Στην Ελλάδα όταν ακούμε τη φράση «Φοιτητική Εστία» μας έρχεται στο μυαλό μας μία άβολη και στριμωγμένη καθημερινότητα και πολλές φορές πολύ βρώμικη. Στο Λιντς όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στην 7άστερη εστία του πανεπιστημίου τους.

Η εστία άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες και κοστίζει περίπου 500€ τον μήνα για τον κάθε φοιτητή. Διαθέτει 131 πολυτελή διαμερίσματα, σινεμά, γυμναστήριο (με προσωπικούς γυμναστές με επιπλέον χρέωση), χώρο για μελέτη, μπιλιάρδο και δωρεάν πρωινό καθημερινά – και όλα αυτά σε εκπληκτικό design.

Κάθε διαμέρισμα διαθέτη plasma τηλεόραση, υπέρδιπλο κρεβάτι, σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού περιλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης.

Είναι στο χέρι των φοιτητών να επιλέξουν και πρόσθετα πακέτα όπως αυτό της κουζίνας. Με 95 λίρες επιπλέον, η εστία τους θα είναι εξοπλισμένη και με όλα τα κουζινικά. Για εκείνους που βαριούνται να πάνε ακόμα και στο μαγαζί της γωνίας υπάρχει λύση. Για 12 ευρώ του έρχονται στο διαμέρισμα γάλα, ψωμί, αυγά ελευθέρας βοσκής, χυμός πορτοκαλιού, βούτυρο, φασόλια και ένα κομμάτι τυρί τσένταρ.

Επιπλέον για τους φοιτητές-λάτρεις της υγιεινής διατροφής, με 10 ευρώ την εβδομάδα θα παίρνουν αρκετά φρούτα για το δωμάτιό τους, ενώ όσοι βαριούνται και να καθαρίσουν, ένα συνεργείο καθαρισμού στοιχίζει 15 ευρώ την εβδομάδα.

 

www.neopolis.gr