεθιστικό άρωμα. Όσο περισσότερο διεγείρετε τις αισθήσεις του, τόσο μεγαλύτερη επαφή θα υπάρξει μεταξύ σας. Να του μιλάτε αργά και ήρεμα, φροντίζοντας που και που να πλησιάζετε το στόμα σας στο αυτί του και να τον αγγίζετε με το χέρι σας. Όλα αυτά βέβαια, πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά κι εσείς να κρατιέστε πάντα μέσα στα πλαίσια του μέτρου και της κοσμιότητας.

Θα μετρήσει πολύ υπέρ σας αν μπορείτε να εκτιμήσετε τις χαρές της γεύσης. Το καλό φαί και το ποτό συγκαταλέγονται ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες. Έτσι, κι  αν ακόμα δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, θα χαρεί πολύ αν έχετε να του προτείνετε κάποιο καλό εστιατόριο. Μη διστάσετε όσο ακριβό κι αν είναι. Είναι πρόθυμος να ξοδέψει  προκειμένου να ευχαριστηθεί. Είναι αυτονόητο πως την ώρα που θα βρίσκεται στους επτά ουρανούς της γαστριμαργικής απόλαυσης, δε θα αρχίσετε να μιλάτε περί υγιεινής διατροφής, πάχους, χοληστερίνης κ.λπ. Επίσης, καλά θα κάνετε να αποκρύψετε επιμελώς ότι τα βράδια συχνά αρκείστε σ’ ένα άπαχο γιαουρτάκι.

Μην περιμένετε να αποφασίσει εύκολα και γρήγορα αν σας θέλει ή όχι. Το πιο πιθανό είναι να περάσετε πρώτα από εξονυχιστική έρευνα. Αν όμως, καταλήξει πως είστε για εκείνον η ιδανική σύντροφος, ξέρει με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα να δώσει τη μάχη του και να κάμψει όλες τις αντιστάσεις που μπορεί να υπάρχουν. Γι’ αυτό, αν δε σας ενδιαφέρει πραγματικά, είναι προτιμότερο και για τους δυο να απομακρυνθείτε όσο το δυνατό γρηγορότερα.

                                                           Ο άντρας Δίδυμος
Πώς να τον γοητεύσετε

Αν επιχειρήσετε να του επιβληθείτε και να τον βάλετε σε καλούπια, είναι παραπάνω από σίγουρο πως δε θα τον τραβήξετε κοντά σας. Βέβαια στην αρχή, μια τέτοιου είδους προσπάθεια  μπορεί να του φανεί διασκεδαστική, γιατί δεν μπορεί να φανταστεί ότι σοβαρολογείτε. Σύντομα όμως, μόλις βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για αστείο, βγαίνουν στην επιφάνεια οι επαναστατικές του τάσεις και τρέπεται σε άτακτη φυγή. Βλέπετε, δε γεννήθηκε ακόμα η γυναίκα που θα περιορίσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Θα επιστρέψει μόνο όταν έχει όλα τα εχέγγυα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει πραγματικά, επιτρέψτε του να είναι ο εαυτός του κι εξετάστε αν αντέχετε την πολύπλευρη και αντιφατική προσωπικότητά του. Συνειδητοποιήστε πως είναι αδύνατον να τον κλείσετε μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ο φυσικός του χώρος είναι ο κόσμος και όχι η οικογενειακή εστία.

Χρειάζεται πάντα να θυμάστε ότι πρέπει να τροφοδοτείτε διαρκώς τη ζωτικότατη ανάγκη και επιθυμία του για πνευματική διέγερση. Όταν νιώσει πως δεν τον κεντρίζετε πια με το μυαλό σας, τότε πλέον δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να πάνε τα πράγματα καλά. Μισεί θανάσιμα το λίμνασμα η ρουτίνα και η ακινησία τον σκοτώνουν. Η ποικιλία είναι γι’ αυτόν ανάσα ζωής κι όταν τη στερηθεί, θα τρέξει για να την κυνηγήσει κάπου αλλού.

Είναι αυτονόητο ότι δε θα πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στην τάση του να φλερτάρει. Και θα τα καταφέρετε μόνο αν κατανοήσετε πως δεν είναι στόχος του το σεξ. Τριγυρίζοντας δεξιά κι αριστερά με διάφορες γυναίκες, προσπαθεί συνήθως να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα του για επικοινωνία και όχι τις σαρκικές του επιθυμίες.

Φροντίστε ακόμα να συμφιλιωθείτε με τις γρήγορες και αιφνιδιαστικές αλλαγές της διάθεσής του. Τα ξεσπάσματα των νεύρων του δεν είναι καθόλου σπάνια και είναι αδύνατον να δεχτεί  δίπλα του μια γυναίκα που δε θα μπορεί να τα αντέξει. Έχει την απαίτηση να τον καταλαβαίνετε απόλυτα, ακόμα κι όταν φτάνει στα άκρα και να μη διαμαρτύρεστε αν με αστραπιαία ταχύτητα αναιρεί αυτό που μόλις πριν από λίγο υποστήριζε.

