Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας, το Facebook, σκοπεύει να διαθέσει σύντομα στην πλατφόρμα του ένα ακόμη νέο εργαλείο, το οποίο θα κάνει πιο διακριτική την «παρουσία» των πρώην μας.

Τώρα, εάν κάποιος χρήστης έχει χωρίσει από μια σχέση και δεν θέλει να βλέπει ενημερώσεις του πρώην συντρόφου του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι είτε να μπλοκάρει είτε να διαγράψει το άτομο αυτό από το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Με το νέο εργαλείο που θα εισάγει το Facebook, o χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει ο ίδιος τι μπορεί να βλέπει από το προφίλ του ο πρώην σύντροφός του.

Σύμφωνα με δημοσίευμά του BBC, οι σχέσεις στο Facebook αποτελούν «σημαντική υπόθεση». Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι χρησιμοποιεί το Facebook για να στέλνει τα ειδοποιητήρια διαζυγίων, κάτι που όπως τονίζει είναι απολύτως νόμιμο.

«Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας να αναπτύσσουμε βοηθήματα για τους χρήστες που ίσως περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους», έγραψε σε ανάρτησή της η Κέλι Γουίντερς, μέλος της ομάδας ανάπτυξης εργαλείων του Facebook. «Ευελπιστούμε ότι αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν τους χρήστες να τελειώνουν μία σχέση στο Facebook ευκολότερα και με καλύτερη αίσθηση του ελέγχου», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Facebook, το συγκεκριμένο εργαλείο είναι έτοιμο και πρόκειται να διατεθεί σύντομα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.