Από σήμερα ξεκινούν οι μετεγγραφές των φοιτητών, ετοιμάζονται χιλιάδες αιτήσεις!

Όπως προκύπτει από το Υπουργείο Παιδείας, η ώρα των φοιτητικών μετεγγραφών έφτασε. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να αλλάξουν Πανεπιστήμιο (και πόλη), από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου.

Στο διάστημα αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις σχετικά με τις εξής περιπτώσεις:

Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους

Αδέρφια που είναι προπτυχιακοί φοιτητές

Φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ της χώρας και είναι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ή έχουν Κυπριακή καταγωγή κι εμπίπτουν στις ειδικές διατάξεις μετεγγραφής

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι φοιτητές θα πρέπει να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου στη διεύθυνση: https://transfer.it.minedu.gov.gr. Θα κληθούν να συμπληρώσουν όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password), στοιχεία που χορηγούνται από της γραμματεία της σχολής που φοιτητούν σήμερα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα σχετικά με τις αιτήσεις μετεγγραφών, το Υπουργείο έχει ενημερώσει πως αυτά θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως το ενδιαφέρον για μετεγγραφές είναι τεράστιο, με τον αριθμό των φοιτητών που αναμένεται να μετακινηθούν από τα περιφερειακά στα κεντρικά ΑΕΙ της χώρας, να φτάνει ακόμα και τις 10.000. Γίνεται εύκολα κατανοητό δηλαδή, πως η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στα κεντρικά Πανεπιστήμια, όπου οι σπουδαστές θα δυσκολεύονται να βρουν ακόμη και θέση στο αμφιθέατρο…