Ενα πέτρινο ξενοδοχείο στα Ζαγοροχώρια υποψήφιο για καλύτερο στον κόσμο [εικόνες]

Ένα βήμα πριν αγγίξει την κορυφή του κόσμου είναι το ξακουστό ξενοδοχείο στο χωριό Αρίστη στα Γιάννενα, Aristi Mountain Resort + Villa, το οποίο είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Κορυφαίο οικολογικό κατάλυμα στον κόσμο για το 2017» στα Word Travel Awards ( παγκόσμια ταξιδιωτικά βραβεία).

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια, 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων (και σε υψόμετρο 642 μετρων) βρίσκεται σε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία του νομού, με ξένους και Έλληνες να τρελαίνονται κυρίως  με τέσσερα πράγματα…την θέα του, το design του, τις ανέσεις του και τις καινοτομίες που έχει στο εσωτερικό του.

Αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα πέτρινων μονάδων, το Aristi Mountain Resort + Villa διαθέτει 24 δωμάτια, σουίτες και βίλες, τα οποία είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στο υψηλότερ σημείο της Αρίστης.

Εχοντας παραδοσιακό design με μίνιμαλ πινελιές, το οποίο εναρμονίζεται εντελώς με το απέραντο πράσινο και τα ψηλά βουνά της Ηπείρου, το ξενοδοχείο είναι γνωστό για της ανέσεις τους και τις δραστηριότητες του, ενώ η θέα στην γνωστή χαράδρα του Βίκου και τους Πύργους της Αστράκας το κάνει ακόμη πιο ακαμάχητο.

Ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο διακρίνεται το ξενοδοχείο είναι η γαστρονομική του παράδοση, καθώς οι παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές είναι μόνιμα στο μενού του. Από κρέατα ελευθέρας βοσκής, μέχρι πέστροφες από τα ποτάμια των Ιωαννίνων και τις διάσημες ζαγορίτικες πίτες, το μόνο σίγουρο είναι πως το φαγητό εκεί είναι μία εμπειρία από μόνο του.

Πάντως, αν πιστεύεις πως σου λείπει λίγο περιπέτεια, σε ενημερώνουμε πως το Aristi Resort είναι γνωστό και για τις δραστηριότητές του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορίες, yoga, kayak, ιππασία και ράφτινγκ, καθώς το ξενοδοχείο συνεργάζεται  με εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού.

Όσον αφορά τις επιτυχίες του, το Aristi Mountain Resort είναι πρεσβευτής του ελληνικού ορεινού τουρισμού, καθώς από το 2016  συγκαταλέγεται στα National Geographic, Unique Lodges of the World, στα οποία μετέχουν μοναδικά καταλύματα ανά τον κόσμο που ενσαρκώνουν τις υψηλές αξίες του National Geographic υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την αειφορία και δεσμεύσεις για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, σχετικά με το συγκεκριμένο βραβείο , στο οποίο μπορεί και ο καθένας να μπει και να ψηφίσει εδώ, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Το ξενοδοχείο είναι το μόνο υποψήφιο για αυτή την κατηγορία από όλη την Ευρώπη, ενώ «αντίπαλοί» του είναι 12 εξωτικά και αναγνωρισμένα ξενοδοχεία σε Νότια Αφρική, Κένυα, Νικαράγουα, Ισημερινό, Αυστραλία και Σρι Λανκα.