Ζώδια της εβδομάδας

Κριός

Αυτή τη βδομάδα έχει την τιμητική του ο Σκορπιός, ο όγδοος οίκος σου δηλαδή στον οποίο γίνονται ένα σωρό πράγματα. Ο οίκος αυτός σημαίνει πάθος, αναζήτηση πραγματικής ένωσης σε όλα τα επίπεδα, εσωτερική μεταμόρφωση, έρωτας. Σημαίνει βέβαια και χρήματα, αλλά αυτό θα το δούμε σε λίγο. Ας μείνουμε στο στο συναίσθημα και τις σχέσεις, και την ανάγκη σου να έχεις πραγματική οικειότητα μέσα σε αυτές. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ο απίστευτα θετικός και δοτικός Δίας, εκεί βρίσκεται και η Αφροδίτη της αγάπης και της αρμονίας, ο Ήλιος του έρωτα και της λάμψης και εκεί πραγματοποιείται και μια νέα Σελήνη στις 18 που φέρνει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες. Απόλαυσέ το Κριέ δίχως πολλούς ενδοιασμούς. Αλλά και δίχως τη γνωστή σου βιασύνη και σίγουρα δίχως κτητικές τάσεις και ζήλιες. Γιατί αυτό θα ήταν ένας λόγος μια κατάσταση που μπορεί να προχωρήσει από μόνη της να γίνει περίπλοκη τελικά. Ο όγδοος οίκος σου όπως είπαμε έχει να κάνει και με τα οικονομικά, τις οικονομικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Μπορεί λοιπόν και σε αυτόν τον τομέα να έχεις σημαντικές εξελίξεις, ειδικά αν δοκιμάσεις να τις φέρεις κι εσύ ο ίδιος.

Ταύρος

Και μπαίνουμε στη βδομάδα που γίνεται του Σκορπιού, ή αλλιώς του έβδομου οίκου σου. Εκεί ήδη σε προετοιμάζουμε εδώ και κάποιο καιρό ότι γίνονται πράγματα, αλλά τώρα γίνεται το αποκορύφωμα. Ο έβδομος οίκος σου λοιπόν έχει να κάνει με τη συντροφικότητα, τις σχέσεις, τις συνεργασίες, τους άλλους και το πώς επιβιώνεις μαζί τους και συμπορεύεσαι με αυτούς. Και εκεί βρίσκεται ο γενναιόδωρος και επεκτατικός Δίας, ο Ήλιος που δίνει ζωή και σχετίζεται και με τον έρωτα και τη δημιουργικότητα και η Αφροδίτη της αγάπης, της αρμονίας, των σχέσεων και των οικονομικών. Και εκεί πραγματοποιείται και μια νέα Σελήνη στις 18 για να συνειδητοποιήσεις ότι όλη αυτή η κινητικότητα σε αυτό το σημείο δεν είναι τυχαία, αλλά ότι θα γίνουν νέα ξεκινήματα και θα έρθουν ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς. Βέβαια Σκορπιός σημαίνει και κτητική διάθεση και ζήλια. Ας ευχηθούμε λοιπόν ότι θα απολαύσεις με το πάθος και όλα αυτά που σου προσφέρει και ότι δεν θα τα τινάξεις όλα στον αέρα.

Δίδυμοι

Το έχουμε ξαναπεί, ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας – ορόσημο με αυτά που γίνονται στον Σκορπιό. Και αυτή η εβδομάδα είναι η πιο σημαντική. Ο Σκορπιός είναι ο έκτος οίκος σου που σχετίζεται με την εργασία, την υγεία, την οργάνωση της καθημερινότητάς σου, τις υγιεινές συνήθειες και την εμφάνιση, με ένα σωρό τομείς δηλαδή. Και εκεί από τον προηγούμενο μήνα βρίσκεται ο επεκτατικός και υπέρ-τυχερός Δίας. Φαντάσου ότι μπορείς με μια απλή κίνηση μια πολύπλοκη καθημερινότητα να την απλουστεύσεις, ή να έρθει μια ευκαιρία να επεκταθείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Ή να σου έρθει μια έμπνευση να κάνεις κάτι για την εμφάνισή σου και να μεταμορφωθείς προς το καλύτερο (να χάσεις πολλά κιλά ας πούμε). Και αυτά ενισχύονται τώρα, επειδή στο ίδιο σημείο βρίσκονται και ο Ήλιος και η Αφροδίτη. Και το καλύτερο είναι ότι εκεί πραγματοποιείται ΚΑΙ μια νέα Σελήνη στις 18, που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα σε αυτούς τους τομείς θα γίνουν νέα ξεκινήματα και θα έρθουν ευκαιρίες. Ο Νοέμβριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας και οι τομείς που ευνοούνται είναι επίσης σημαντικοί.

Καρκίνος

Αυτό που γίνεται αυτόν τον μήνα στον Σκορπιό, τον πέμπτο οίκο σου δηλαδή, δεν είναι και κάτι πολύ συνηθισμένο. Πρώτα από όλα και μόνο που βρίσκεται εκεί ο Δίας, είναι αρκετό. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της αφθονίας και πολλών άλλων που θα θέλαμε μια σελίδα για να τα αναφέρουμε, και ο Σκορπιός είναι ο οίκος σου που σχετίζεται με τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, την παιδικότητα, τα παιδιά, το παιδί μέσα σου. Και όπως είπαμε, μόνο ο Δίας φτάνει για να έχεις θετικές εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς. Μαζί του όμως βρίσκονται και ο Ήλιος και η Αφροδίτη, κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ θετικό, γιατί και αυτοί οι δύο εκτός από πολύ θετικοί, σχετίζονται με τον έρωτα, την αγάπη, την αρμονία, τις σχέσεις και τη συντροφικότητα. Οπότε καταλαβαίνεις τι τρελό παρεάκι έχουμε σε αυτό το σημείο. Και πόσο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει όλο αυτό για την ερωτική σου ζωή. Και το καλύτερο, είναι ότι στο ίδιο σημείο θα έχουμε και μια νέα Σελήνη στις 18, απίστευτο ε; Αυτή η νέα Σελήνη φέρνει νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς μέχρι το τέλος του μήνα.

Λέων

Στον τέταρτο οίκο σου γίνεται ένας θετικός χαμός, κάτι όχι και πολύ συνηθισμένο, αλλά άκρως ενδιαφέρον, ο οποίος μάλιστα έχει διάρκεια όλο τον μήνα, με κορύφωση αυτή τη βδομάδα. Ο οίκος αυτός έχει να κάνει με το σπίτι, την οικογένεια και τις στενές προσωπικές σου σχέσεις και αυτό που γίνεται είναι ότι εκεί βρίσκεται ήδη ο Δίας από τον προηγούμενο μήνα – ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της θετικότητας. Μαζί του όμως είναι και η Αφροδίτη και ο Ήλιος, ενώ στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί και μια νέα Σελήνη στις 18. Όπως καταλαβαίνεις όλα τα σενάρια παίζουν, από το να μετακομίσεις, να διακοσμήσεις, να πουλήσεις, να νοικιάσεις, μέχρι να έρθεις πιο κοντά με συγγενείς σου, να επισκεφτείς την πατρίδα σου ή να επιστρέψεις σε αυτήν, να συγκατοικήσεις. Και, το σημαντικότερο, να νιώσεις περισσότερο ασφαλής σε συναισθηματικό επίπεδο. Να πούμε επίσης ότι η κοινωνική σου ζωή μπορεί να είναι στα καλύτερά της αν φυσικά δεν βουλιάξεις στον καναπέ λόγω της εύνοιας στον τομέα του σπιτιού που λέγαμε.

Παρθένος

Θυμάσαι που λέγαμε ότι στον τρίτο οίκο σου θα γίνει πανηγύρι τον Νοέμβριο, με τον Δία να κάνει θεαματική είσοδο εκεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα. Ο εν λόγω οίκος σου έχει να κάνει με τις συμφωνίες, την επικοινωνία, τις γνωριμίες, τα συμβόλαια, τα μεταφορικά μέσα και τα κοντινά και σύντομα ταξίδια. Και ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης. Δεν βρίσκεται όμως μόνος του εκεί. Μαζί του είναι και ο Ήλιος και η Αφροδίτη. Που αυτό μπορεί να σημαίνει με απλά λόγια ότι και κάτι συναισθηματικό μπορεί να δημιουργηθεί αυτή την περίοδο. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί και μια νέα Σελήνη στις 18 οπότε καταλαβαίνεις, νέα ξεκινήματα και ευκαιρίες μέχρι το τέλος του μήνα και πάνω από όλα σε κοινωνικά πράγματα και νέες γνωριμίες. Παρεμπιπτόντως μπορείς να γίνεις διεκδικητικός σε οικονομικό επίπεδο, ειδικά σε οικονομικές συμφωνίες.