Αν είστε το είδος της γυναίκας που αγαπάει πάνω απ’ όλα το σπίτι και την ήρεμη οικογενειακή ζωή, καλά θα κάνετε να μην ασχοληθείτε καθόλου μαζί του. Ακόμα κι αν χαθούν όλα τα θηλυκά από τη γη και μείνετε μόνο εσείς, πάλι θα σας απορρίψει. Πρέπει μαζί μ’ αυτόν, να μάθετε να αποδέχεστε την κοινωνικότητά του καθώς και όλο εκείνο το πλήθος  των φίλων και γνωστών του. Αν επιδιώξετε να τον απομονώσετε για να τον έχετε αποκλειστικά δικό σας, μάλλον θα δημιουργήσετε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η κοινωνική του ζωή είναι πυρετώδης και το μόνο που σας μένει είναι να συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή.

                                                          Ο άντρας Καρκίνος
Πώς να τον γοητεύσετε

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή, ήρεμες και διακριτικές κινήσεις, ξεκάθαρες και σοβαρές προθέσεις. Δε θα καταφέρετε τίποτε αν είστε παρορμητική και δε μετράτε τα λόγια και τις πράξεις σας. Πρέπει να πατάτε κυριολεκτικά στις μύτες των ποδιών σας, παίρνοντας σοβαρά υπόψη τα συναισθήματά του.

Ακόμα και η πιο μικρή απόρριψη αρκεί για να τον ταράξει. Ο τόνος της φωνής σας, μια φευγαλέα σκιά στο βλέμμα σας, μια απειροελάχιστη  αλλαγή στην έκφραση του προσώπου σας είναι σχεδόν  βέβαιο πως θα του προκαλέσει στενοχώρια και αναστάτωση. Καταγράφει τα πάντα, ακόμα και την πιο ασήμαντη χειρονομία και αντιδρά σ’ αυτή. Και αντιδρά κυρίως σ’ εκείνο που νιώθετε παρά σ’ αυτό που λέτε.

Αγαπάει τη θάλασσα και δεν είναι δύσκολο να αποδεχτεί μια πρόταση για βόλτα με πανσέληνο. Θα αισθανθεί μεγάλη οικειότητα αν διαπιστώσει πως συμμερίζεστε τη ρομαντική του διάθεση, πως σας αρέσει το ότι δεν έχει το μυαλό του σώνει και καλά στο σεξ, πως χαίρεστε που τον βλέπετε πανευτυχή απλώς και μόνο επειδή βρίσκεστε μαζί σε ένα τόσο ειδυλλιακό τοπίο. Νιώθει θαυμάσια όταν επιβεβαιώνεται η αίσθησή του πως δεν είναι η μοναδική ευαίσθητη ύπαρξη σ’ αυτόν τον κόσμο, πώς ακόμη και σήμερα υπάρχει τρυφερότητα και λεπτά αισθήματα και πως οι άλλοι μπορούν να εκτιμήσουν την αισθαντικότητά του.

Εκτιμά πολύ τη γυναίκα που τον αφήνει να ακουμπάει επάνω της, χωρίς όμως να τον πιέζει. Δεν έχει καμιά διάθεση να συμμορφωθεί με αυτό που οι άλλοι θεωρούν σωστό. Θέλει να εναρμονίζεστε με τους δικούς του ρυθμούς και δεν καλοβλέπει όσους προσπαθούν να τον πείσουν να τους παραβιάσει.

Σεβαστείτε την ανάγκη να  εμπιστεύεται και να ακολουθεί τα συναισθήματά του. Δε θα καταφέρετε τίποτα προσπαθώντας να του δείξετε πόσα λάθη κάνει υποτιμώντας τη λογική. Αντίθετα, θα κατσουφιάσει, θα βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν τον καταλαβαίνετε και θα κλειστεί στο καβούκι του. Έχει την απαίτηση  να κατανοείτε και να αποδέχεστε κάθε πλευρά της προσωπικότητάς του και δε θα σας συγχωρήσει αν δεν το προσπαθήσετε.

Σίγουρα θα του κάνετε πολύ καλή εντύπωση αν δείξετε ενδιαφέρον για το σπίτι του και την οικογένειά του. Κι αν έχετε κι εσείς αδυναμία στη μητέρα σας και στα παιδιά, τότε είναι σίγουρο ότι θα αισθανθεί μεγάλη ζεστασιά και θα βρείτε πολλά να συζητήσετε. Μην τολμήσετε να αμφισβητήσετε την αξία των οικογενειακών του κειμηλίων και αναμνήσεων, γιατί θα κόψετε αμέσως όλες τις γέφυρες επικοινωνίας. Αντίθετα, φανείτε πρόθυμη να μάθετε περισσότερα για τις ρίζες του. Του αρέσει πολύ η ιστορία και ψάχνει τη ζωή των κοντινών και μακρινών του προγόνων, το παρελθόν της χώρας του, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

                                                            Ο άντρας Λέων
Πώς να τον γοητεύσετε

Ελπίζω να έχετε βάλει καλά μέσα στο μυαλό σας πως πρόκειται για βασιλέα, αυτοκράτορα και κάτι παραπάνω. Αν λοιπόν, τολμήσετε να μην του φερθείτε έτσι όπως νομίζει ότι του αξίζει, δεν πρόκειται να μείνει μαζί σας. Έχει την ανάγκη να του εκφράζουν διαρκώς το θαυμασμό, να τον επαινούν και να τον υμνούν. Όταν δεν του τα δίνουν όλα αυτά, φεύγει και πηγαίνει αλλού εκεί όπου ελπίζει ότι θα τα βρει.

