Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προσφέρει πρακτική άσκηση με αμοιβή έως 1.940€!

Κάποια καλά νέα, και κυρίως αμοιβές, φέρνουν οι τελευταίες μέρες στο κομμάτι της πρακτικής άσκησης. Όσοι ψάχνεστε λοιπόν, δώστε προσοχή.

Ύστερα από την καλή ευκαιρία και παροχές που μάθαμε ότι δίνουν τα Lidl, τώρα σειρά παίρνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ) να προσφέρει μια δελεαστική θέση εργασίας (σε περιορισμένο αριθμό ωστόσο) σε φοιτητές και πτυχιούχους πανεπιστημίων, μέσω αμοιβόμενου προγράμματος πρακτικής άσκησης. Επομένως, εσείς οι γνώστες των επενδύσεων, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. 

Το πρόγραμμα αφορά το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος κι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18-25 ετών, που σπουδάζουν σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης, προφανώς και δε γλιτώνεις από την καλή γνώση δεύτερης γλώσσας, και συγκεκριμένα αγγλικών ή γαλλικών. Θα σε συμβουλεύαμε μάλιστα να κάνεις ένας φρεσκάρισμα, τώρα που υπάρχει λίγος καιρός ακόμα μέχρι το καλοκαίρι.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους που έχουν ολοκληρώσει ή ξεκινήσει μαθήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης ή τομέα σχετικό με τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ ως χρηματοδοτικού ιδρύματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που πληροίς κάποια από τα παραπάνω δηλαδή, έχεις αβαντάζ. Και πάλι όμως, μη χάνεις τις ελπίδες σου. 

Επίσης, δεν ξέρουμε κατά πόσο σ’ αρέσουν τα ταξίδια ή αν περνάς φάση που αναζητάς μια αλλαγή παραστάσεων, αλλά αναγκαστικά θα το κάνεις, γιατί οι υποψήφιοι θα πρέπει να ζουν στο Λουξεμβούργο ή στις γύρω περιοχές, ή να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν στέγη με δικά τους έξοδα. Αυτό το τελευταίο είναι που σε αφορά.

Όσο για τις αμοιβές, αυτό που ισχύει, είναι:

  • 1.070 ευρώ το μήνα για εκπαιδευόμενους
  • 1.940 ευρώ το μήνα για εκπαιδευόμενους που έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια διδακτορικής διατριβής 

Η αίτηση υποβάλλεται στα αγγλικά και η προθεσμία της λήγει στις 27 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.