Ζυγός

Θυμάσαι προφανώς που λέγαμε ότι στον Σκορπιό, δηλαδή στον δεύτερο οίκο σου γίνεται ένας χαμός και ότι ο δεύτερος οίκος σου έχει να κάνει με τα οικονομικά και τις υλικές σου κτήσεις. Αυτό που συμβαίνει, για να καταλάβεις, είναι το εξής: εκεί βρίσκεται ήδη ο Δίας, ο πιο θετικός πλανήτης, και μαζί του ο Ήλιος και η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη παρεμπιπτόντως είναι πλανήτης των συνεργασιών, των σχέσεων, αλλά και των οικονομικών, ενώ είναι και η υπεύθυνη του ζωδίου σου. Και στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί μια νέα Σελήνη στις 18 που θα φέρνει εξελίξεις και ευκαιρίες μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι η πιο γόνιμη περίοδος για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στα οικονομικά σου, να επιδιώξεις, χωρίς κανέναν φόβο λόγω «εποχής», να αποκτήσεις οικονομική άνεση, να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στον επαγγελματικό τομέα. Έχεις και όλη την ενέργεια που μπορείς να χρειαστείς για αυτό. Και τις ιδέες και τις ευκαιρίες.

Σκορπιός

Ο Νοέμβριος είναι ένα από τους σημαντικότερους μήνες των τελευταίων χρόνων για τους Σκορπιούς. Και σημαντικός με την πιο θετική έννοια που μπορείς να φανταστείς. Θυμάσαι ότι ο Δίας βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα στο ζώδιό σου και ότι είναι ο πλανήτης της θετικότητας, της επέκτασης, της αφθονίας και ενός σωρού άλλων καλών που θέλω πολύ χώρο για να απαριθμήσω. Μαζί με τον Δία όμως, στο ζώδιό σου, είναι και η Αφροδίτη και ο Ήλιος, ενώ στο ζώδιό σου πάλι θα πραγματοποιηθεί μια νέα Σελήνη στις 18. Μέχρι το τέλος του μήνα μπορούν να αλλάξουν πολλά στη ζωή σου, τα οποία όμως εσύ θα επιλέξεις να αλλάξουν. Πέρα από τις ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ανανεώνεσαι εσωτερικά σε βαθμό μεταμόρφωσης, ότι έρχεσαι πολύ κοντά στον πραγματικό σου εαυτό, στις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες και ότι δεν έχεις και κανένα απολύτως πρόβλημα όλα αυτά να τα εκφράσεις.

Τοξότης

Οι δύο τελευταίοι μήνες του χρόνου είναι τεράστιοι, είναι μήνες εσωτερικών διεργασιών και απελευθέρωσης. Η απελευθέρωση έρχεται τον Δεκέμβριο, που ο πιεστικός Κρόνος θα αποχωρήσει από το ζώδιό σου όπου βρισκόταν τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά μέχρι τότε γίνεται κάτι σαν εσωτερική προετοιμασία. Στον δωδέκατο οίκο σου, που έχει να κάνει με την ψυχολογική σου κατάσταση, τη διάθεση και τη δημιουργική μοναχικότητα γίνονται τα καλύτερα που μπορείς να φανταστείς. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο κυβερνήτης σου ο Δίας, πλανήτης της επέκτασης και της θετικότητας, και μαζί του ο Ήλιος και η Αφροδίτη, ενώ στο ίδιο σημείο πραγματοποιείται και μια νέα Σελήνη στις 18. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων 1. συμφιλίωση με τον εαυτό σου, 2. ότι έρχονται βαθύτερες επιθυμίες σου στην επιφάνεια και ότι μαθαίνεις να τις σέβεσαι και να μην τις λογοκρίνεις, 3. ότι ενισχύεσαι σε ψυχολογικό επίπεδο επειδή βλέπεις τον εαυτό σου ως συνεργάτη και όχι ως αντίπαλο.