Του αρέσει πολύ να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα που «μετράει». Αν όμως, υποψιαστεί πως σας υπολογίζουν περισσότερο από εκείνον, πως του κλέβετε το φώς των προβολέων, δεν ξέρω αν θα το αντέξει. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο,  χωρίς βέβαια να χάνετε την προσωπικότητά σας, να κρατάτε μια διακριτική στάση και να τον αφήνετε να νιώθει πως είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Αν είστε επιθετική, ξεχάστε τον. Κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς αφύσικο για μια κυρία και θα σας κοιτάζει σαν περίεργο φαινόμενο. Εκείνος προτιμάει τις γυναίκες με έντονη θηλυκότητα. Τονίστε λοιπόν, τα θηλυκά χαρακτηριστικά σας και δείξτε ότι ξέρετε να παίζετε το ερωτικό παιχνίδι και ότι δεν αμφισβητείτε ούτε για μια στιγμή πως εκείνος είναι ο απόλυτος κυρίαρχός του.

Δίνει μεγάλη σημασία στην καριέρα του και ενθουσιάζεται όταν ακούει πόσα πολλά προσόντα διαθέτει, πως κανένας άλλος δεν είναι σαν αυτόν, πως η πρώτη θέση είναι η μόνη που του ταιριάζει. Επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικός, θα νιώσει άσχημα αν καταλάβει ότι εσείς έχετε μεγαλύτερες επιτυχίες από τις δικές του. Ίσως είναι προτιμότερο να μην εκθειάζετε τα δικά σας κατορθώματα να τα αφήνετε διακριτικά στη σκιά και με την πρώτη ευκαιρία, να τονίζετε τα δικά του, εξυμνώντας για μια ακόμη φορά και  όλα τα ταλέντα του.

Αποκλείεται να ανεχτεί δίπλα του μια γυναίκα που θα προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί ή θα φανεί αχάριστη και δε θα αναγνωρίσει αυτά που της προσφέρει. Πίσω από την παροιμιώδη  έπαρσή του, κρύβει μεγάλη γενναιοψυχία και ευαισθησία και ξέρει να συμπονάει και να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των άλλων. Όποιος δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτά τα χαρίσματά του δεν έχει θέση στο πλευρό του. Τον διώχνει μαζί με τη μιζέρια του.

Αν δεν καταφέρετε να συνυπάρξετε μαζί του ερωτικά, καλό είναι να θυμάστε ότι μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος φίλος, που πρόθυμα και γενναιόδωρα θα σας συμπαρασταθεί σε ότι ζητήσετε. Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι είναι άνθρωπος που δίνει και πως η θερμή φύση του αποκλείεται να μην εξασφαλίσει θαλπωρή σε όποιον βρίσκεται κοντά του. Απολαύστε λοιπόν, τις πάμπολλες θετικές πλευρές της προσωπικότητάς του με όποιο τρόπο κι αν συνδέεστε μαζί του.

                                                          Ο άντρας Παρθένος
Πώς να τον γοητεύσετε

Αν διαπιστώσετε ότι διστάζει να κάνει το πρώτο βήμα, τολμήστε το διακριτικά εσείς. Να είστε σίγουρη  ότι όχι μόνο δε θα το παρεξηγήσει, αλλά αντίθετα θα αισθανθεί μάλλον ανακούφιση. Είναι αρκετά ντροπαλός και έτσι απαλλάσσεται από ένα μεγάλο βάρος. Κεντρίστε τις αισθήσεις του, αλλά με λεπτό τρόπο. Σίγουρα μια ελκυστική παρουσία τον τραβάει, δίνει όμως μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνία.

Ικανοποιείται πολύ με μια καλή συζήτηση. Αν καταφέρετε να τον κεντρίσετε  πνευματικά, είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει τη συντροφιά σας. Του είναι αδύνατον να συνυπάρξει με ένα άτομο που δεν έχει να πει κάτι σημαντικό. Έχει μεγάλη ανάγκη από την ανταλλαγή της κουβέντας. Διαφορετικά, πιστεύει πως έχασε άδικα την ώρα του.

Μη διστάσετε λοιπόν, να δείξετε τις γνώσεις σας,  αλλά με σεμνότητα. Αν νομίσει πως κάνετε επίδειξη ή πως τον ανταγωνίζεστε, θα ενοχληθεί πολύ. Θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα αν αυτά που ξέρετε έχουν και κάποια πρακτική χρησιμότητα. Βλέπετε, η ρεαλιστική του πλευρά είναι πάντα παρούσα, ακόμα και όταν πρόκειται για θέματα κουλτούρας.

