Η εντυπωσιακή παραλία της Ελλάδας που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο όμορφες του κόσμου

Έχει ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό που μαγεύει τους τουρίστες, αλλά το Λιμεναρχείο του νησιού προειδοποιεί ότι αν δεν είμαστε πιο προσεκτικοί θα εξαφανιστεί.

εν χωράει αμφισβήτηση πως στη χώρα μας υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες που δεν θα τις βρείτε πουθενά σε όλο τον πλανήτη. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι αμέτρητες και μια από αυτές είναι και η περίφημη Λαλάρια της Σκιάθου.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί για να δούνε από κοντά την παραλία με τα σμαραγδένια νερά, τα λεία λευκά βότσαλα και τα πανύψηλα πετρώματα που βρίσκονται στην άκρη της παραλίας.

Καθίστε αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σας και δείτε στην παρακάτω galleryμερικές εκπληκτικές φωτογραφίες από τη Λαλάρια και διαβάστε εντυπωσιακά πράγματα που δεν γνωρίζετε για αυτήν την τόσο όμορφη παραλία της χώρας μας.

Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου.
Έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των εντυπωσιακών λευκών της βοτσάλων.
Δυστυχώς, οι ντόπιοι μαζεύουν πολλά από τα βότσαλα για να διακοσμήσουν τα σπίτια τους ή για να τα ζωγραφίσουν και να τα πουλήσουν στους τουρίστες, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραματικά οι πέτρες από τη παραλία.
Γεωλόγοι προειδοποιούν πως για να γεμίσει και πάλι η παραλία με λευκά βότσαλα θα πρέπει να περάσουν χιλιάδες χρόνια. Το λιμεναρχείο Σκιάθου, για να προστατέψει την παραλία, εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης συλλογής βοτσάλων. Όποιος μαζέψει βότσαλα από την παραλία για οποιοδήποτε λόγο πληρώνει πρόστιμο 400-1000 ευρώ.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με καραβάκια ή σκάφη.

Πηγή: spirossoulis.gr