Αύριο στις κάλπες,σπουδαστές και φοιτητές

Oι φοιτητικές εκλογές δε μονοπωλούν, πλέον, το ενδιαφέρον της Πανεπιστημιακής κοινότητας όσο τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και σε πιο υποτονικό κλίμα αναμένεται να γίνει η μάχη των παρατάξεων αύριο, Τετάρτη, ημέρα που ανοίγουν οι κάλπες στα Ανώτατα Επιστημονικά Ιδρύματα.Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για μια ακόμη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά, θέτοντας ως στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της αλλά και να..
αναδειχθεί πρώτη δύναμη σε τμήματα όπου πέρυσι η ΠΚΣ ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις των φοιτητών (Χημικό, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Νηπιαγωγών κ.α).

Οι άλλες παρατάξεις
Η Πανσπουδαστική Κ.Σ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, παρέμεινε σταθερά δεύτερη στις περσινές εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ συμμετείχε μόνο σε δύο τμήματα στις περσινές εκλογές, ενώ φέτος ενδέχεται να μη καταθέσει καν ψηφοδέλτιο σε κάποιο τμήμα στο Πανεπιστήμιο ή στο ΤΕΙ!Από εκεί και πέρα, οι παρατάξεις που έπονται είναι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλα σχήματα που ανήκουν σε δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με κάποιες να πρόσκεινται στη Λαϊκή Ενότητα, ενώ παράταξη με φοιτητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΠΛΟΚΟ) αναμένεται να μετέχει σε δύο τμήματα.Πάντως, το ζητούμενο είναι πόσοι φοιτητές θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής, με τη συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι φοιτητές στα Γιάννενα που μετείχαν πέρυσι στη διαδικασία ανήλθαν μόλις στους 2.149!
Στο ΤΕΙ Ηπείρου τα πράγματα φαντάζουν πιο ξεκάθαρα με τη διατήρηση της αυτοδυναμίας να αποτελεί εύκολο στόχο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να έπεται δεύτερη η ΠΚΣ.

Ολομέλεια ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
Παρουσία του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ελλάδος Γιάννη Αναστασόπουλου, του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων Σπύρου Βασιλείου, αλλά και του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Θανάση Μωρόγιαννη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα γραφεία της ΝΟΔΕ η ολομέλεια της ΔΑΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενόψει των αυριανών εκλογών.
Ο Γιάννης Αναστασόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ιωαννίνων χαρακτηρίζεται από προτάσεις, ιδέες για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο και ανιδιοτελή προσφορά στη φοιτητική κοινότητα. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ιωαννίνων εμφανώς συγκινημένος που βρέθηκε ανάμεσα στους φοιτητές της ΔΑΠ, όντας και αυτός Δαπίτης στο παρελθόν, συνεχάρη την οργάνωση για τους αγώνες της και ανέφερε ότι η παράταξη δυναμώνει μέσα από μάχες και εκλογικές διαδικασίες.Ο Θ. Μωρόγιαννης ανέφερε ότι η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΔΑΠ και να υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία, χαρακτηρίζοντας την παράταξη ως τη μόνη αυθεντική δύναμη, ενώ τόνισε πως οι νέοι της οργάνωσης παλεύουν τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για τη πόλη.Τέλος, ο υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ιωαννίνων Γιώργος Τσουμάνης σημείωσε ότι ήρθε η στιγμή να ανταμειφθεί η προσπάθεια των μελών σε κάθε Σχολή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με την οργάνωση πέρα από τη στήριξη στους φοιτητές και τις προτάσεις της για το Πανεπιστήμιο, να προβάλει και το κοινωνικό της προφίλ μέσα από δράσεις.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