Αγγίξτε τον στο πάθος του για τελειότητα. Τονίστε του – να είναι όμως αλήθεια –  πως προσπαθείτε διαρκώς να βελτιωθείτε, παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις, διαβάζοντας πολύ, κάνοντας συντροφιά μόνο με έξυπνους και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Σ’ αυτό το τελευταίο είναι σίγουρος πως συμπεριλαμβάνεται κι εκείνος.

Θα του κάνετε πολύ καλή εντύπωση, αν του δείξετε πως προτιμάτε τα απλά καθημερινά πράγματα και όχι έναν εξεζητημένο τρόπο ζωής. Αν, λοιπόν ευχαριστιέστε μόνο σε ακριβά εστιατόρια , θέλετε διακοπές  σε πολυτελή ξενοδοχεία ή σε εξωτικά νησιά και δεν μπορείτε να φορέσετε δεύτερη φορά το ίδιο ρούχο, είναι προτιμότερο να μην επιχειρήσετε την παραμικρή προσέγγιση γιατί δεν θα υπάρχει καμιά πιθανότητα να στεφθεί από επιτυχία.

Αφήστε τον να σας περιποιηθεί.  Όταν ενδιαφέρεται για κάποιον, θέλει να τον φροντίζει. Έτσι όχι μόνο δε θα ενοχληθεί, αλλά αντίθετα θα αισθανθεί θαυμάσια, αν του επιτρέψετε να ικανοποιήσει κάποια ανάγκη σας. Είναι αυτονόητο ότι περιμένει από εσάς να αναγνωρίσετε την προσφορά του. Ευχαριστήστε τον, λοιπόν, όσο πιο ειλικρινά μπορείτε και εκφράστε την ανησυχία σας μήπως μπαίνει για χάρη σας σε έξοδα.

Τονίστε του πως δεν νιώθετε καλά όταν χαλάει τα λεφτά του για εσάς. Αυτό βέβαια, θα τον ενθουσιάσει. Δε θα του μένει πια καμιά αμφιβολία ότι είστε μια αξιόλογη γυναίκα. Υπολογίζετε το χρήμα, ξέρετε την αξία του και αποκλείεται να τον σπρώξετε σε παραλογισμούς. Αρχίζει λοιπόν να σκέφτεται πολύ σοβαρά, πως σας αξίζει μια θέσει στο πλευρό του.

                                                           Ο άντρας Ζυγός
Πώς να τον γοητεύσετε

Αν είστε το είδος της γυναίκας που της αρέσει να περνάει ήρεμα και απλά, χωρίς εξάρσεις και συγκινήσεις, είναι μάλλον απίθανο να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον. Εκείνος θέλει να απολαμβάνει μια πολύ γεμάτη ζωή. Η οικογενειακή πλευρά βέβαια, δεν τον αφήνει αδιάφορο, αλλά με την προϋπόθεση πως δεν του επιβάλλεται και δεν τον καταπιέζει. Θα του είναι αδύνατον να λειτουργήσει αν τον περιορίσετε μέσα στα όρια του σπιτιού έχει ανάγκη από ανοικτούς δρόμους και γι’ αυτό θα φύγει αν διαπιστώσει ότι προσπαθείτε να τους κλείσετε.

Λατρεύει την ομορφιά και οτιδήποτε λαμπερό που κρύβει μια δόση μαγείας. Φροντίστε λοιπόν, να μη σας βλέπει απεριποίητη, γεμάτη κρέμες και με ρολά στο κεφάλι. Σεβαστείτε την καλαισθησία του και διατηρήστε το μύθο και την αυταπάτη της προσεγμένης εμφάνισης. Ακόμα, να θυμάστε πως πρέπει ανά πάσα στιγμή να είστε έτοιμη να κάνετε έρωτα μαζί του. Αν του αρνείστε όταν εκείνος το επιθυμεί, είναι πολύ πιθανόν να αναζητήσει αλλού αυτό που του στερείτε.

Βέβαια, για να λειτουργήσει πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Ρομαντική ατμόσφαιρα, απαλή μουσική, διακριτικό φώς κεριών και απέναντι του εσείς καλοφτιαγμένη, αστραφτερή, που ξέρετε να τον κεντρίζετε πνευματικά και σέβεστε την ανάγκη του για αρμονία και ομορφιά. Τον συγκινούν πολύ τα τρυφερά λόγια και δε χορταίνει, ακόμα και αν ολόκληρη νύχτα σας τα σιγοψιθυρίζει απαλά στο αυτί ή τα ακούει να αρθρώνονται γεμάτα γλύκα και ζεστασιά από το ευωδιαστό στόμα σας.

Μην παίρνετε προσωπικά τα φλερτ που κάνει δεξιά και αριστερά. Αν επιχειρήσετε να του τα κόψετε, θα σας πει πως δε σέβεστε την προσωπική του ελευθερία. Αντιδρά πολύ αρνητικά στη ζήλια και στην κτητικότητα. Ακόμα και αν στην αρχή κολακευτεί, σύντονα αισθάνεται καταπιεσμένος, νιώθει ότι του στερούν το οξυγόνο και προτιμάει να απομακρυνθεί.

