Κυρίες και κύριοι….οι Folk n’ Roll!!

Συναντήσαμε τους αγαπημένους μας Folk n’ Roll λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους album με τίτλο “ΦΤΕΡΗ” και θελήσαμε να πάρουμε λίγη από την……… ηπειρώτικη τρέλα τους!

FOLKNROLLNEW2Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Συστηθείτε μας! Ποιά είναι τα μέλη της παρέας των Folk n’ Roll?

Γειά σας γειά σας η παρέα των folk n roll (πολύ καλά το θέσατε ,διότι είναι πολύ σημαντικό για μια μπάντα τα μέλη της να κάνουν και παρέα) αποτελείται από 7 άτομα. Τον Άκη – φωνητικά , Μιχάλη – φωνητικά , Ντίνο – σαξόφωνο , Μιχάλη- ακορντεόν ,Κώστα – κιθάρα, Γιάννη – μπάσο και Σάμι – τύμπανα … συστηνόμαστε με τα μικρά ακριβώς για αυτόν το λόγο !

 

 

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας?

Τα πρώτα και ιδρυτικά μέλη της μπάντας ( Άκης ,Μιχάλης ,Ντίνος ,Γιάννης και Σάμι) γνωρίζονταν και είχαν ήδη συνεργασίες μεταξύ τους. Οι πρώτες κουβέντες γύρω από μουσικούς προβληματισμούς όπως καταλαβαίνετε είχαν ήδη γίνει και το μόνο που έλλειπε ήταν ένα καλό αντάμωμα που ξεκίνησε με καφέ συνεχίστηκε με τσιπουράκι και κατέληξε στους Folk …

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο σας άλμπουμ με τίτλο  ΦΤΕΡΗ. Τελικά η Φτέρη τι θα φέρει για τους φίλους των Folk n Roll?

Για αρχή έφερε σε εμάς αρκετή δόση συγκίνησης καθώς είναι μια υπόθεση που παλεύαμε 2-3 χρόνια να ολοκληρώσουμε και με τον ερχομό της κλείσαμε μία υποχρέωση προς το μουσικό παρελθόν της μπάντας ( διασκευές σε κομμάτια της παράδοσης μας ). Όσων αφορά τους φολκενρολάδες ελπίζουμε όλοι πως θα μείνουν ευχαριστημένοι και με ένα όμορφο άλμπουμ στην δισκοθήκη τους… Θα τους φέρει σίγουρα εν τέλει κάτι απτό από τους πικιράπες , κάτι που μας το ζητάγαν καιρό…

Πιστεύετε πως η καταγωγή σας ήταν ερέθισμα για το είδος της μουσικής σας?

Στα πλαίσια των μουσικών επιρροών ενός καλλιτέχνη κύριο και βασικό λόγο προφανώς και παίζει η καταγωγή / μουσική παράδοση του τόπου του… για παράδειγμα οι περισσότεροι από εμάς είμαστε Ηπειρώτες , ο Σάμι Πόντιος και πάει λέγοντας… Όλα αυτά προφανώς και αποτυπώνονται στην μουσική μας !

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακούν αυτό το είδος μουσικής?

Το μουσικό ιδίωμα της βαλκανικής κουλτούρας αποτελεί μία μοναδική σύνθεση ποικίλων συναισθημάτων . Μέσα από το ευρύ φάσμα του μπορεί κανείς να εκφράσει την χαρά ,την λύπη ,τον προβληματισμό, τον εκνευρισμό  την συγκίνηση του . Τι πιο λογικό από το να ελκύει όλο και περισσότερο κόσμο λοιπόν …

Με αφορμή μια αναφορά που βρήκα για εσάς στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο protagon.gr, διάβασα πως μέσα από τις δύο λέξεις του ονόματος της μπάντας σας, Folk n Roll, συγκεντρώνεται όλη η μουσική ταυτότητα της πόλης μας. Τι πιστεύετε εσείς γι’ αυτό? Είμαστε τελικά μια πόλη…..Folk n Roll?