Αιγόκερως

Το 2017 κλείνει με δύο άκρως ενδιαφέροντες μήνες. Όπως έχουμε πει ήδη ο ενδέκατος οίκος σου που σχετίζεται με την κοινωνική σου ζωή, τη δικτύωση και τις βαθύτερες ευχές και επιθυμίες σου φιλοξενεί ήδη από τον Οκτώβριο τον υπέρ θετικό και επεκτατικό Δία. Για έναν χρόνο θα έχεις απίστευτη εύνοια σε αυτόν τον τομέα. Όμως μαζί του βρίσκονται και ο Ήλιος και η Αφροδίτη, ενώ στο ίδιο σημείο πραγματοποιείται και μια νέα Σελήνη στις 18. Μπορεί οι γνωριμίες να είναι πολλές, αλλά μπορεί και ΜΙΑ συγκεκριμένη να είναι ικανή να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι ή και πολλά άλλα στη ζωή σου, αν πρόκειται για παράδειγμα για επαγγελματική ή συναισθηματική. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αυτά που πραγματικά θέλεις μέσα σου, έρχονται έξω και τα βλέπεις ακριβώς όπως είναι. Για παράδειγμα, θέλεις αγάπη, αυτή δεν έρχεται έξω ως αναζήτηση περιστασιακών σχέσεων, αλλά ως αυτό ακριβώς, συνειδητοποίηση ότι θέλεις αυτό το συναίσθημα.

Υδροχόος

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο δίνεται μεγάλη έμφαση στον επαγγελματικό τομέα. Μεγάλη όμως. Γιατί δεν μπορείς να την πεις ασήμαντη όταν στον δέκατο οίκο σου βρίσκεται ο Δίας, πλανήτης της επέκτασης και της θετικότητας, η Αφροδίτη και ο Ήλιος. Και συνάμα όταν στο ίδιο σημείο πραγματοποιείται και η νέα Σελήνη στις 18. Φυσικά και όλα αυτά δείχνουν ότι είναι η καλύτερη περίοδος για να δράσεις και να τα δώσεις όλα στη δουλειά, όλα στον στόχο δηλαδή όποιος και να είναι αυτός. Δηλαδή μπορείς να αναζητήσεις συνεργασίες, εργασία, πελάτες από τη μία μεριά, ενώ από την άλλη μπορείς να αξιοποιήσεις τις ιδέες σου που συνήθως είναι μοναδικές, να συγκεκριμενοποιήσεις την επαγγελματική σου ταυτότητα, αν αυτό είναι κάτι που σε καίει, να ανήκεις σε ένα δίκτυο που εξυπηρετεί τα επαγγελματικά σου σχέδια ή σε ένα μικρό δίκτυο συναδέλφων που μπορεί να σου προσφέρει ιδέες και στήριξη. Επίσης, έχεις τον Άρη στον ένατο οίκο σου που σημαίνει ότι κάτι γίνεται με το εξωτερικό, ταξιδεύεις, συνεργάζεσαι, κάτι τέτοιο. Και ότι διευρύνονται οι ορίζοντές σου είτε μέσω ανθρώπων είτε μέσω εμπειριών.

Ιχθύες

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που δίνει έμφαση στον ένατο οίκο σου. Ειδικά αυτή τη βδομάδα συμβαίνουν πολλά μαζί, ο Δίας της τύχης και της επέκτασης βρίσκεται εκεί, η Αφροδίτη που σημαίνει οικονομικά και σχέσεις, και ο Ήλιος που σημαίνει έρωτας και δημιουργικότητα και παιδιά. Και στο ίδιο σημείο πραγματοποιείται και η νέα Σελήνη στις 18. Ο ένατος οίκος σου είναι ο πιο ανοιχτόμυαλος και θετικός από όλους, σχετίζεται με τα ταξίδια, τη γνώση, τη διαφορετική οπτική γωνία από την οποία μπορείς να δεις τα πάντα, τις μικρές αλλαγές στη ζωή σου που φέρνουν πραγματικά τεράστια αποτελέσματα, το εξωτερικό και τις σχέσεις και συνεργασίες με αυτό. Είναι ένας χαρούμενος οίκος και εκεί συμβαίνουν νέα και χαρούμενα πράγματα. Άσε τον υπερβολικό έλεγχο κατά μέρος, γιατί ο ένατος οίκος είναι το αντίθετο του ελέγχου, είναι απλώς βιώνω αυτό που συμβαίνει, το νιώθω και το απολαμβάνω. Και δεν χρειάζεται και υπερβολική σκέψη και να βρεις λογικές απαντήσεις, ειδικά εκεί που οι απαντήσεις είναι αποκλειστικά συναισθηματικές.