Καθαρισμός: το Α και το Ω για το πρόσωπό μας!

γράφει η Μαρία Κακαϊδή από την ομάδα του Beauty Spot Ioannina

Καθαρισμός: το Α και το Ω για μια υγιής και λαμπερή επιδερμίδα.

Και μπορεί αυτό να το έχεις ξανακούσει πολλές φορές, ίσως όμως μια σημαντική πληροφορία να σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τον καθαρισμό. Και αυτή είναι ότι όταν δεν έχεις κάνει καθαρισμό στο πρόσωπό σου οι πόροι φράζουν και καμία κρέμα δεν μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος. Οπότε και την πιο ακριβή κρέμα να χρησιμοποιείς δεν πρόκειται να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και πολύ απλά……….πετάς τα λεφτά σου!
Ο καθαρισμός του προσώποkatharismprosop3υ λοιπόν είναι must για ένα φωτεινό δέρμα. Μπορεί να γίνεται μία φορά το χρόνο σε ένα στεγνό και μη λιπαρό δέρμα. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Και αυτό γιατί μετά τον ήλιο η κερατίνη στιβάδα έχει χοντρύνει για να μας προστατεύσει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το μακιγιάζ, η σκόνη, ο ιδρώτας, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έκκριση σμήγματος είναι κάποιοι από τους παράγοντες που φράσουν τους πόρους του δέρματος και δεν το αφήνουν να αναπνεύσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει θαμπό, ενώ πολλές φορές εμφανίζονται και αντιαισθητικές βλάβες, κυρίως τα γνωστά σε όλες μας ανεπιθύμητα “μαύρα στίγματα”.

Αυτή η εποχή είναι η ιδανική να κάνεις ένα δώρο και εσύ στον εαυτό σου και να επαναφέρεις katharismprosop2τη λάμψη στο πρόσωπό σου.  Μέσα στις γιορτές ενδεχομένως να το παράκανες με το μακιγιάζ και με το ξενύχτι οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μια περιποίηση του προσώπου σου.

Και αν στο άκουσμα της λέξης καθαρισμός το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης” αυτό είναι ένας μύθος.

Το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα βέβαια εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Και αυτό γιατί ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο. Γι’ αυτό και ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πάντα κατόπιν συνεννοήσεως με την αισθητικό σας, φροντίζοντας να αναφέρετε πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζεται με το δέρμα σας.

Μετά από έναν βαθύkatharismprosop4 καθαρισμό το δέρμα μας δείχνει και είναι καθαρό, λαμπερό και υγιές. Ενώ ταυτόχρονα, σ’ ένα καθαρό δέρμα δρουν πιο εύκολα τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης του προσώπου.

 

 

Οπότε αν για το 2016 αποφάσισες να φροντίζεις περισσότερο το πρόσωπό σου ξεκίνα κάνοντας το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να το πετύχεις!

Και επειδή το Beauty Spot θέλει να βλέπει τις γυναίκες όμορφες σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τον καθαρισμό του προσώπου σου σε πολύ προσιτή τιμή!

katharismprosop5

Γιατί όλες μπορούμε να έχουμε όμορφο και λαμπερό δέρμα! Αρκεί να το φροντίζουμε!!