Γιατί οι πλούσιες δεν πηγαίνουν πλέον στο Παρίσι για νυφικό αλλά σε Ελλάδα-Ιταλία-Ισραήλ

Συνήθως αποφεύγουμε τη λέξη σέξι, όταν μιλάμε για νυφικά και γάμο. Σίγουρα μία νύφη θέλει να είναι η πιο όμορφη την ημέρα του γάμου της, αλλά αυτό που κοιτάει είναι να είναι chic, στιλάτη και όχι απαραίτητα σέξι.

Αυτό προσπαθούν να αλλάξουν οι σχεδιαστές νυφικών που έχουν την έδρα τους στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την New York Times, οι περισσότερες διάσημες και πλούσιες γυναίκες στον κόσμο, έχουν εγκαταλείψει το παριζιάνικο και νεοϋορκέζικο στιλ στα φορέματα και έχουν επικεντρωθεί σε Ιταλούς,Ισραηλινούς και Έλληνες σχεδιαστές.

Οι σχεδιάστριες στο Ισραήλ δίνουν περισσότερη έμφαση στο πως εφαρμόζει ένα φόρεμα στην κάθε γυναίκα. «Το να βρει μία νύφη το κατάλληλο φόρεμα, είναι δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν όλη η σωματοδομή της», είπε η ιδιοκτήτρια ατελιέ στην Νέα Υόρκη που συνεργάζεται κυρίως με σχεδιαστές από τη Μεσόγειο. «Δεν μπορεί μία νύφη να αγοράσει έτσι απλά ένα φόρεμα στο Ισραήλ. Πρέπει να την  μετρήσουν σε 25 διαφορετικά σημεία για να της βρουν το σωστό», συμπλήρωσε. (Ivory Tower Collection)

Από την άλλη ο συνεργάτης του Ρομπέρτο Καβάλι, τόνισε πως πλέον οι γυναίκες δεν «πείθονται» από τα κατάλευκα νυφικά. «Τους αρέσουν οι διαφάνειες, τα κοψίματα και η see through δαντέλα, με αποτέλεσμα να ψάχνουν κάτι διαφορετικό, αλλά και πιο ακριβό», τονίζει.(Roberto Cavalli)

Από την ίδια οπτική γωνία βλέπει τα πράγματα και ο Έλληνας σχεδιαστής, Χρήστος Κωσταρέλλος. «Μ’ αρέσει το bohem στιλ στην πιο glamour εκδοχή του και στόχος μου είναι το σέξι, αλλά όχι το επιθετικό», σχολίασε ο ίδιος στoυς Times. (Christos Kostarellos)

Αυτό που διαχωρίζει την μεσογειακή αισθητική στα νυφικά από την δυτική νοοτροπία, είναι ξεκάθαρα το ύφος. Ο μινιμαλισμός δεν είναι μέρος της μεσογειακής κουλτούρας, αλλά ούτε και η υπερβολή. Το αισθησιακό δεν είναι ποτέ πρόστυχο. Είναι μυστηριώδες, αέρινο, φρέσκο και συνάμα αριστοκρατικό… Συνδυασμοί που σε δελεάζουν.

(Berta Balilti)

(Zuhair Murad)

(Alon Livné )

(Mira Zwillinger)