Θα βγείτε αληθινά κερδισμένη αν μάθετε  να κρατάτε μια πολύ διακριτική στάση απέναντι στα λάθη του. Συνειδητοποιήστε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα ότι καταβάλλετε μάταιο κόπο μπαίνοντας στον πειρασμό να του τα επισημάνετε. Συνήθως δεν τα παραδέχεται και καθετί στραβό θα το ρίχνει σ’ εσάς. Κι αν επιμείνετε αραδιάζοντας λογικότητα επιχειρήματα, έχετε στα σίγουρα προκαλέσει έναν ομηρικό καβγά.

Θα αισθανθεί πολύ άνετα κοντά σας, αν σας αρέσει η κουβεντούλα και αν ανταποκρίνεστε με ετοιμότητα και χιούμορ σ’ αυτά  που σας λέει. Ο λόγος είναι γι’ αυτόν κάτι πολύ σημαντικό και το ίδιο ισχύει για τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική. Ενδιαφερθείτε ειλικρινά για όλα αυτά που ομορφαίνουν τη ζωή του και σίγουρα θα τον κρατήσετε για πάντα κοντά σας.

                                                           Ο άντρας Σκορπιός
Πώς να τον γοητεύσετε

Σίγουρα θα σας δει με πολύ καλό μάτι, αν νιώσει πως είστε πρόθυμη να ζήσετε σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα και να ανταποκριθείτε στην εικόνα της ιδανικής γυναίκας που έχει στο μυαλό του. Αν όμως τον απογοητεύσετε, θα προτιμήσει να στραφεί στη δουλειά του και θα σας βγάλει κατά κάποιο τρόπο από τον κύκλο της προσοχής του.

Θα αποφύγετε πολλές κακοτοπιές, αν συνειδητοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα πως είναι δύσκολο – σχεδόν ακατόρθωτο – να καταλάβετε την περίπλοκη και δαιδαλώδη φύση του. Μόνο προβλήματα θα δημιουργήσετε , αν του ζητήσετε να σας εξηγήσει την τάση του  να του βαρέσει κάτι με  πάθος και ταυτόχρονα, με την ίδια ένταση, να απορρίπτει κάτι άλλο. Κι αφήστε ήσυχες τις συναισθηματικές του ανασφάλειες. Θεωρήστε τις φοβερό ταμπού και μη διανοηθείτε να τις αγγίξετε , γιατί εσείς θα είστε τελικά η χαμένη.

Ο άνδρας αυτός, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο χώρο που ζει, γιατί μόνο εκεί μπορεί να νιώθει άνετα, να χαλαρώνει και να βρίσκει καταφύγιο από τον έξω κόσμο. Θα εκτιμήσει λοιπόν, οποιαδήποτε προσπάθειά σας να καλυτερέψετε το περιβάλλον του, αρκεί να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα. Διαφορετικά, θα ξυπνήσετε την καχυποψία του και θα σας κατηγορήσει ότι θέλετε να εισβάλετε στα άδυτα του για να τον ελέγξετε.

Του αρέσει πολύ να ακούει όμορφα λόγια, αλλά θα εξοργιστεί αν καταλάβει πως τα λέτε μόνο και μόνο για να πετύχετε κάτι και όχι επειδή πραγματικά τα αισθάνεστε. Απαιτεί ειλικρίνεια και όταν διαπιστώσει πως δεν υπάρχει και πως τον προδίδουν, γίνεται διπλά επιφυλακτικός. Βγάζει το συμπέρασμα πως έχει δίκιο που δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους και απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Αλλά  όταν συμβεί κάτι τέτοιο,  να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνουν ξανά τα πράγματα όπως πριν. Για εκείνον, όταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει.

Θα ενεργοποιήσετε τη  ζήλια του  με πολλές αρνητικές , βέβαια συνέπειες για εσάς, αν περνάτε ωραία με διάφορες παρέες ή αν είστε φιλόδοξη και δίνετε μεγάλη σημασία  στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Εκείνος απαιτεί αποκλειστικότητα, ολοκληρωτική πίστη. Θέλει να είστε ολόψυχα  αφοσιωμένη σ’ αυτόν και στις δικές του δραστηριότητες, ελεύθερη από στόχους, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες για τον εαυτό σας. Οτιδήποτε σας απομακρύνει από κοντά του το βιώνει σαν απειλή και προσπαθώντας να αμυνθεί, περνάει χωρίς δεύτερη σκέψη στην επίθεση, βγάζοντας έτσι στην επιφάνεια όλα τα αρνητικά στοιχεία που κουβαλάει μέσα του.

                                                           Ο άντρας Τοξότης
Πώς να τον γοητεύσετε

Η βασικότερη προϋπόθεση είναι να του επιτρέψετε ειλικρινά να είναι ελεύθερος, να ασχολείται με αυτά που τον ενδιαφέρουν, να κινείται και να αναπτύσσεται με τον τρόπο που εκείνος επιλέγει. Έχει ανάγκη από πραγματικά άφθονο χώρο και από αληθινή ανεξαρτησία για να αισθάνεται  άνετα και να λειτουργεί κανονικά.  Διαφορετικά νιώθει πως πνίγεται.

