Είμαι και εγώ παιδί της δεκαετιας του 90 ( νοσταλγία no.2 )

Δεύτερο άρθρο στο αφιέρωμά μας για τα παιδιά ( ενήλικες πλέον ) που γεννήθηκαν η μεγάλωσαν στη δεκαετία του 90 ) . Ας μη χρονοτριβούμε με εισαγωγές και ας περάσουμε στην αφύπνιση των παιδικών σας αναμνήσεων .

  • asterixΌλοι θα είχαμε παρατηρήσει στα περίπτερα της εποχής τις γνωστές τσίχλες τσιγάρα . Κάτι μικρά κουτάκια σε μέγεθος κουτιού από τσιγάρα με πολύχρωμα εξώφυλλα πολλές φορές με παιδικές ζωγραφιές και σκίτσα από παιδικά. Αν είχες ένα από αυτά μπορούσες να το παίξεις μεγάλος . Έκανες ότι κάπνιζες και με αυτό τον τρόπο πέρναγες από την παιδική αθωότητα στην πρόωρη ενηλικίωση . Τα μαγκιλικια ( αν μου επιτρέπει αυτός ο Όρος ) της εποχής .

 

  • τα-παγωτά-των-παιδικών-μας-χρόνων-ice-creamΚαλοκαίρι ζέστη πολύ παιχνίδι και φυσικά ΟΧΙ σχολείο . Κάθε παιδί έτρεχε να πάει να δροσιστεί με κάποιο παγωτό . Κλασική επιλογή ποια ήταν φυσικά?? Lucky cup ( boy- girl) ή οι αξέχαστες ξυλάκια πατούσες και μπανάνα . Ήταν οι πρώτες επιλογές των παιδιών διότι οι πρώτες πρόσφεραν τα παιχνιδάκια στο από κάτω μέρος του κυπέλου από το παγωτό αλλά και οι δεύτερες μια καταπληκτική γεύση και δροσιά . Μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι χωρίς ενοχές ότι το παγωτό ήταν το λιγότερο που μας ένοιαζε αλλά πάντα θέλαμε να μας τύχει ένα καλό παιχνιδάκι .

 

  • 36Παιδικές χαρές !! Βασικό μέρος παιχνιδιού που κάθε παιδί τις εποχής εκείνης μετρούσε ατελείωτες ώρες εκεί . Σήμερα αυτός ο θεσμός έχει αντικατασταθεί ( λάθος κατά τη γνώμη μου ) από άλλου είδους παιχνιδιών χάνοντας έτσι όλη την μαγεία και την αίγλη που πρόσφεραν οι παιδικές χαρές . Χαρακτηριστικό παράδειγμα που θυμάμαι από τις παιδικές χαρές είναι οι μεγάλες στριφογυριστές τσουλήθρες από σίδερο η οποίες ήταν αιτία να χτυπήσει κάποιο παιδί αλλά χάριζαν πολλές ώρες διασκέδασης . ( το καλοκαίρι μόνο δεν μπορούσες να τις κατέβεις διότι λόγο της ζέστης γινόταν τόσο καυτές που πάθαινε εγκαύματα 3ου βαθμού :P)

 

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕυχούληδες .!! Χμμ κάτι μικρά ανθρωπάκια με παραμορφωμένο κεφάλι και μαλλιά σαν να τα έχεις φτιάξει με ένα ολόκληρο κουτί ζελέ τραβηγμένα προς τα πάνω . Κάπως κακόγουστα που τα είχες και για μπρελόκ τα οποία μπορώ να πω  δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό ύπαρξης 😛

 

  • groquik-1982Κουικάρας!! Όλοι πίναμε γάλα προσθέτοντας κάποια σοκολατούχα σκόνη για να γίνει πιο νόστιμο το γάλα μας !! Ο κουικάρας ήταν η μασκότ γνωστής εταιρίας σκόνης σοκολάτας που κοσμούσε τα κουτιά αυτά αλλά και ήταν ο πρωταγωνιστής των διαφημίσεων στην τηλεόραση με την χαρακτηριστική μουσική.

Πολλές αναμνήσεις που μπορεί αν τις είχατε ξεχάσει αλλά μέσα από αυτές τις σύντομες περιγραφές σας ξύπνησαν όμορφες στιγμές και νοσταλγία . Μία αλλιώτικη εποχή που μεγάλωσε γενιές παιδιών , και εμένα μαζί , τις οποίες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και πάντα θα θέλουμε να τις ζήσουμε ξανά!!