Η τεκίλα θα σε κάνει κορμάρα

Αυτό είναι μάλλον απίστευτο, αλλά η τεκίλα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος!

Ξέχνα τις δίαιτες και ξεκίνα τις τεκίλες. Σύμφωνα με μια έρευνα του ACS (American Chemical Society), τα σάκχαρα που βρέθηκαν στο φυτό από το οποίο δημιουργείται η τεκίλα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος για τους ανθρώπους με διαβήτη δεύτερου τύπου, αλλά και να βοηθήσει υπέρβαρους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια φυσική μορφή ζάχαρης που βρέθηκε στο φυτό της αγαύης, δεν είναι εύπεπτη και μπορεί να δράσει ως διαιτητικές ίνες, και έτσι δεν θα αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι διαφορετική από το ευρέως γνωστό σιρόπι αγαύης, το οποίο είναι στην πραγματικότητα παρόμοιο με το επικίνδυνο σιρόπι καλαμποκιού στο οποίο συναντάμε τη φρουκτόζη σε μεγάλη περιεκτικότητα.

“Απ’ τη στιγμή που τα συστατικά του φυτού αυτού μειώνουν τα επίπεδα της γλυκόζης και αυξάνουν το GLP-1, τότε αυξάνουν και το ποσοστό της ινσουλίνης”, είπε η Mercedes G. López, μία εκ των ερευνητών. Η GLP-1 είναι μια ορμόνη που επιβραδύνει το “άδειασμα” του στομαχιού και ενεργοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης. Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες της αγαύης, εκτός από ορισμένους ανθρώπους που δεν την αντέχουν. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η αγαύη είναι να σε κάνει να νιώθεις πιο γεμάτη, γεγονός που θα σε κάνει να τρως λιγότερο – μάλλον.

Τουλάχιστον τώρα μπορείς να πιείς μερικά σφηνάκια παραπάνω χωρίς τύψεις!

Πηγή: www.ladylike.gr