Ακόμα  και τα φλερτ του, δε θα πρέπει να τα παίρνετε στα σοβαρά. Για να είστε καλά μαζί του και να μη δημιουργούνται προστριβές μεταξύ σας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε έγκαιρα  πως οι ερωτοτροπίες του δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμη εκδήλωση της ζωντάνιας του και της εξωστρέφειάς του. Όταν τον βλέπετε κατενθουσιασμένο να μιλάει με μια γυναίκα, ίσως το σεξ να είναι το μόνο που δεν έχει στο νου του.

Καταλάβετε λοιπόν, πως η ζήλια τον ενοχλεί αφάνταστα. Δεν τη θεωρεί ένδειξη αγάπης. Τη βλέπει σαν προσπάθεια να τον ελέγξουν και να τον καταπιέσουν. Είναι αδύνατον να αντέξει τέτοιου είδους σκηνές φεύγει και εξαφανίζεται αμέσως μόλις νιώσει ότι τον αστυνομεύουν. Απεχθάνεται τους περιορισμούς και αρνείται να τους δεχτεί ακόμα και αν σας λατρεύει.

Δώστε του να καταλάβει πως κι εσείς παθιάζεστε με την ανεξαρτησία πως είστε ένα απόλυτα ελεύθερο άτομο και δεν έχετε καμιά διάθεση να κολλήσετε επάνω του σαν στρείδι. Ότι ναι μεν τον αγαπάτε, αλλά μπορείτε θαυμάσια ν’ αντέξετε και χωρίς αυτόν. Αν νιώσει πως είστε φανατική οπαδός του «πάντα μαζί», του «όταν λείπεις από κοντά μου τίποτα δεν έχει νόημα»,  του «ένα ζευγάρι πρέπει να τα μοιράζεται όλα», θα τραπεί πανικόβλητος σε άτακτη φυγή, πριν καλά καλά το πάρετε είδηση.

Θα τον γοητεύσετε σίγουρα αν διαθέτετε χιούμορ, σπιρτάδα, ακτινοβολία αν σας αρέσει να βγαίνετε, να συζητάτε, να διασκεδάζετε και να ταξιδεύετε. Περιμένει από εσάς να είστε ανοικτή, διαθέσιμη σε οτιδήποτε διαφορετικό και να λειτουργείτε αδέσμευτα, έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια, μακριά από τα στεγανά του κατεστημένου. Αν έχετε  την τάση να βλέπετε τα πράγματα μίζερα, αδιέξοδα, χωρίς προοπτική και ανάταση, μάλλον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια σοβαρής συνύπαρξης και σταθερού δεσμού. Είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη του να επικοινωνεί διανοητικά και θέλει κοντά του άτομα που να  τον κεντρίζουν.

Ενθουσιάζεται όταν  μπορεί να «παίξει» με το πνεύμα του και δεν τον νοιάζει ποιος θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού. Τον κάνει να πλήττει αφόρητα όποιος δεν έχει ενδιαφέροντα, κολλάει σε ασήμαντες λεπτομέρειες και λιμνάζει παγιδευμένος στα ίδια και στα ίδια. Εκείνος επιθυμεί πάνω απ’ όλα να περνάει καλά, να διαχέεται ανεμπόδιστα μέσα στο χώρο και στο χρόνο και του ταιριάζει μόνο μια γυναίκα που έχει τη δυνατότητα να του προκαλεί διανοητική ευφορία, που αγαπάει τη δράση και ξέρει να απολαμβάνει πλήρως τη ζωή και τις χαρές της.

                                                          Ο άντρας Αιγόκερως
Πώς να τον γοητεύσετε

Δε θα καταφέρετε τίποτα μαζί του, αν σας αρέσει να ξοδεύετε πολλή ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Θα βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με κάτι σοβαρό. Γι’ αυτόν τον άντρα, ο χρόνος είναι αγαθό πολύτιμο και συνήθως τον μεταφράζει σε χρήμα. Εκτιμά απεριόριστα  την αξία του. Τον σέβεται όπως και καθετί άλλο,  που η σωστή χρήση του τον βοηθάει να κάνει πραγματικότητα τους στόχους του. Ξέρει πολύ καλά πως, για να αποκτήσει το κύρος που τόσο πολύ τον ενδιαφέρει, απαιτείται αυτοπειθαρχία και κάθε είδους οικονομία.

Του αρέσουν οι σοβαρές και μετρημένες γυναίκες, που ξέρουν να κρατάνε  τη θέση τους και βρίσκονται πάντα  μέσα στα πλαίσια του σωστού. Αν λοιπόν, θέλετε να σας δώσει σημασία, «βάλτε τα καλά σας» και προσέξτε κάθε σας κίνηση. Δείξτε ότι εκτιμάτε πολύ τη λογική και ότι τοποθετείτε σε εξαιρετικά περίοπτη θέση εκείνους που βασίζονται σ’ αυτή για τις ενέργειές τους. Δηλώστε απερίφραστα πως απορείτε με όσους δίνουν μεγάλη σημασία στα συναισθήματά τους, αντί να ασχολούνται με πιο πρακτικά και παραγωγικά θέματα.

