ΚΔΑΠ “Παιδεία Παίζει” – Το πληρέστερο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στην πόλη μας!

Το ΚΔΑΠ «Παιδεία Παίζει» αποτελεί ένα χώρο όπου τα παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Εκεί τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας. Κύριος στόχος του ΚΔΑΠ «Παιδεία Παίζει» είναι τα παιδιά να απολάβουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους προσφέροντας τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων.

Για τον σκοπό αυτό επικεντρωνόμαστε στις εξής δραστηριότητες :

• Ενισχυτική διδασκαλία (Καθημερινή προετοιμασία μαθημάτων σχολείου επόμενης ημέρας). Εμείς δείχνουμε τον δρόμο και το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

• Εικαστικά/ζωγραφική – Καλλιεργούμε την αγάπη για την τέχνη. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους.

• Θεατρική αγωγή – Εισαγωγή στην θεατρική τέχνη. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και της ικανότητάς τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους. Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας. Μουσική και Μουσικοκινητικές δραστηριότητες. – Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

° Μαγειρική /Ζαχαροπλαστικη – Τα παιδιά διευρύνουν την φαντασία τους, μαθαίνουν να εκτελούν βήμα βήμα μια συνταγή και χαίρονται με το τελικό αποτέλεσμά της, εξασκούν την λεπτή κινητικότητα, τη συγκέντρωση, την αφοσίωση, το ομαδικό πνεύμα και την δημιουργικότητα, μαθαίνουν διατροφικά χαρακτηριστικά των συστατικών που περιέχονται στη συνταγή και μικρά μυστικά που θα τους δώσουν την σίγουρη επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα.

° ZUMBA Kids / Ρυθμική Γυμναστική – Εξασφαλίζουν στο παιδί ένα διασκεδαστικό τρόπο γυμναστικής, δημιουργικής απασχόλησης, μα πάνω απ’ όλα βοηθά να αναπτύξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να ενσωματώσουν την γυμναστική ως ένα φυσικό μέρος της ζωής τους. Αυξάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους Τονώνουν τον μεταβολισμό τους Βελτιώνουν τον συντονισμό τους

° Επιτραπέζια /Σκάκι – Βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη λογική, να αυξήσουν τις λεκτικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της προσοχής και της ικανότητας να επικεντρώνονται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και να βελτιώνουν τις μαθηματικές τους ικανότητες.

Οικογένειες, δικαιούχοι voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ δωρεάν με χρήση του voucher!

Εθνικής Αντιστάσεως 14 στα Καρδαμήτσια!

Περισσότερες πληροφορίες στο 2651032010!