Η αναφορά που είχε γίνει πριν κάποιο διάστημα στο protagon.gr μας είχε δώσFOLKNROLLNEW3ει την απαραίτητη πνευματική ενίσχυση να συνεχίσουμε τις μουσικές μας περιπέτειες by the way ! Όταν κουβεντιάσαμε για το όνομα της μπάντας και καταλήξαμε σε αυτό είχαμε στο νου μας να εμπεριέχεται εννοιολογικά και η ταυτότητα / κατεύθυνση της , δηλαδή folk ( παράδοση με την ευρεία έννοια του μουσικού χάρτη) και roll (για την δική μας πιο έντονη ,μοντέρνα ίσως χορευτική αλλά και πιο ηχητικά σκληρή προσέγγιση μας)…

Αυτός ο τίτλος τελικά , έστω και άθελα μας , φαίνεται πως ταιριάζει πολύ όμορφα στα Ιωάννινα …

 

 

Εκτός από την απίστευτη ενέργεια που μεταδίδεται στον κόσμο όταν βρίσκεστε επάνω στην σκηνή, υπάρχουν και κάποια μηνύματα που προσπαθείτε να μεταφέρετε με τη μουσική σας?

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε πως η ενέργεια που μεταδίδουμε στον κόσμο πραγματικά προέρχεται από τον ίδιο τον κόσμο !!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζουμε μουσική για αυτήν την αλληλεπίδραση για να γεμίσουμε όμορφα συναισθήματα τις ψυχές μας και τις αναμνήσεις μας … ακριβώς δηλαδή ότι ζητάει και ο κόσμος όταν πάει να δει μία live εμφάνιση!

Σίγουρα τα μηνύματα μας είναι ενωτικού χαρακτήρα ,μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις αποτυπώνοντας την ελπίδα μιας κοινωνίας αγκαλιασμένης με πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά απομακρυσμένη από δεσμευτικές  κακεντρέχειες.

Επόμενος σταθμός για τους Folk n Roll ποιος είναι?

Ετοιμάζουμε την πανελλαδική μας περιοδεία για την παρουσίαση της «ΦΤΕΡΗΣ» στις αρχές του 2016 ενώ ταυτοχρόνως ξεκινάμε τις ηχογραφήσεις του επόμενου δίσκου με δικές μας συνθέσεις !

Έρχεται κάποια στιγμή που δυσανασχετείτε να φτιάχνετε βαλίτσες για το επόμενο live ή το αντίθετο?FOLKNROLLNEWcov


Όχι , ένα μεγάλο και κάθετο όχι όσων αφορά την δυσανασχέτηση  …

Οι live εμφανίσεις είναι η ζωή του μουσικού ,το να παρουσιάζεις την τέχνη σου μπροστά σε κόσμο και να βλέπεις τις όποιες αντιδράσεις του , το όποιο αντίκτυπο έχει αυτό εκείνη την στιγμή στα πρόσωπα του είναι ο λόγος που συνεχίζουμε και παίζουμε. Ότι σε απασχολεί μένει πίσω την στιγμή που θα πατήσεις το stage , είναι τότε που πραγματικά ζεις για την στιγμή!

Για το τέλος, θέλω μια ευχή για το 2016 από τα μέλη της μπάντας του Folk n Roll!

Υγεία και χαρά σε όλους μέσα από την καρδιά μας για το 2016 και θα μας επιτρέψετε να κλείσουμε με τον αγαπημένο μας στίχο από το άλμπουμ όπου η παράδοση μας λέει ότι χρειάζεται με μερικές λέξεις μονάχα…

« Φάτε, πιέτε και γλεντάτε όλοι βρε παιδιά, όποιος πάει στον άλλο κόσμο δεν ξαναγυρνά »

Καλό 2016 να’ χουμε …

Να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη Μανούση για το φωτογραφικό υλικό των Folk n’ Roll.

Ευχαριστούμε Folk n’ Roll ……….καλοτάξιδη να είναι η ΦΤΕΡΗ!