Είναι βέβαια αυτονόητο, πως δε θα μπείτε στον πειρασμό να τον προτρέψετε να εκφράσει  τον εσωτερικό του κόσμο. Ούτε θα του μιλήσετε για τις ευαισθησίες του. Αφήστε το πανέμορφο  φεγγάρι  στη θέση του και ενδιαφερθείτε για το σημερινό δείκτη τιμών του χρηματιστηρίου. Για τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου και για τα αμοιβαία κεφάλαια.

Βγάλτε συγκρατημένη κραυγή κατάπληξης αν δεν του έχουν δώσει ακόμα τη διευθυντική θέση που δικαιωματικά του ανήκει. Μην κρύψετε το θαυμασμό σας που καταφέρνει και τα βγάζει πέρα με τόσο προσωπικό. Πείτε του ότι τρέφετε απεριόριστη εκτίμηση στις μοναδικές επαγγελματικές του ικανότητες. Και οπωσδήποτε διακηρύξτε την ακλόνητη πίστη σας ότι θα φτάσει στο υψηλότατο σκαλί της επιτυχίας. Με προσοχή, με σύνεση, με μέτρο αν πιστέψει πως υπερβάλλετε, αποκλείεται να γίνει δικός σας.

Θα αισθανθεί πολύ άνετα μαζί σας, αν καταλάβει πως εκτιμάτε την παράδοση και κατανοείτε τη σημασία της ιστορίας. Πιστεύει ότι το παρελθόν έχει μεγάλη αξία και σέβεται ειλικρινά οτιδήποτε το κρατάει ζωντανό. Αυτά είναι θέματα για συζήτηση όχι οι ασημαντότητες των ημερών μας. Έχει δίκιο όταν λέει πως θα έπρεπε να ζει σε κάποιαν άλλη εποχή.

Του κάνει πολύ καλή εντύπωση η γυναίκα που υπολογίζει το χρήμα. Του εμπνέει εμπιστοσύνη. Μπορεί να τη βάλει δίπλα του χωρίς κανένα δισταγμό. Αντίθετα, αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία εκείνη που το σπαταλάει. Είναι αδύνατον να βασιστεί σε ένα άτομο που δε σκέφτεται το αύριο. Το μέτρο και ο προγραμματισμός συγκαταλέγονται στις πιο βασικές αρχές του και του ταιριάζετε μόνο αν κι εσείς τις ασπάζεστε.

                                                           Ο άντρας Υδροχόος
Πώς να τον γοητεύσετε

Σίγουρα θα νιώσει πολύ  όμορφα μαζί σας, αν ανταποκριθείτε στη διάθεσή του να σας αναμορφώσει. Θέλει να αλλάξει τα πάντα τους γνωστούς του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του, τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί να αποτελέσετε εσείς εξαίρεση; Δείξτε  λοιπόν, πως αυτό ποθούσατε σ’ όλη σας τη ζωή. Να τον συναντήσετε για να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Επιτέλους το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα.

Δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στο μυαλό παρά στην εξωτερική εμφάνιση. Έχει την ανάγκη η σύντροφός του να τον κεντρίζει πνευματικά. Όταν επικοινωνεί όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Για να σας προσέξει λοιπόν πραγματικά, πρέπει το κεφάλι σας να λειτουργεί με τον τρόπο που του αρέσει. Γρήγορα, εύστοχα, αναλυτικά, προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν υπάρχουν πολλά να ανταλλάξει με ένα άτομο στενοκέφαλο. Εκείνος έχει τη ζωτική ανάγκη να μιλήσει, να δώσει και να πάρει διανοητικά ερεθίσματα.

Αν έχετε ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις, δεν πρόκειται να μείνει κοντά σας. Δε συνταράσσεται από τη σαρκική επαφή. Απορρίπτει εντελώς την ιδέα της σκέτης σωματικής συνεύρεσης. Λογαριάζει το σεξ σαν ένα κομμάτι της ζωής του και όχι κυρίαρχο παράγοντα, σαν μια μικρή λεπτομέρεια μέσα σε ένα ευρύτατο και πολυποίκιλο φάσμα. Αντίθετα, τιμά ιδιαίτερα τη φιλία. Τη θεωρεί καθοριστική προϋπόθεση ακόμη και για την ερωτική συνύπαρξη.

Θα αισθανθεί λοιπόν, πολύ άνετα μαζί σας και θα θεωρήσει ότι έχετε κοινά σημεία επαφής αν καταλάβει πως είστε πρόθυμη να γίνετε πρώτα απ’ όλα φίλοι και μετά οτιδήποτε άλλο. Αυτό τον συγκινεί να υπάρχει μια ειλικρινής επαφή ανάμεσα σ’ εκείνον και τη γυναίκα, που να μην εξαρτάται από την ερωτική διάθεση. Και κάτι τέτοιο μόνο η φιλία  το υπόσχεται και το εξασφαλίζει.

