Βαμμένα μαλλιά: τα πιο συχνά λάθη!


γράφει η hair stylist Dora Kapsali

Τι ωραίο που είναι να μπορούμε να παίζουμε με τα μαλλιά μας!!! Θυμάστε εκείνη την εποχή που το βάψιμο των μαλλιών ήταν σχεδόν κατακριτέο και οι περισσότερες γυναίκες το αντιμετώπιζαν ως την έσχατη λύση μόνο όταν άρχιζαν ν’ ασπρίζουν τα μαλλιά τους?? Οι σοβαρές γυναίκες έπρεπε να διατηρούν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους, ενώ τα βαμμένα μαλλιά ήταν μόνο για τις τραγουδίστριες και τις ηθοποιούς.

Πόσο χαιρόμαστε που έχουν αλλάξει οι καιροί!!! Βάφουμε τα μαλλιά μα
ς απλά για να περνάμε καλά και φυσικά για να δείχνουμε πολύ πιο ωραίες. Μπορούμε να πειραματιζόμαστε πλέον συνέχεια και ελεύθερα μετά την εμφάνιση πολλών περιποιητικών προϊόντων στον κόσμο των βαφών.

Ποιά είναι όμως τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τα βαμμένα μαλλιά?

  • Δεν ακούμε τους hairexperts…..Οι επαγγελματίες κομμωτές σίγουρα ξέρουν ότι αφορά στο χρώμα και τις βαφές. Γνωρίζουν πολύ καλά τι θα δουλέψει και τι θα πάει στραβά. Ξέρουν τι μπορεί να σας ταιριάζει και αν μπορεί αυτό που επιθυμείτε να είναι εφικτό σύμφωνα με τι βάση που έχετε. Οπότε δεν χρειάζεται να πειραμτίζεστε μόνες σας!
  • Απόλυτος συνδυασμός…… Παρότι η απόλυτη ταύτιση του χρώματος μαλλιών και της επιδερμίδας μπορεί να δείχνει ωραία σε κάποιες celebrities δεν σημαίνει ως ταιριάζει σε όλες εμάς. Σ’ εμάς μπορεί αν δείχνει άτονο και να χάνονται τελείως τα χαρακτηριστικά μας. Οπότε θα πρέπει και πάλι να μελετάμε με τον αγαπημένο μας hairdresser το τι θα επιλέξουμε.
  • DIY…….Έχουμε δει αρκετές φίλες να βάφουν τη ρίζα τους..σπίτι! Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το θέμα όμως είναι όταν θέλουμε αλλαγή. Ok, δεν το προσπαθούμε μόνες μας! Είναι να μας περιποιούνται και ακόμη πιο ωραίο όταν έχουμε ένα σούπερ αποτέλεσμα χωρίς άγχος!
  • Φροντίδα στο σπίτι….. Αφήνουμε λοιπόν τη βαφή μας στους hairexperts μας να κάνουν την εκπληκτική δουλειά τους και μετά ξεκινάει η φροντίδα του χρώματός σας στο σπίτι. Είναι φυσικά πολύ σημαντική δουλειά αυτή. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν, conditioner, κλπ. για βαμμένα μαλλιά, καθώς και ειδικά προϊόντα για την προστασία του χρώματος.

Φίλες μου όπως έχετε καταλάβει πάντα είναι πολύ σημαντικό να έχετε το δικό σας hairexpert και να τον εμπιστεύεστε απόλυτα.

Κάντε λοιπόν την επιλογή σας!