Γυμναστική και διακοπές!!

Αν η λέξη γυμναστική δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σου τότε μάλλον δεν χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω! Αν πάλι ίδρωσες και μόχθησες τον χειμώνα στο γυμναστήριο και δεν θέλεις να χάσεις την φόρμα σου δες τι πρέπει να κάνεις!

Οι προπονητές του Step Gym Club, Αθηνά Μάνου και Πάνος Νάτσης, μας έδωσαν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι να κάνουμε στις διακοπές, ώστε να τρώμε το καλαμαράκι και να πίνουμε το ποτάκι μας χωρίς πολλές τύψεις και να μην πάνε οι κόποι του χειμώνα χαμένοι!

  1. Περπάτημα: Η καλύτερη και πιο εύκολη αερόβια άσκηση. Ειδικά το περπάτημα στην αμμουδιά έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάντε γρήγορο περπάτημα κατά μήκος της ακρογιαλιάς και νιώστε τα πόδια σας να δυναμώνουν. Μπορείτε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας, αν περπατάτε στην υγρή άμμο, εκεί που τα πόδια σας βυθίζονται ως τον αστράγαλο! Κάψιμο θερμίδων/ώρα: 400 θερμίδες
  2. Τρέξιμο: Αν πάλι θέλεις να ιδρώσεις λίγο περισσότερο…τρέξε! Με μάι ώρα τρέξιμο καις από 700-800 θερμίδες/ώρα!
  3. Παίξε ρακέτες: Μπορεί το “τακ-τουκ” να σας σπάει τα νεύρα αλλά ξέρουν αυτοί που παίζουν τι κάνουν! Και αυτό γιατί παίζοντας ρακέτες γυμνάζεις όλο σου το κορμί και καις αν παίζεις με μέτρια ένταση 400-450 θερμίδες ανά ώρα!
  4. Beach volley: Γυμνάζει χέρια και πόδια, ενώ διώχνει την ένταση. Ένα παιχνίδι μιας ώρας σε βοηθάει να κάψεις περίπου 400-450 θερμίδες!
  5. Θαλάσσια σπορ: Αν δεν είσαι λάτρης των θαλάσσιων σπορ μάλλον πρέπει αυτό το καλοκαίρι να τα δοκιμάσεις. Γυμνάζουν έντονα όλο το σώμα και βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό. Για παράδειγμα κάνοντας θαλάσσιο σκι καις αν είσαι αρχάριος 400 θερμίδες ενώ για τους προχωρημένους, οι θερμίδες που καίγονται ξεπερνούν τις 650/ώρα.
  6. Θαλάσσιο ποδήλατο: Πάρε το θαλάσσιο ποδήλατο και ξεκίνα τις βόλτες. Γυμνάζεις τέλεια γλουτούς και γάμπες χωρίς πολύ κόπο. Ανάλογα με την ένταση για μια ώρα θαλάσσιο ποδήλατο καις 300-400 θερμίδες!
  7. Κολύμπι: Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο….το κολύμπι! Το κολύμπι γυμνάζει όλο το σώμα, την καρδιά και προσφέρεται για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Το κολύμπι μάλιστα στην θάλασσα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όση κάνεις στην πισίνα. Το κύμα και τα θαλάσσια ρεύματα αυξάνουν την αντίσταση και βοηθούν να γυμνάσεις καλύτερα όλα τα σημεία του κορμιού. Όσο πιο δυναμικά κολυμπάς, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Ενδεικτικά 60 λεπτά ελεύθερης κολύμβησης καίνε 300-350 θερμίδες! Κολυμπάμε…κολυμπάμε τώρα!

Καλές διακοπές σε όλους λοιπόν!

summerstep