Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια; Αναλυτική πρόγνωση

Tοπικές ομίχλες και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες και άνοδο του υδραργύρου ως προς τις μέγιστες τιμές περιμένουμε τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα:
Λίγες αραιές νεφώσεις πυκνότερες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή 5/1/2018 στην Ήπειρο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται κατά τόπους θα είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα επικρατεί παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, από -4 έως 10 στα ημιορεινά και από -6 έως 6 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση έως 3 μποφόρ.

Το Σάββατο ανήμερα των Θεοφανείων θα επικρατούν αρχικά νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας, πυκνότερες στα ανατολικά ορεινά, ενώ στο εσωτερικό θα σχηματιστούν ομίχλες κατά τόπους πυκνότερες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν βέβαια και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο 2 με 3 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές.
Παρόμοιος αναμένεται ο καιρός και την Κυριακή με τη θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο