Ζώδια και αθλητισμός: δες τι σου ταιριάζει!

γράφει η Μαρία Μιχαήλου

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λέγανε νους υγιής εν σώματι υγιεί και είχαν δίκιο.το σώμα μας χρειάζεται συντήρηση για να είναι δυνατό και όμορφο γι αυτό εκτός από την διατροφή χρειάζεται και την γυμναστική. Σύμφωνα με το ζώδιο μας μπορούμε να μάθουμε ποιο είδος γυμναστικής ταιριάζει στον καθένα μας ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ
Eπειδή οι Κριοί βαριούνται πολύ την ρουτίνα του γυμναστηρίου, οι έντονες προπονήσεις όπως πολεμικές τέχνες η πυγμαχία, το τένις,το ποδόσφαιρο είναι οι καταλληλότερες ασκήσεις που θα τους ταίριαζε,καθώς λατρεύουν και τον άμεσο ανταγωνισμό και ταυτόχρονα μειώνεται και το άγχος τους. Δεν τους νοιάζει να ιδρώσουν και να ζοριστούν παραπάνω με αποτέλεσμα ν’ αποκτούν εύκολα μελανιές και αιματώματα. Τα σημεία που χρειάζεται περισσότερη τόνωση ο Κριός είναι το κεφάλι, τα μάτια,  το πρόσωπο και οι μύες.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι Ταύροι αγαπούν πολύ το φαγητό και την καλοπέραση γι αυτό και η ιδέα του γυμναστηρίου τους προκαλεί μια ανατριχίλα.γι αυτό και είναι από τα ζώδια που χρειάζονται άμεσα γυμναστική για να ξεσκουριάσουν και να ενεργοποιήσουν τον αργό μεταβολισμό τους. Τα είδη γυμναστικής που συνοδεύονται από μουσική είναι πιο κατάλληλα γι αυτούς γιατί η μουσική τους βοηθάει να χαλαρώσουν και να μην γκρινιάζουν. Τα μέρη που χρειάζονται περισσότερη τόνωση είναι ο λαιμός, οι φωνητικές χορδές και ο λάρυγγας.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Από την φύση του αυτό το ζώδιο έχει τόσο έντονους ρυθμούς όπου όλη του η ενέργεια διοχετεύεται στα σωστά σημεία. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουν είναι η πλήξη γι αυτό σε κάθε άσκηση ενσωματώστε και την μουσική. Η καλύτερη προπόνηση που θα τους ταίριαζε είναι η αερόβια γυμναστική, το τζόκινγκ και η ποδηλασία. Επειδή όμως ο δίδυμος έχει κάποια ευαισθησία στους πνεύμονες, οι αναπνοές του δεν πρέπει να είναι επιπόλαιες. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι τα χέρια τα μπράτσα οι πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι μας επειδή είναι πολύ σπιτόγατοι και καθόλου δραστήριοι θα δυσκολευτούν να περάσουν ακόμα και έξω από το γυμναστήριο. Καθώς το σώμα τους μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσει λίπος πολύ εύκολα όσο μεγαλώνει μία ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο επιβάλλεται. Μια καλή λύση επίσης θα ήταν να αγοράσει ένα όργανο γυμναστικής για το σπίτι αφού του αρέσει τόσο να μένει μέσα στο σπίτι. Ακόμα το κολύμπι θα μπορούσε να τους βοηθήσει πολύ να σμιλεύσουν το σώμα τους. Οι περιοχές που χρειάζονται περισσότερη τόνωση είναι το στομάχι, το πεπτικό σύστημα και ο θώρακας.

ΛΕΩΝ
Ο Λέωντας επειδή σφίζει από ενέργεια και έχει μάθει να φροντίζει τον εαυτό του αγαπά την γυμναστική και την διατροφή. Το γυμναστήριο μπορεί να του προσφέρει πολλές εναλλακτικές όπως τα ομαδικά αθλήματα και τα βάρη  που δεν τον αφήνουν να βαρεθεί. Η ιδανική προπόνηση γι αυτόν είναι ο χορός, το πιλάτες, το περπάτημα η το τρέξιμο έξω στην φύση. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι η καρδιά, η πλάτη, η σπονδυλική στήλη και η αορτή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι Παρθένοι σε γενικές γραμμές θέλουν να είναι fit.Λόγω της τρέλας που έχουν με την καθαριότητα όμως προτιμούν να γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους παρά σε γυμναστήρια. Κάποια από τα αθλήματα που τους αρέσει είναι η ιππασία, το ποδήλατο, το τένις και το γκολφ. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του που μπορεί να επηρεάσει την σωματική του άσκηση είναι ότι μπορεί να βαρεθεί εύκολα ή να του τραβήξει κάτι άλλο την προσοχή. Οι περιοχές που χρειάζονται περισσότερο τόνωση είναι η σπλήνα, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα.

ΖΥΓΟΣ
Αυτό το ζώδιο δεν βαριέται ποτέ και τρέχει παντού και πάντα. Ασχολείται συνέχεια με κάτι γι’ αυτό και πολλές φορές μπορεί να μην έχει χρόνο για τα γυμναστήρια γι αυτό και καταφεύγει σε λύσεις όπως οι κρέμες η κάποια απλή επέμβαση. Για να ηρεμεί το μυαλό τους οι αεροβικές ασκήσεις και οι διατάσεις είναι αυτές που χρειάζεται. Τα βάρη και τα έντονα αθλήματα δεν τους ταιριάζουνε. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση για τον Ζυγό είναι τα νεφρά, οι γλουτοί η μέση και το δέρμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός στο γυμναστήριο θα πάει μόνο για να γνωρίσει κόσμο ή για να φτιάξει το τέλειο κορμί που θα εντυπωσιάσει το ταίρι του. Επειδή είναι έντονος και ανταγωνιστικός, στην επιθετική τους φύση θα του ταίριαζαν πολύ οι πολεμικές τέχνες, η πυγμαχία και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Το κολύμπι από την άλλη  θα μπορούσε να καλμάρει τα νεύρα του. Οι περιοχές που χρειάζονται περισσότερη τόνωση είναι το αναπαραγωγικό σύστημα, τα γεννητικά όργανα και το σύστημα επέκρισης.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης είναι καλός αθλητής, γι’ αυτό και του αρέσουν τα γυμναστήρια και οι διάφορες δραστηριότητες. Του ταιριάζει πολύ η ορειβασία, το σκί, το ποδήλατο και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Δύσκολα δεν θα δοκιμάσει κάποιο extreme sport, αν και θα βαριέται εύκολα και τα παρατάει γρήγορα, αλλά θα πρέπει να προσέχει πολύ γιατί σαν ζώδιο είναι πολύ επιρρεπής στα ατυχήματα. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι οι γοφοί, το συκώτι και το ισχιακό νεύρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επειδή ο Αιγόκερως είναι ζώδιο με πολλές υποχρεώσεις και δεν του αρέσει να ζορίζεται δεν αγαπάει και τόσο την γυμναστική. Γι’ αυτό η ιδανική άθληση γι αυτόν είναι να περιλαμβάνει σύντομες ασκήσεις όπως, το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο. Καλό είναι να προγραμματιζεί ένα καθημερινό μισάωρο πρόγραμμα για να μπορεί να κανονίζει πιο εύκολα τις άλλες υποχρεώσεις του. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι οι αρθρώσεις, τα γόνατα, τα κόκκαλα και τα δόντια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος είναι από τα ζώδια που μπορεί όλο τον χειμώνα να κάθεται σε έναν καναπέ αλλά μόλις καταλάβει ότι καλοκαιριάζει τρέχει για να γυμναστεί. Αν και αργά μπορεί να κάνει κάποια μικρά θαύματα. Του ταιριάζει πολύ ο χορός, το αερόμπικ, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι, όπως και τα extreme sport. Καλό είναι να αποφεύγουν τροφές με αμυλο πριν γυμναστούν γιατί τείνουν να τον βαραίνουν. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι οι αγκώνες η κνήμη οι φτέρνες και το κυκλοφοριακό σύστημα.

ΙΧΘΕΙΣ
Οι Ιχθείς δεν είναι από τα ζώδια που αντιπροσωπεύουν τα αθλήματα γι αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε δραστηριότητες που είναι δύσκολες. Λειτουργεί περισσότερο ανάλογα με την διάθεσή του. Αυτά που του ταιριάζουν αναμφίβολα είναι η γιόγκα και ο χορός. Αν θελήσει να δοκιμάσει κάτι ποιο απαιτητικό, τότε τα θαλάσσια σπορ θα ήταν ότι καλύτερο γι αυτόν αφού το νερό είναι και τόσο κοντά στο φυσικό του στοιχείο. Οι περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη τόνωση είναι τα πόδια και το ανασοποιητικό τους σύστημα.