Κλείδωσε και εσύ την αγάπη σου στη λίμνη στα Ιωάννινα!!

Δεκάδες «λουκέτα αγάπης» όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται έχουν κάνει την εμφάνισή τους τους τελευταίους μήνες και στην παραλίμνια ζώνη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα το σημείο στην περιοχή Σκάλα με τα κάγκελα που σχηματίζουν μία συστάδα καλαμιών, αποτελεί αγαπημένο προορισμό πλέον των απανταχού ερωτευμένων και όχι μόνο, που θέλουν με αυτόν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο να βάλουν τη δική τους σφραγίδα με προσωπικό περιεχόμενο και σε φυσικό φόντο. Τα λουκέτα της αγάπης έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μερικά χρόνια σε γέφυρες σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας και στη συνέχεια γνώρισαν μεγάλη άνθηση στο Σικουάνα στο Παρίσι και στον Τάμεση στο Λονδίνο.
Ωστόσο η αισθητική προσέγγιση δεν ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τις τοπικές κοινωνίες καθώς τα λουκέτα με τα μηνύματα αυξήθηκαν ραγδαία σε σημείο που λόγω του βάρους απειλήθηκε η στατικότητα γεφυρών.
Αυτός ήταν και ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις όπως στο Παρίσι ο οικείος Δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των λουκέτων, που έφτασαν να ζυγίζουν όπως υπολογίστηκε 45 τόνους, με αποτέλεσμα τα κάγκελα σε μία από τις γέφυρες του Σηκουάνα να έχουν υποχωρήσει από το βάρος τους.
Η εικόνα στην παραλίμνια ζώνη των Ιωαννίνων απέχει μακράν από το να φτάσει σε αυτό το σημείο και προς το παρόν ερωτευμένοι ή απλώς φίλοι μπορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα να αφήνουν το δικό τους λουκέτο στα κάγκελα της παραλίμνιας περιοχής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: www.ele.gr