Η κα. Βίκυ Γκούμα μας μιλά για το ρεκόρ Guiness που κατέκτησε η πόλη μας την περασμένη Κυριακή!

Συναντήσαμε την κα. Βίκυ Γκούμα, ιδιοκτήτρια της Σχολής Χοροκίνησης-Suerte που σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών κατάφεραν με μια ξεχωριστή διοργάνωση να χαρίσουν μια θέση για την πόλη μας στο βιβλίο Guiness χορεύοντας…….salsa!

Συγχαρητήρια αρχικά κα. Γκούμα. Πείτε μας δύο λόγια για το τι έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας?

2 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. 460 χορευτές γέμισαν την κεντρική πλατεία , προσπαθώντας να κατακτήσουμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην σάλσα , χορεύοντας για 7 συνεχόμενα λεπτά, όλοι μαζί την ίδια χορογραφία.

salsanewgin8

Πώς γεννήθηκε η ιδέα?

Πολύ απλά από ένα καφέ που έπινα μαζί με τον συνεργάτη μου, κ. Σάκκη Σπύρο. Η ιδέα πρώτα ήταν να κάνουμε μια πανηπειρωτική εκδήλωση και να συμμετέχει όλη η Ήπειρος σε αυτό, και η μια κουβέντα έφερνε την άλλη και είπαμε να το δυσκολέψουμε λιγάκι και να πάμε για παγκόσμιο ρεκόρ Guiness!

Πόσο καιρό προετοιμαζόσασταν γι’ αυτό το event?

Για το όλο στήσιμο του project έχω αρχίσει να  δουλεύω πάνω από ενάμιση χρόνο. Η δουλειά δε των τελευταίων ημερών ήταν ασύλληπτα δύσκολη, επίπονη σωματικά όσον αφορά την σκληρή κούραση γιατί έπρεπε να εκπαιδεύσουμε αρχάριους χορευτές την τελευταία εβδομάδα, ακόμα και την τελευταία ημέρα, δύο ώρες πριν από την συγκέντρωσή  που είχαμε στις 6μ.μ. πίσω από την Περιφέρεια.

salsanewgin7

Βρήκατε εύκολα υποστηρικτές σ’ αυτή την προσπάθεια?

Η αλήθεια είναι και προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση πως όχι! Εκτός από τους συνεργάτες μου, τον κ.  Δομάτζη  Ιωάννη στην Θεσσαλονίκη που κατέχει ήδη δύο ρεκόρ και τους συντονιστές της διαφημιστικής εταιρείας που ανέλαβε όλο αυτό το έργο, τον κ. Τριανταφυλλίδη Δημήτρη και την κα. Τσίγγρου Ελένη, προσπαθήσαμε μέσω τεράστιων εμποδίων να διεκπεραιώσουμε το έργο μας, με αρκετές δυσκολίες με φειδωλή υποστήριξη ,ακόμα και οικονομική, και με τεράστιες δόσεις αρνητικής ενέργειας.

 

 

Οι συμμετέχοντες ήταν μόνο από την πόλη μας ή και από άλλες περιοχές?

Είχαμε συμμετοχές από πολλές πόλεις από την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά,Θεσσαλονίκη,Κοζάνη,Καστοριά,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Λάρισα,Πρέβεζα,Πάτρα,Αθήνα). Οι σχολές χορού της πόλης μας εκτός από την σχολή χορού της κας Ανθής Βικελή, την οποία ευχαριστώ θερμά , δεν μας στήριξαν. Οπότε αναγκαστήκαμε να εκπαιδεύσουμε εντελώς αρχάριο κόσμο ξεκινώντας από τον Μάρτιο, στην σχολή μας.

salsanewgin5

Πιστεύετε πως ο χορός στην πόλης μας, αν εξαιρέσουμε τους παραδοσιακούς χορούς, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο?

Ναι σε αρκετά καλό επίπεδο με ανοδικές τάσεις. Έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι αρκετά σκληρά για αυτό. Όταν είχα ανοίξει την πρώτη μου σχολή το 1990 υπήρχε μόνο το Λύκειο Ελληνίδων. Σήμερα βρισκόμαστε στον αριθμό 10 αν και οι περισσότερες σχολές που λειτουργούν είναι ή από μαθητές μου ή από ανθρώπους τους οποίους είχα ως συνεργάτες στην σχολή μου!

Και τέλος, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, ο χορός είναι ένα ακριβό χόμπυ? Πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί ή ένας ενήλικας να παρακολουθήσει μαθήματα χορού?

Ο χορός δεν είναι ακριβό χόμπι διότι έχουμε μειώσει τα δίδακτρά μας πολύ πιο κάτω από την κανονική τους αξία λόγω κρίσης. Το πόσο εύκολα μπορεί ένα παιδί ή ενήλικας να μάθει εξαρτάται πρώτον από το πόσο το αγαπά και το θέλει και δεύτερον από την χορευτική αντίληψη που διαθέτει. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα δάσκαλου.

salsanewgin2

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε για την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ Guiness!

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ κι αν έχω στήριξη επειδή η όρεξή μου υπάρχει μπορώ να κάνω ακόμη πιο πολλά !

salsanewgin4