Δικαίωση για τους λάτρεις της σοκολάτας | Έρευνα έδειξε ότι ζουν περισσότερο!

Καιρός ήταν να ειπωθεί κι αυτό!

Γιατί για το γεγονός ότι παχαίνει, ότι χαλάει τα δόντια και για πολλά ακόμα τρομερά και φοβερά πράγματα που προκαλεί, έχει κουραστεί να ακούει το αυτάκι μας.

Να ‘ναι καλά η επιστήμη όμως, που έχει βάλει σκοπό να μας κάνει τη ζωή καλύτερη και γλυκύτερη (δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ μετά από αυτή την έρευνα πείστηκα).

Αυτή τη φορά λοιπόν, αποδεικνύει ότι το αγαπημένο γλύκισμα όλου του κόσμου, όχι μόνο μπορούμε να το τρώμε, αλλά επιβάλλεται κιόλας!

Η σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες, που  χαρακτηρίζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και καταπολεμούν την καταστροφή των κυττάρων. Συνδυασμένη μάλιστα με συμπληρώματα ψευδαργύρου, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την υγεία σου!

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο ψευδάργυρος αν προστεθεί σε φαγητά με πολυφαινόλες, κάνουν το πιο δυνατό ντουέτο. Η σοκολάτα λοιπόν, περιέχει μεγάλες ποσότητες από αυτές, οπότε την επόμενη φορά που θα θες να καταβροχθίσεις μία, μπορείς να το κάνεις χωρίς ενοχές.

Αν πάλι θες να είσαι πιο-healthy-πεθαίνεις, προτίμησε μία μαύρη σοκολάτα! Οι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στο κακάο και που ονομάζονται φλαβονοειδή, βοηθούν στην υγεία των αγγείων και μειώνουν τις φλεγμονές. Επομένως, σε περίπτωση λιγούρας, ακόμα καλύτερο θα ήταν να την ικανοποιήσεις με μια μαύρη σοκολάτα, υψηλή σε περιεκτικότητα κακάο.

Ωστόσο οι ειδικοί ναι μεν δίνουν το πράσινο φως για την κατανάλωσή της, αλλά με μέτρο!

Αν είναι να τη συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου μετά από αυτήν την έρευνα, τότε λάθος μήνυμα πήρες. Γιατί σου λέει, αυξάνεται η καρδιακή ανεπάρκεια κατά 17%. 

Δε λέω, να τη χαίρεσαι τη σοκολάτα σου χωρίς ενοχές από εδώ και πέρα, αλλά η υπερβολή δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν.