Θα μπορούσα να βάψω τα μαλλιά μου;

Φυσικά και μπορείτε να έχετε υπέροχα μαλλιά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, αρκεί μόνο λίγη….λογική.

Έχετε πρησμένους αστραγάλους, ραγάδες και φαγούρα στην κοιλιά σας που μεγαλώνει;

Μερικά πράγματα είναι αναπόφευκτα! Αλλά η ρίζα σας να είναι γκρι ή… απεριποίητη όταν είσαστε έγκυος, όχι αυτό δεν είναι απαραίτητο!

Δείτε κάποιες απλές αλλά πολύ χρήσιμες συμβουλές για να έχετε το χρώμα που επιθυμείτε, προστατεύοντας πάντα φυσικά το μωρό σας!

Αρχικά περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο. Με όλες αυτές τις ορμόνες της εγκυμοσύνης που αυξάνονται τόσο γρήγορα στο σώμα σας, τα μαλλιά σας μπορεί να μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από πριν και ακόμη να έχουν διαφορετική υφή, αλλά και απόχρωση.

Έτσι αν και είστε πανέτοιμες να βάψετε τα μαλλιά σας (περίπου στην 4η εβδομάδα της εγκυμοσύνης), οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε μέχρι και τις αρχές και του δευτέρου τριμήνου. Και αυτό γιατί οι πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης είναι  χρονική περίοδος της μεγάλης ανάπτυξης του μωρού σας.

Ακόμη και αν δεν απορροφηθεί μεγάλο μέρος των χημικών ουσιών που υπάρχουν στην βαφή, και πραγματικά δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κάνουν κακό στο έμβρυο, γιατί να το ρισκάρετε;

Επιλέξτε τον ασφαλή τρόπο!

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε πάρει την έγκριση του γιατρού σας, εάν θέλετε να βάψετε τις ρίζες σας, μιας και αυτό σημαίνει ότι η βαφή θα απλωθεί στο τριχωτό της κεφαλής όπου οι πόροι του δέρματος απορροφούν τα χημικά. Για μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση δοκιμάστε τις ανταύγειες. Έτσι η βαφή δεν θα ακουμπήσει το δέρμα σας και δεν υπάρχει περίπτωση να απορροφηθεί από τους πόρους του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε πάντα τα σωστά προϊόντα, γιατί σίγουρα σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες τεχνικές εργασίες, αλλά και σίγουρα θα πρέπει να είναι ελεγμένη η βαφή.

Ρωτήστε τον κομμωτή σας και να σας προτείνει ήπιες επιλογές.

Η hair stylist Dora Kapsali είναι πάντα εδώ για να σας προτείνει τα καλύτερα.