Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα με 5 απλές κινήσεις!

Ο αιώνιος εχθρός όλων των γυναικών κάθε καλοκαίρι έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Και μπορεί τα κιλά να έχουν μειωθεί, η ενοχλητική όμως όψη πορτοκαλιού παραμένει. Σίγουρα να εξαφανιστεί τελείως είναι δύσκολο, μπορεί όμως να βελτιωθεί η όψη της και αυτό μπορεί να γίνει αλλάζοντας κάποιες καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες!

Σύμφωνα λοιπόν με τον διαιτολόγο – διατροφολόγο Αποστόλη Θεοχάρους μπορούμε να διώξουμε την κυτταρίτιδα επιλέγοντας σωστές τροφές και κάνοντας κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Όμως πριν δούμε ποιες είναι αυτές, ας δούμε ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνισή της.  Αρχικά, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες όπως τηγανητά, γλυκά, κακά λιπαρά. Το κάπνισμα, που συμβάλλει στη μείωση του οξυγόνου και κατά συνέπεια στη συσσώρευση λίπους. Η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή είναι επίσης παράγοντες που βοηθούν στην δημιουργία κυτταρίτιδας. Ακόμη, οι ορμόνες που έχουν οι γυναίκες αυξημένες σε διάφορες περιόδους της ζωής τους όπως στη εγκυμοσύνη και στο θηλασμό.Τέλος, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, το άγχος και η γενετική προδιάθεση είναι ενισχυτικοί παράγοντες στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Και όσο εύκολα μπορεί μια γυναίκα να εμφανίσει κυτταρίτιδα τόσο πιο δύσκολα μπορεί να απαλλαγεί από αυτή. Όμως υιοθετώντας σωστές διατροφικές συνήθειες και επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα μπορεί να την περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

  • Αρχικά, περιορίστε το αλκοόλ και πιείτε πολύ νερό. Το αλκοόλ αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Το νερό αν και δεν είναι τρόφιμο είναι το πιο δραστικό μέτρο ενάντια στην κυτταρίτιδα. Ένα καλά αφυδατωμένο σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Πιείτε 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα, ενώ μπορείτε να καταναλώνετε και φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά όπως πεπόνι, αγγούρι, ντομάτες, κολοκυθάκια, μαρούλι, ρόκα, κ.α.
  • Καταναλώστε άπαχη πρωτεΐνη. Καταναλώνοντας άπαχο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς προσλαμβάνετε αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό. Ταυτόχρονα, καταναλώνοντας πρωτεΐνη γίνεται οικοδόμηση των μυών, η οποία βοηθάει και δίνει πιο ήπια μορφή στις προβληματικές περιοχές.
  • Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η  πρόσληψη βιταμίνης C ενισχύει τα επίπεδα κολλαγόνου και μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Βιταμίνη C θα βρείτε στα πορτοκάλια, στα λεμόνια, στον ανανά, στα μούρα, αλλά και στις φράουλες.
  •  Μειώστε τα κακά λιπαρά και επιλέξτε τροφές με καλά λιπαρά, τα λεγόμενα ω -3 και ω -6. Τα τρόφιμα που περιέχουν ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για να βελτιωθεί μειωθεί η εμφάνιση της κυτταρίτιδας, γιατί βελτιώνουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και έχουν ως αποτέλεσμα την καλή κυκλοφορία του αίματος.  Καλές πηγές ω-3  και ω -6 λιπαρών οξέων αποτελούν: ο σολομός, οι σαρδέλες, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και ο ηλιόσπορος.
  • Περιορίστε το άγχος και αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος φθείρει το δέρμα, το κάνει πιο λεπτό και το καθιστά πιο αδύναμο. Ενώ, όσον αφορά το άγχος αυτό συνοδεύεται από την απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προδιαθέτει τον οργανισμό να συσσωρεύει περισσότερο λίπος, κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα να κάνετε μικρές δραστικές αλλαγές στη διατροφή σας και διώξτε την κυτταρίτιδα.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στον ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Αποστόλη Θεοχάρους για ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του δικού σας σώματος και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε και από την κυτταρίτιδα.