Εκτιμά πολύ εκείνη που σέβεται την ανεξαρτησία του. Δε θέλει «αφέντη» πάνω από το κεφάλι του. Έχει την ανάγκη να αισθάνεται ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του  και να τον διαθέτει όπως επιθυμεί. Πιστεύει πως οι περιορισμοί σκοτώνουν τη σχέση και πως μόνο δυο αληθινά ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μια ώριμη κατάσταση. Δε χρειάζεται  βέβαια, να πούμε πως σιχαίνεται τη ζήλια. Τη θεωρεί περιττή σπατάλη ενέργειας εκνευρίζεται πολύ όταν πέφτει θύμα της και είναι σίγουρο πως θα σηκωθεί και θα φύγει.

Δείξτε ενδιαφέρον για τους φίλους του και τα προβλήματά τους. Μη διανοηθείτε όταν τον δείτε να τρέχει μέσα στ’ άγρια μεσάνυχτα, για να τους βοηθήσει ή όταν ξοδεύει ώρες ατελείωτες για χάρη τους, να διαμαρτυρηθείτε. Το θεωρεί αυτονόητο. Δηλώνει  «παρών» και είναι κοντά σε οποιονδήποτε υποφέρει. Προτιμήστε λοιπόν, να τον ακολουθήσετε για να συντρέξετε κι εσείς. Σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά του.

                                                            Ο άντρας Ιχθύς
Πώς να τον γοητεύσετε

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να σας προσέξει. Αν είστε ελκυστική, σίγουρα θα κινήσετε το ενδιαφέρον του. Κι αν δείξετε προθυμία να κάνετε το πρώτο βήμα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τα πράγματα θα προχωρήσουν πολύ. Εκεί όμως που θα τα βρείτε σκούρα, είναι το παραπέρα. Δεν είναι εύκολο να κρατήσετε κοντά σας αυτόν τον άντρα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πιθανότητες να έχει φύγει κι εσείς να νομίζετε ότι είναι ακόμα δίπλα σας. Ή να είναι μαζί σας κι  εσείς να πιστεύετε πως καθετί έχει πια τελειώσει.

Όλα αυτά βέβαια, δε σημαίνουν ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε για το καλύτερο. Συνειδητοποιήστε λοιπόν, όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, πως αυτό το αρσενικό σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, κρύβει πάντα μέσα του ένα μικρό παιδί, που δεν εννοεί να μεγαλώσει. Απευθυνθείτε σ’ αυτό.  Ξεσηκώστε το, παίξτε μαζί του τα πιο τρελά και χαρούμενα παιχνίδια. Κάντε το να ευχαριστηθεί βαθιά. Γίνετε κι εσείς ένα μικρό και ξένοιαστο κοριτσάκι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα αισθανθεί θαυμάσια και θα έρθει πιο κοντά σας.

Αγαπάει πολύ τη μουσική, τη θάλασσα, το γράψιμο καθετί που του επιτρέπει να βγάλει την ευαισθησία του και να δημιουργήσει χωρίς πίεση. Ενθαρρύνετέ τον, προτρέψτε τον να τα απολαύσει, χαρείτε τα κι εσείς μαζί του, αλλά με προσοχή, με διακριτικότητα. Αν νιώσει πως είναι υποχρεωμένος για κάτι, το αρνείται πεισματικά ακόμα κι αν το θέλει πολύ.

Φροντίστε γενικότερα να είστε γνήσια μαζί του. Αποφύγετε τους χειρισμούς και την καθοδήγηση. Η διαίσθησή του τον πληροφορεί λεπτομερέστατα για τις αληθινές προθέσεις σας. Μίλια μακριά να βρίσκεται, νιώθει μέσα του τι πραγματικά συμβαίνει από τη μεριά σας κι έτσι είναι αδύνατον να τον ξεγελάσετε. Συμφιλιωθείτε  με τις αρνητικές διαθέσεις του.

Όταν τον βλέπετε να βυθίζεται στη μελαγχολία, να ξεχειλίζει από απαισιοδοξία και να αποσύρεται στο μυστικό του κόσμο, αφήστε τον εκεί για όσο το χρειάζεται. Μην κάνετε το λάθος να προσπαθήσετε να τον βγάλετε, να τον ζορίσετε να νιώσει διαφορετικά. Σεβαστείτε τα συναισθήματά του όσο κι αν δεν καταλαβαίνετε τι του τα προκάλεσε. Σταθείτε με στοργή στο πλευρό του,  στηρίξτε τον, κανακέψτε τον, αλλά χωρίς να τον παραβιάζετε.

Θα κάνετε τραγικό λάθος, αν μπείτε στον πειρασμό να τον κατηγορήσετε για ανευθυνότητα, για έλλειψη φιλοδοξίας, για τις φαντασιώσεις μέσα στις οποίες ζει. Είναι σαν να του τραβάτε το χαλί κάτω από τα πόδια. Θα βγάλει το συμπέρασμα πως δεν τον καταλαβαίνετε, πως δεν τον αγαπάτε, πως δεν τον εμπιστεύεστε. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα πια, που να τον κρατάει κοντά σας και η ρήξη θα είναι πλέον οριστική και αμετάκλητη.